Transformation Consultant

Transformation Consultant

 • Strategy
 • Financial Services
 • Amsterdam
 • Vanaf 1 jaar werkervaring
 • 1599 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Bouwinvest werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 1 jaar ervaring 
 • Met consulting en/of transformatiemanagement 
 • Projectmanagement skills  
 • Nauwkeurig in executie 
 • Pro-actief 

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Bouwinvest belegt in vastgoed met oog voor financieel en maatschappelijk rendement. De Transformation Office ontwikkelt en leidt strategische transformaties om Bouwinvest verder te professionaliseren en de groeiambities te kunnen realiseren. De Consultant draagt bij aan verschillende transformatieprojecten en vervult hiermee een rol met veel vrijheid, zichtbaarheid en impact.

Over Bouwinvest

Bouwinvest is een vermogensbeheerder die voor haar investeerders (pensioenfondsen en verzekeraars) belegt in vastgoed. Het bedrijf richt zich op financieel en maatschappelijk rendement: meebouwen aan leefbare en toegankelijke steden, en tegelijkertijd zorgen voor betere pensioenuitkeringen.

In totaal beheert Bouwinvest zo’n zeventien miljard euro, verdeeld over vijf fondsen met Nederlands vastgoed (woningen, kantoren, winkelpanden, gezondheidszorg en hotels) en drie internationale mandaten. Daarmee draagt de vermogensbeheerder bij aan betaalbare, inclusieve steden en inspirerende plekken om te wonen, werken, winkelen, ontspannen en elkaar te ontmoeten.

Het grootste deel van haar kapitaal investeert Bouwinvest in Nederland. Het bedrijf is daarnaast actief in andere Europese landen, Noord-Amerika, Azië en Australië. Bouwinvest heeft, als aanvulling op haar hoofdkantoor in Amsterdam, ook kantoren in Sydney en New York. De cultuur van het bedrijf kenmerkt zich door ondernemerschap en een platte, informele organisatie-inrichting. Daardoor is er veel ruimte voor persoonlijk initiatief.

“Ons doel is om in 2045 Paris-proof te zijn. Dat betekent een bijna volledig energieneutrale portefeuille. Daarvoor investeren we onder andere in duurzame nieuwbouw en verduurzaming van bestaande panden.” – Mark Siezen, CEO

De afgelopen periode is Bouwinvest flink gegroeid, zowel in vermogen als in omvang van de organisatie (inmiddels zo’n tweehonderd fte’s). De komende jaren wil de vermogensbeheerder die groei doorzetten, door in hoog tempo te blijven digitaliseren, zich te richten op een onovertroffen klant- en huurdertevredenheid, nog nadrukkelijker in te zetten op duurzaamheid en de portefeuille verder uit te breiden met mooie vastgoedprojecten in Nederland en daarbuiten.

Vacature: Transformation Consultant

Deze rol biedt de unieke kans om met weinig jaren werkervaring mee te doen aan een grote transformatie. De Transformation Consultant rapporteert rechtstreeks aan de Manager van de Transformation Office, wiens team verantwoordelijk is voor het volledige transformatiedomein van Bouwinvest. De transformatie betreft de transitie naar een compleet nieuw operating model, met als doel de organisatie future-proof te houden. Het traject is onderverdeeld in een aantal workstreams gericht op organisatie-inrichting en besluitvorming, procesoptimalisatie, klant en product, communicatie en datagedreven werken.

Thema’s binnen deze workstreams kunnen bijvoorbeeld zijn: operational excellence, de verduurzaming van het portfolio en het verbeteren van de customer experience en het productaanbod. De transformaties die het team ontwikkelt en implementeert, monden uiteindelijk uit in impactvolle professionaliseringsslagen in de bedrijfsvoering.

“We staan aan de vooravond van een organisatiebrede transformatie die alle afdelingen gaat raken. We hebben dit traject nog niet van begin tot eind uitgestippeld. De Consultant die wij zoeken is iemand die proactief kansen identificeert, werkzaamheden oppakt en daarmee zelfstandig aan de slag gaat.” – Lisa Wassenaar, Manager Transformation Office

Het team is in opbouw en de Consultant kan de rol voor een groot deel zelf vormgeven. Met veel ondersteuning en begeleiding houdt zij/hij zich onder andere bezig met het uitvoeren van projecten voor de verschillende workstream leads, het voorbereiden en faciliteren van interne sessies en workshops, het vastleggen van verbeterprocessen en het najagen van actieplannen. De Consultant heeft een proactieve mindset, gezonde ambitie, is open-minded en gemotiveerd om veel te leren in zeer korte tijd. Het durven nemen van verantwoordelijkheid, goed kunnen communiceren en nauwkeurigheid in de executie zijn van belang om van deze rol een succes te maken.

Bouwinvest biedt een unieke kans om een brede consultantrol te gaan vervullen in een team met zeer ervaren collega’s, binnen een organisatie waar de directie en de middelen achter de transformatie staan. Daarnaast staan work-life balance en persoonlijke ontwikkeling hier hoog op de agenda.

 

Interesse?

Bouwinvest werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Sophie Jansen via sophie.jansen@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Sophie Jansen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.