Senior Marketing Communications Manager

Senior Marketing Communications Manager

 • Marketing
 • Consumer
 • Rotterdam
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 2447 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de OLAM werkgeverspagina voor andere vacatures

Re-imagining global agriculture and food systems: dat is de missie van Olam International. De Senior Marketing Communications Manager ontwerpt een succesvolle marketing communicatiestrategie die naadloos aansluit op de doelstellingen van de noten-business en new channels, zoals e-commerce brands en private label. 

Over OLAM International

Het van oorsprong Indiase bedrijf Olam International startte in 1989 met de import van rauwe cashewnoten uit Nigeria. Niet via tussenhandelaren, maar juist rechtstreeks bij de kleine boer. Deze aanpak bleek een schot in de roos. Inmiddels heeft Olam International zich geëvolueerd tot ‘s werelds toonaangevende voedsel- en agrobedrijf met een waardeketen van meer dan zestig landen. Duurzaamheid zit diep verankerd in het DNA van een van ‘s werelds meest toonaangevende voedsel- en agrobedrijven.

Ketenregie van zaad tot schap
Van cacao, koffie en kruiden tot rijst, katoen en houtproducten, vandaag de dag biedt Olam International een breed portfolio aan producten. Het bedrijf heeft een inkoopnetwerk van bijna vijf miljoen kleine boeren. Daarbovenop bezit het eigen plantages, boerderijen, productie- en verwerkingsfaciliteiten en distributie- en innovatiecentra. Via deze wegen levert het miljardenbedrijf zowel industriële grondstoffen als volwaardige producten (private labels én eigen merken) aan meer dan 25.000 klanten wereldwijd.

Duurzaamheid in het dna
Vrijwel alles wat Olam International doet, staat in het teken van duurzaamheid en verantwoord groeien. Het bedrijf werkt daarom op meerdere fronten aan fundamentele veranderingen binnen de voedselindustrie. Een van de vele resultaten hiervan is AtSource. Met dit B2B-platform heeft het bedrijf de ambitie om een volledig transparante voedingssector te garanderen. Het maakt de herkomst traceerbaar en de ecologische voetafdruk inzichtelijk.  

Olam Food Ingredients
Om zijn waarde op de lange termijn te maximaliseren, het portfolio te versimpelen en focus te verscherpen, is het voedsel- en agrobedrijf sinds januari 2020 opgesplitst in Olam International (moederbedrijf), Olam Global Agri (granen en dierenvoeding, eetbare oliën, rijst, katoen en financiële diensten voor goederen) en Olam Food Ingredients (koffie, cacao, zuivel, noten en kruiden). De Senior Marketing Communications Manager richt zich met name op de customer marketing van de noten-business, waarbij bewustzijn en zichtbaarheid vergroten key is.

Vacature: Senior Marketing Communications Manager Nuts & New channels

De Senior Marketing Communications Manager bepaalt de marketingstrategie en levert de communicatiemiddelen die de business nodig heeft om optimale herkenbaarheid en zichtbaarheid te realiseren. Zij/hij zorgt ervoor dat de naamsbekendheid en het bewustzijn in lijn ligt met de doelstellingen van de business. De rol is naast strategisch, ook zeer operationeel en executiegedreven.

Als strategisch business partner van de Nuts & New channel-units gaat de Senior Marketing Communications Manager uiterst projectmatig te werk. De verantwoordelijkheid van de Senior Marketing Communications Manager is breed, en richt zich met name op de volgende taken:

 • Ontwikkelen van een marketingstrategie voor Nuts & New channels (in samenwerking met key stakeholders van de business en het MarCom team van Olam Food Ingredients);
 • Opstellen van een gedegen jaarlijks marketingplan voor de business unit;
 • Customer campaign development, management & reporting (o.a. digital, social, SEO/SEA en Analytics);
 • Ontwikkelen van een social mediastrategie en contentkalender voor de noten- en new channels business units;
 • Overzien en bewaken van content die ingezet wordt voor verschillende projecten.

Een mooie uitdaging, waar de Senior Marketing Communications Manager niet alleen voor staat: in de dagelijkse praktijk werkt zij/hij vanuit het kantoor in Rotterdam nauw samen met sales- en business managers van de business unit in verschillende internationale kantoren. Teams en stakeholders alignen en ze optimaal bij het hele traject betrekken, is essentieel om de exercitie tot een succes te maken.

Ad hoc schakelen en bijspringen
Team spirit staat hoog in het vaandel bij Olam. Een eilandcultuur kent men niet; iedereen staat klaar om elkaar, indien nodig, te ondersteunen. Dat geldt ook voor de Senior Marketing Communications Manager – naast de core focus op de noten & new channels, springt zij/hij ook bij op ad hoc projecten van internationale MarCom-collega’s, andere business units of OFI-corporate entities.

De ideale kandidaat is een zelfstarter die projectmatig en zeer gestructureerd te werk gaat en de communicatieve en tactische vaardigheden heeft om moeiteloos mensen met zich mee te krijgen. Een flexibele, hands-on mindset is een must, net als ruime ervaring in B2B-marketing en kennis van de food-sector. Een creatieve, analytische en flexibele persoonlijkheid die gelooft in de missie en het doel van Olam en daar heel graag een wezenlijke bijdrage aan wil leveren.

OLAM werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Gijs Millaard via 
gijs.millaard@topofminds.com.

Contact

Gijs Millaard Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.