Shopper Marketeer Away-from-Home

Shopper Marketeer Away-from-Home

 • Marketing
 • Consumer
 • Maarssen
 • 750 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Pepsico vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Pionieren, dat is: vrij zijn en verantwoordelijkheid nemen, onbekende wegen inslaan, experimenteren en eigenhandig aan iets moois bouwen. Precies wat de Shopper Marketeer Savoury AFH bij PepsiCo gaat doen. De functie is nieuw, en kent dus geen precedent. Wel is er een energiek marketingteam dat de Shopper Marketeer ondersteunt bij zijn/haar missie om het Food Away From Home-kanaal verder te laten groeien. Een rol voor een ambitieuze, autonome marketeer die aan een serieuze next step toe is.  

Werken bij PepsiCo is als spelen in de Champions League. Beter: de NFL of MLB, want dit Amerikaanse bedrijf heeft met wereldwijd ruim een kwart miljoen medewerkers een internationale top 3-ranking in Food & Beverages. De Snacks categorie is, naast de categorieën Beverages en Nutrition, de grootste categorie binnen de organisatie en groeit ook nog eens hard. Met premium-merken als Duyvis, Lay’s, Doritos en Cheetos heb je je reputatie bepaald niet tegen; voor Duyvis is Nederland zelfs lead country. Maar het succes alléén aan imago ophangen, doet geen recht aan de constante en compromisloze commitment van het 21-koppige marketingteam. Hun inzet loont, want ze slepen flink wat awards in de wacht. Wat ook helpt: met aantrekkelijke innovaties boven op de laatste food-trends zitten.

VACATURE: SHOPPER MARKETEER

De Shopper Marketeer AFH komt niet in een gespreid bedje terecht, maar stapt in een nieuwe rol binnen de groeiende Snacks-divisie. Hier ligt geen uitgestippelde roadmap klaar. Wel is er een heldere ambitie: groei van het Away-from-Home-kanaal. Dit door middel van het ontwikkelen en fine-tunen van de marketingstrategie binnen dit kanaal, alswel activaties en het beter neerzetten van de executie en dichter betrokken te zijn bij tenders. De weg naar succes ligt niet vast, maar wordt door de Shopper Marketeer zelf verkend en uitgestippeld.

De Shopper Marketeer AFH werkt vooral met lokale en globale merken met veel autonomie. Een te gekke out-of-the-box activatie neerzetten in pretparken, bioscopen of tankstations? Dat kan gewoon, want binnen het Away-from-Home-kanaal is volop ruimte voor creativiteit en eigen initiatief. Natuurlijk moeten de nieuwe campagnes, concepten en strategieën in lijn zijn met de merkvisie, maar de Shopper Marketeer AFH voelt feilloos aan waar de grenzen liggen.

De Shopper Marketeer werkt in het marketingteam van de Savoury-afdeling, een perfecte habitat voor professionals die al enige tijd een ‘next step’ of zelfs ‘big jump’ overwegen, maar selectief-kritisch zijn, want: ambitieus en nooit uitgeleerd. Die volgende stap moet dus echt in de goede richting zijn. Misschien omhoog, misschien opzij, maar in elk geval vooruit. Tussen nieuwe collega’s die je echt niets hoeft te vertellen over marketing snijdt het carrière-mes aan twee kanten: hij/zij kan eerdere kennis kwijt én nieuwe opdoen. Kortom: een klimaat waarin iemands expertiseniveau constant wordt gechallenged, maar waarin ook alle ruimte bestaat om te groeien door te experimenteren.

KANDIDAATSPROFIEL

De ideale kandidaat? Een gedreven (shopper) marketeer met een sterk merkgevoel. Iemand met WO-brains die vanuit een strategie kan denken, maar niet in theoretische modellen blijft hangen. Een autonome geest die op resultaat focust, maar ook makkelijk samenwerkt om dat te bereiken. Een doener die het zelf kan, maar dankzij een aanstekelijk enthousiasme en een berg energie ook een panklare briefing voor externe bureaus en interne sales collega’s realiseert. FMCG ervaring is een pre, geen must. Belangrijker is je persoonlijkheid waar niemand om heen kan, en wil.

PERSOONLIJKHEID

 • Autonoom
 • Extravert
 • Resultaatgericht
 • Energiek

ERVARING

 • WO-niveau
 • Als Shopper / Channel Marketeer of Brand Manager
 • Liefst bij een groot bedrijf

COMPETENTIES

 • Merkgericht
 • Gevoel voor sales
 • Overtuigend
 • Vloeiend Nederlands en Engels

PepsiCo werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Suzanne Goedhart-Limmen via suzanne@topofminds.com.

Contact

Shopper Marketeer Away-from-Home Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.