Executive search voor digital transformation

Een nieuwe digitale tijd vraagt om nieuwe, digitale executives. Top of Minds Executive Search is marktleider in de werving en selectie van dit type kandidaten. Zo helpen wij onze opdrachtgevers toekomstbestendig te worden.

Wie verandert wat?

Een veelvoorkomende misvatting over digitale transformaties is dat de technologie de transformatie ondergaat. Maar een digitale transformatie is veel ingrijpender: de technologie verandert de mensen en de bedrijven die ermee in aanraking komen. Een dergelijke transitie heeft impact op veel aspecten van het bedrijf. Zo komt er vaak een cultuuromslag of reorganisatie bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan werken in zelfsturende teams, datagedreven processen, klantcentrische besluitvorming, een meer agile innovatieproces en effectiever performance management. Een digitale transformatie vraagt dan ook vaak om een ander type leiderschap.

“Sinds de oprichting in 2008 helpt Top of Minds bedrijven bij het vinden van de juiste professionals om hun digitale transformaties tot een succes te brengen.” – Auke Bijnsdorp, Founder van Top of Minds Executive Search

Het tijdperk van de digital transformation

Door de maatschappelijke veranderingen van de afgelopen tijd hebben veel bedrijven een digitale transformatie in gang gezet of versneld. Nu steeds meer bedrijven aspecten als wendbaarheid, snelheid, datagestuurde besluitvorming en hybride werken hoog op de strategische agenda hebben gezet, is er steeds meer vraag naar digital executives die bedrijven kunnen helpen bij de transformatie zelf en de fasen daarna. In de praktijk blijkt dat geen twee digitale transformaties hetzelfde zijn, en dat het vinden van de match met de juiste professionals essentieel is voor het slagen van de bedrijfstransformatie.

Het belang van de juiste digital executives

Een digitale transformatie is geen gebeurtenis maar een traject. Een transformatie is pas succesvol als deze stapsgewijs, kosteneffectief en duurzaam is. En dat is voor veel bedrijven een uitdaging. “Only 30% of digital transformations are successful,” zo blijkt uit recent onderzoek van The Boston Consulting Group (BCG). Het kantoor identificeerde ook zes ‘digital transformation success factors’. “Companies that get six factors right can flip the odds of success from 30% to 80%,” stelt het kantoor. Meerdere van deze factoren hebben direct te maken met het inzetten van de juiste mensen op de juiste plek. Het gaat daarbij niet alleen om formele capaciteiten, maar ook de flexibiliteit om verandering te omarmen en het vermogen om draagvlak te creëren. Executive search van hoge kwaliteit kan dan ook doorslaggevend zijn voor het succes van een digitale transformatie.

Top of Minds Executive Search

Wij ondersteunen organisaties in transformatie door hen in contact te brengen met de juiste digital executives, zowel voor interim- als vaste posities. Onze klanten variëren van digitale groeibedrijven en private-equity-portfoliobedrijven tot grote multinationals.

Wij helpen hen met de invulling van cruciale vacatures met grote impact op het team en de snelle ontwikkeling van het bedrijf – zowel voor operationele functies als zware leiderschapsposities. Onze kandidaten zijn mensen met zeebenen, die opbloeien in tijden van verandering, die orde en teamspirit scheppen wanneer het team onzekerheid voelt.

Onze werkwijze

Top of Minds is een innovatieve speler op het gebied van recruitment van digital executives. Door executive search en persoonlijke aandacht te combineren met geavanceerde online marketing, kunnen wij voor iedere digitale transformatie de best passende kandidaten werven.

De zes factoren van een succesvolle digitale transformatie volgens BCG

1: Een geïntegreerde strategie met duidelijke transformatiedoelen

2: Commitment van het leiderschap, van CEO tot en met het middenkader

3: Het inzetten van talent van hoog kaliber

4: Een agile mindset die bredere adoptie van de technologie stimuleert

5: Effectief monitoren van voortgang naar gedefinieerde resultaten

6: Een bedrijfsgericht, modulair technologie- en dataplatform

Bron: https://www.bcg.com/publications/2020/increasing-odds-of-success-in-digital-transformation

 

Digital Executives nodig voor een Digital Transformation? Contact:

Contact 020 7600 777
Dirección de visita Calle Marques de la Ensenada 2, planta 4
28001 Madrid
Top of Minds ES

E-mail contact

Nos ponemos en contacto con usted en un plazo de 4 horas

Suscribirse al boletín de vacantes

Recibe cada semana en tu buzón las últimas vacantes de Top of Minds

  • Este campo es un campo de validación y debe quedar sin cambios.