Witte Kruis
Je staat er niet dagelijks bij stil, maar van 112 bellen tot aankomst in het ziekenhuis is een complex operationeel proces. Na het telefoongesprek stuurt de Meldkamer de juiste specialisten, zij verlenen de eerste hulp in de ambulance, vullen onderweg digitaal dossiers in en bij aankomst in het ziekenhuis staat het personeel klaar op de spoedeisende hulp. Witte Kruis verzorgt dit proces in vijf van de 25 ambulanceregio’s in Nederland en is daarmee de grootste mobiele zorgverlener. Het bedrijf voorziet ook in medische ondersteuning op evenementen, huisartsenvervoer, opleidingen en heeft meerdere innovatieve zorgconcepten ontwikkeld.
Trends en innovaties
Witte Kruis anticipeert op maatschappelijke veranderingen, maakt gebruikt van technologie en werkt samen met partijen als de Erasmus Universiteit en Phillips Healthcare. Voorbeelden van doorgevoerde innovaties zijn Hartveilig Wonen: een netwerk van vrijwilligers die binnen zes minuten ter plekke zijn voor de eerste zorg bij een hartaanval. SOS-toegang: een systeem dat zorgt dat ambulances niet belemmerd worden door gesloten slagbomen. Of Directe Inzet Ambulances (DIA): ambulances gaan rijden zodra er zekerheid is over de locatie, de volledige informatie over het incident wordt tijdens de rit opgestuurd. Dit zijn voorbeelden van producten en diensten waarmee Witte Kruis reageert op ontwikkelingen in de samenleving en kansen om zorg en transport zo goed mogelijk te organiseren.
Internationaal netwerk
Witte Kruis is onderdeel van het internationale openbaarvervoerbedrijf Transdev, waar sinds 2011 ook het Nederlandse Connexxion onder valt. Voor de Transdev Groep is innovatie de drijvende kracht achter groei. Dat levert kansen op voor Witte Kruis, bijvoorbeeld voor het internationaal uitrollen van bewezen producten en diensten. De leden van de Groep werken intensief samen op onder andere aanbestedingsprojecten en het ontwikkelen van vervoer op maat.