Zelfstroom

Zelfstroom

De innovaties van Zelfstroom

Er zijn in Nederland ruim drie miljoen huizen geschikt voor zonnepanelen, waar ze nog niet liggen. De bewoners hikken eigenlijk altijd tegen dezelfde bezwaren op. 1. “Ik heb een mooi huis, maar ik weet niet of ik hier nog jaren blijf wonen.” of 2. “Ik heb het geld voor de investering niet.” of 3. “Ik heb geen tijd om het allemaal uit te zoeken en regelen.” Dat moet toch veel makkelijker kunnen? Dat vond Bram Leijten ook. Daarom richtte hij in april 2014 Zelfstroom op.

Het innovatieve zit hem voor de verandering eens niet in het product – de technologie van zonnepanelen is  door en door ontwikkeld en beproefd is – maar in het businessmodel. De consument hoeft de panelen namelijk niet te kopen, maar kan ze ook huren. De huurder ziet de besparingen direct terug. Verhuizen? Geen probleem, Zelfstroom heeft een zonnepaneel-verhuisservice.

En dat het verkoopproces online zo efficiënt mogelijk is ingericht, betekent niet alleen dat de organisatie schaalbaarder is, maar ook dat het door de consument als eenvoudig en helder wordt ervaren. Iedereen wint!

Zonne-energie voor gewone mensen

https://www.youtube.com/watch?v=FPcgZB9nDDY

Zo’n 90% van de klanten van Zelfstroom huurt zonnepanelen. De energierekening van een gemiddeld Nederlands gezin bedraagt ruim €1900 per jaar. Gemiddeld bespaart een gezin door de overstap €688 per jaar. En bovendien verminderen zij hun CO2 uitstoot met zo’n 1500 kg per jaar. What’s not to like? Ook wie zonnecellen heeft gekocht, weet dat het een investering is die zichzelf snel terugverdient. Binnen zeven jaar, om precies te zijn, terwijl het systeem makkelijk dertig jaar meegaat. Niet verwonderlijk dus, dat de Net Promotor Score (NPS) van Zelfstroom ruim 9.2 is. Zelfstroom zet erop in die hoge NPS te behouden, ook wanneer het bedrijf uitbreidt naar andere producten en diensten. Zoals zonneboilers, laadpalen, het leasen van een elektrische auto of de opslag van opgewekte energie. Want de ambitie is dat de klant uiteindelijk – heel eenvoudig – voor alle energieproducten bij Zelfstroom terecht kan.

Werken bij Zelfstroom

In drie jaar tijd is de start-up uitgegroeid tot een team van ruim vijftig professionals. Hoogopgeleid, jong, ambitieus en bovenal ondernemend.Samen regelen ze productmanagement, de operatie, marketing en sales voor heel Nederland. Daarbij wordt voor technische zaken als productie en installatie met vaste partners gewerkt. Zo verhuurt Zelfstroom zonnepanelen aan ruim 15.000 mensen. De snelle groei van dit jonge, duurzame retailbedrijf zorgt voor interessante mogelijkheden voor ambitieuze professionals.

Zelfstroom is recent verhuisd naar een licht, schipvormig kantoor in het Paleiskwartier aan de achterzijde van station ‘s-Hertogenbosch. Het nieuwe kantoor is berekend op de verdere groei die de start-up de komende jaren zal doormaken.

“Als je bij een start-up wilt werken, zijn er twee dingen waar je op moet letten: 1. Is het een sterk concept binnen een groeimarkt? 2. Krijg ik de ruimte om mijn strengths te gebruiken? Wat mij betreft heeft Leijten zonnepanelen opnieuw uitgevonden – niet als product, maar als service. Dat maakt een sterk businessmodel. Vruchtbare grond dus.” Auke Bijnsdorp, Partner bij Top of Minds

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.