Essity

Essity

Internationale marktpositie

Essity is een van de sterkst groeiende, meest dynamische bedrijven binnen FMCG. Internationaal maakt het mensenlevens beter met everyday essentials in persoonlijke hygiëne. Denk bijvoorbeeld aan Edet, Tempo, Libresse en TENA. Wereldwijd heeft Essity zestig merken, 44.000 medewerkers, een jaarlijkse omzet van €10,7 miljard en een aandelenkoers die in vijf jaar verdrievoudigd is. Als eigenaar van een continu uitbreidend bos ter grootte van Zwitserland is het bovendien één van de groenste bedrijven ter wereld.

Werken bij Essity Nederland

De bosrijke omgeving van het hoofdkantoor van Essity is ideaal om even een frisse neus en een frisse blik op te doen. Dat zie je ook terug in de proactieve initiatieven en positieve energie waarmee het team merken als Demak’Up, Edet, Libresse, Plenty, Tempo en TENA voor de Nederlandse consument op de markt brengt, en Tork op de zakelijke markt. Naast het hoofdkantoor in Zeist zijn er productie- en logistieke vestigingen door het hele land. In totaal telt Essity Nederland 1.400 medewerkers. De salesorganisatie is georganiseerd in drie Business Units: Consumer Goods, Away from Home en Incontinence Care. Alle leden van de commerciële organisatie zijn ook lid van een multidisciplinair Brand Team. Bij Consumer Goods zit veel jong talent dat bruist van de energie en goede initiatieven en indrukwekkende resultaten.

 Dynamische onderhandelingspositie

Essity maakt producten waar mensen niet zonder kunnen, of dat nu wc papier, maandverband of incontinence care is. De vraag naar TENA neemt toe door de vergrijzing en steeds grotere bewustwording. Retailers vinden dit interessant, want de groei van deze categorie gaat niet ten koste van andere categorieën. De onderhandelingen voor Libresse verlopen heel anders omdat er meer concurrentie is terwijl de markt voor vrouwelijke hygiëneproducten kleiner wordt doordat vrouwen de anticonceptiepil vaker de hele maand slikken. De vraag naar wc-papier is stabiel, maar hier zijn private labels sterk in opmars. Gezien de omzet en winstbijdrage is Essity voor retailers een belangrijke partner. Dat zorgt voor een dynamische onderhandelingspositie. 

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: