Technology Director

Technology Director

 • IT
 • Sustainability
 • Harderwijk
 • Gepubliceerd op: 19 december 2023
 • Vanaf 8 jaar werkervaring
 • 2874 views

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 8 jaar ervaring
 • Ervaring met software in een industriële omgeving
 • Natuurkundige of wiskundige achtergrond
 • Sterke interesse in AI
 • Leidinggevende ervaring

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Myne streeft naar een wereld waarin we metalen niet meer uit de grond halen, maar we deze oneindig kunnen recyclen. Door zowel de mechanische als de software-kant van de machine – de Xorter – te optimaliseren en schaalbaar te maken, zorgt de Technology Director ervoor dat Myne dit voor verschillende metalen kan doen in fabrieken over de hele wereld.

Over Myne

Metalen zijn overal: van de auto-industrie en de bouw tot de energiesector en de lucht- en ruimtevaart. We kunnen niet meer zonder, maar tegelijkertijd zijn de voorraden eindig en is het winnen ervan kostbaar en slecht voor de planeet. Daar bedacht het Nederlandse bedrijf Myne een oplossing voor. Samen met de TU Delft ontwikkelde Myne de Xorter: een geavanceerde machine die met behulp van AI en robots metalen scheidt. Met de Xorter zet Myne metaalafval om in grondstoffen die dezelfde kwaliteit hebben als primair metaal. Voorheen was recycling vaak downcycling: van hoogwaardige grondstoffen naar laagwaardige producten. Die tijd is voorbij: Myne maakt uit de producten van vandaag de circulaire metalen – waaronder aluminium en koper – van morgen. Daarmee heeft het bedrijf de sleutel in handen waarmee het de metaalindustrie naar een volgende, veel duurzamere fase kan brengen.

De fabriek van Myne staat in Harderwijk. Het bedrijf heeft een omzet van zo’n 400 miljoen euro en telt 75 medewerkers. Stuk voor stuk slimme en bevlogen mensen, die zich elke dag gepassioneerd inzetten om de metaalindustrie voor altijd te veranderen. Nederland is pas het begin; Myne wil de komende jaren fabrieken over de hele wereld openen.

Vacature: Technology Director

De Xorter is een ingenieus apparaat met veel mogelijkheden, maar ook met de nodige uitdagingen. Die uitdagingen zitten zowel op het mechanische, hardware-vlak, als op het gebied van de software die de processen aanstuurt. De Technology Director is de verbindende schakel die beide domeinen begrijpt, en deze zo doorontwikkelt dat ze naadloos op elkaar aansluiten. Met als resultaat: een Xorter die als een geoliede machine werkt en vrijwel alle metalen kan recyclen. Dat is zorgvuldig en complex maatwerk: de Xorter wordt aangestuurd door een gebalanceerde mix van (embedded) software, AI en robotics, die een optimale precisie en accuratesse van de machine waarborgen.

Dat vraagt om een Technology Director die natuurkundig is aangelegd, snapt hoe metalen werken en hoe lenzen, lasers en sensoren deze kunnen ‘lezen’. Samen met de drie industriële ontwerpers in haar/zijn team buigt de Technology Director zich over manieren om de Xorter en processen eromheen verder te optimaliseren. Hoe kan het scheidingsproces nóg efficiënter en zonder haperingen? Naast professionalisering van de hardware is optimalisatie van de software essentieel. Ook dat is de verantwoordelijkheid van de Technology Director, die daartoe in haar/zijn team twee AI-specialisten, een IoT-specialist en een expert op het gebied van robotics heeft zitten. Samen met hen probeert de Technology Director continu te achterhalen hoe het AI-model van de Xorter verbeterd kan worden, hoe opgehaalde data beter verwerkt kunnen worden en welke innovaties interessant voor de Xorter kunnen zijn.

Het team dat de Technology Director aanstuurt telt zeven personen en een aantal externe specialisten die op zzp-basis aan Myne verbonden zijn. Het team is volop in ontwikkeling: door de juiste specialisten aan te haken, bouwt de Technology Director het team verder uit. De Technology Director spart daarnaast op technisch-inhoudelijk niveau met een externe adviseur van de TU Delft en rapporteert direct aan de co-CEO, Martijn van de Poll.

“Door metaal te recyclen in plaats van te downcyclen, verminderen we de klimaatimpact van metaalproductie met maar liefst 95 procent. Als Technology Director speel je een sleutelrol in het realiseren van deze ambitie en in een nieuwe, duurzame toekomst van de metaalindustrie.” – Martijn van de Poll, co-CEO

De Technology Director is een verbinder die niet alleen de technische dots, maar ook mensen en skills kan connecten. Door kennis, kunde en technologie naadloos op elkaar af te stemmen maakt zij/hij de weg vrij voor een optimaal werkende, dupliceerbare Xorter. Zo kan Myne de rest van de wereld kennis laten maken met de kunst van digitale recycling.

De ideale kandidaat is een scherp natuurkundig of wiskundig brein dat niet alleen technisch-inhoudelijk maar ook operationeel en communicatief sterk is. Het zou bijvoorbeeld een heel mooie kans zijn voor iemand die een studie in die richting deed, vervolgens enkele jaren als strategisch consultant werkte, maar nu heel graag haar/zijn expertise en skills in wil zetten in een technische omgeving om zo een duurzamere samenleving te creëren.

 

Interesse?

Myne werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Technology Director

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.