UX Designer

UX Designer

  • IT
  • Financial Services
  • Amsterdam
  • Vanaf 4 jaar werkervaring
  • 1257 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de ABN AMRO vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

ABN AMRO wil de persoonlijke bank in deze digitale tijd zijn. Onafhankelijk van de locatie moet elke klant zich begrepen en geholpen voelen. Zo ook bij het berekenen en afsluiten van een hypotheek. Voor dit financieel complexe product ontwikkelt de UX Designer een onovertroffen online klantervaring.

Over ABN AMRO

‘Banking for better, for generations to come’ is het doel dat ABN AMRO voor ogen heeft. Om ervoor te zorgen dat het hierin slaagt, kijkt deze Nederlandse bank bij alles wat zij doet of het nóg beter kan. Door de juiste keuzes te maken, wil de bank een positieve en duurzame bijdrage aan de samenleving leveren.

Sinds 2018 werkt ABN AMRO met drie vernieuwde strategische pijlers: klanten helpen met verduurzamen, een vlekkeloze en snelle bediening van klanten én investeren in een toekomstbestendige bank. Deze pijlers zijn allen onlosmakelijk verbonden met de optimale digitale dienstverlening die de bank hun klanten – en de generations to come – wil garanderen. Nu klanten steeds vaker het fysieke bankkantoor links laten liggen, is het digitale kanaal hét gezicht geworden. De focus ligt daarom op snel, efficiënt en duurzaam bankieren, waarbij de digitale ervaring van de klant altijd vooropstaat.

Voor de meeste mensen speelt geld een belangrijke rol in het leven, denk daar bijvoorbeeld aan bij het afsluiten van een hypotheek. Dit keuzeproces gaat niet over één nacht ijs en is ook nog eens heel complex. Daarom werkt ABN AMRO binnen de afdeling Retail Banking met een grote community van bevlogen professionals aan het continu bedenken en ontwikkelen van baanbrekende klantoplossingen met een top-notch gebruikerservaring. Een van deze professionals is de UX Designer.

Vacature: UX Designer

De UX Designer maakt de hypotheekproducten van ABN AMRO begrijpelijk, inzichtelijk en zelfs leuk voor alle miljoenen bankklanten. Om dit te bereiken vertaalt zij/hij strategieën naar concepten en valideert vervolgens de prototypes. Zo wordt meteen duidelijk wat de beste route voor het gewenste doel is. Om deze rol tot een succes te maken beschikt de UX Designer het liefst over ervaring met prototyping-tools, gestandaardiseerde interactiepatronen en design-systemen.

De UX Designer ziet haar-/hemzelf niet als een solist, maar als iemand die graag samenwerkt en andere UX-ers bijeenbrengt. En dat komt goed uit, aangezien zij/hij samen met twee andere UX-collega’s verantwoordelijk is voor de soepele gebruikerservaring van het hypotheekproduct. Bovendien werkt zij/hij in meerdere scrumteams en schakelt proactief met collega-designers om vervolgens samen voor één consistent ecosysteem met een onovertroffen UX-ervaring te zorgen. Buiten dit om zijn er tal van stakeholders om te managen, denk aan mensen uit de business die bepaalde bedrijfsdoelen willen behalen, maar ook Product Owners, Developers en UX Researchers. Wat dit laatste punt betreft neemt de UX Designer bij voorkeur zelf ook enige research-skills mee.

De UX Designer is een ster in structuur aanbrengen binnen uiterst complexe vraagstukken en vertaalt ideeën met gemak naar een eersteklas UX-ervaring. Dit ontwikkelen van UX-interacties gebeurt niet from scratch, maar op basis van bestaande UX libraries. De UX Designer neemt alle stakeholders in dit proces mee, wat vraagt om een natuurlijk overwicht, politiek-bestuurlijke sensitiviteit en stevige communicatieve skills. En heeft het productteam een grote opdracht die alle aandacht van de UX Designer verdient? Dan draait zij/hij tijdelijk in het team mee.

De UX Designer komt terecht in het UX-team dat valt onder ABN AMRO Retail Banking en rapporteert aan de UX Lead. De werkplek is hybride, dus zowel thuis als op kantoor in Amsterdam. Verdere pluspunten zijn het feit dat de bank alleen al binnen Retail Banking een levendige community van zo’n vijftig UX Designers heeft, die onderling veel samenwerken en ideeën uitwisselen.

 

Interesse?

ABN AMRO werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.