Wehkamp vacatures

Wehkamp vacatures

Wehkamp: marktleider in online fashion

Wehkamp is het grootste fashionbedrijf van online Nederland. Het bedrijf is als geen ander in staat om direct te reageren op de wensen en behoeften van haar klanten. Daarbij zet het merk haar kanalen, media, partnerships en producten optimaal in.

De kern van de propositie is Fashion & Lifestyle. Wehkamp richt zicht daarbij vooral op gezinnen. Met de categorieën Wonen & Slapen, Tuin & DIY, Keuken & Tafelen, Elektronica, Huishouden, Speelgoed, Sport, Baby, Speelgoed en Mooi & Gezond voorziet het e-commerceplatform in alle behoeftes.

Dankzij een strakke strategie en een getalenteerd team, heeft de werkgever succesvol de transitie gemaakt van ‘catalogusdenker’ naar volwaardige online retailer. Het bedrijf is de laatste jaren hard gegroeid en is daardoor structureel winstgevend. Het digitale platform verkoopt producten van pakweg tweeduizend merken. Wehkamp heeft bijna duizend medewerkers en meer dan twee miljoen vaste klanten. De website trekt dagelijks ongeveer een half miljoen bezoekers.

De bedrijfscultuur van Wehkamp

Centraal voor het succes van wehkamp is de bedrijfsfilosofie: de klant voorop. Dat is bijvoorbeeld terug te zien in de manier waarop het bedrijf zichzelf organiseert. Als blijkt dat de organisatie daardoor beter in kan spelen op wat de klant wil, worden afdelingen en teams agile aangepast. Ook zijn er geregeld nieuwe vacature bij wehkamp met als doel nog beter in te spelen op de klantwens. Het bedrijf meet bij alles wat ze doen de klantimpact. Zo werkt het team elke dag, op een datagedreven manier, aan het verbeteren van de klantervaring.

“Wehkamp heeft in 2017 een aantal duidelijke keuzes gemaakt. Het webwarenhuis heeft een mobile-first strategie ontwikkeld en focust op het gezin als doelgroep. Wehkamp laat zien deze groep goed te kennen. Daarnaast onderscheidt de e-tailer zich in assortiment, logistiek en levering: de bestelde bank staat morgen in huis. Ten slotte is het bedrijf sterk bezig een eigen merk neer te zetten en doet het aansprekende experimenten, zoals last-mile bezorging met Fietskoeriers.nl” – Juryrapport Shoppings Awards

Werken is winnen bij Wehkamp

In recente jaren heeft wehkamp de Shoppings Awards vakprijs gewonnen in de categorie Home & Living. Deze prijs wordt uitgereikt aan bedrijven die uitblinken in online en de diverse digitale kanalen optimaal integreren. Daarbij wordt ook gekeken naar de progressie die bedrijven in de afgelopen jaren op dit gebied hebben geboekt.

Ook heeft het bedrijf, voor het tweede jaar op rij, de Dutch Search Awards gewonnen. Het bedrijf viel in de prijzen in de categorieën ‘Best PPC campagne’ en ‘Best in-house team’. De jury van deze prijs bestond onder andere uit SEA-experts van bedrijven als Microsoft, Google en LinkedIn.

De online speler is gecommitteerd om haar CO2 voetafdruk te verkleinen en won, tijdens de Shopping Awards 2020, de Duurzaamheid Award. Dit was een erkenning voor het verduurzamen van de verpakkingen, waarmee de CO2-uitstoot met 64% werd verminderd.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.