Senior Manager of Transaction Services

Senior Manager of Transaction Services

 • Consulting
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 21 december 2023
 • Vanaf 6 jaar werkervaring
 • 1798 views

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 6 jaar ervaring
 • In consulting
 • Ervaring met commercial due diligence
 • Analytisch
 • Ondernemend

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Simon-Kucher is een van de snelstgroeiende strategisch adviesbureaus ter wereld. In de Nederlandse markt lanceerde het bedrijf vorig jaar een nieuwe propositie: Commercial Due Diligence. De Senior Manager of Transaction Services bouwt deze practice samen met de Partner succesvol verder uit.

Over Simon-Kucher

Als een van ‘s werelds meest gerenommeerde adviesbureaus ondersteunt Simon-Kucher klanten bij strategische projecten rondom omzetgroei, prijsstelling, marketing, sales en digitalisering. De organisatie meet haar eigen succes aan het succes van haar klanten. Daarom wordt elk project nauwkeurig afgestemd op de specifieke behoeften en wensen van de klant. Simon-Kucher staat bekend om zijn duurzame oplossingen waarmee bedrijven hun omzet en winst zien verhogen, en dat alles sneller, beter en duurzamer dan andere partijen.

Wereldwijd werken er ruim tweeduizend mensen voor Simon-Kucher, verspreid over meer dan veertig kantoren in dertig landen. Het kantoor in Amsterdam telt 75 medewerkers die bedrijven in allerlei sectoren bedienen, met een sterke focus op consumer goods, industrie en TMT (technologie, media en telecom).

De afgelopen tien jaar verviervoudigde Simon-Kucher zijn wereldwijde omzet. Om die groei onverminderd door te zetten, richtte de organisatie haar pijlers op een nieuwe propositie voor haar private equity- en corporate klanten: ondersteuning op het gebied van commercial due diligence. Hiervoor werden in de kantoren in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk al practices opgezet, en ook in Nederland is dit traject in volle gang. In februari 2024 start Tom Hesselink (voorheen Partner bij KPMG) als nieuwe Partner bij Simon-Kucher om deze practice verder vorm te geven.

Vacature: Senior Manager of Transaction Services

De Senior Manager of Transaction Services gaat samen met de nieuwe Partner de Commercial Due Diligence-practice vormgeven en succesvol verder uitbouwen. Simon-Kucher heeft grote ambities met de nieuwe business unit, en de Senior Manager of Transaction Services zorgt er samen met de Partner voor dat deze gerealiseerd worden. Door de practice effectief in de markt te positioneren, weet de Senior Manager of Transaction Services de potentie te verzilveren.

De Senior Manager of Transaction Services bouwt, leidt en coacht het team en zorgt er als meewerkende leider voor dat elk project succesvol verloopt en de hoogste resultaten genereert. Zij/hij/hen beheert de workstreams, formuleert de belangrijkste hypotheses voor de deal en geeft kundig werkplannen, storyboards en overtuigende presentaties vorm. In het groeiende team fungeert de Senior Manager of Transaction Services als steunpilaar en inspirerende leider. Het team werkt nauw samen met de practice in Londen.

Verduurzaming van de economie speelt een belangrijke rol in de projecten van de practice. Zowel Simon-Kucher als Tom Hesselink hebben een uitgebreid netwerk en beschikken over kennis van en ervaring in industrieën waarin verduurzaming en circulariteit een hoofdrol spelen, waaronder de plastic-recyclingindustrie. Hoewel de focus van Transaction Services nadrukkelijk op de commercial due diligence-projecten ligt, werkt het team ook aan projecten op het gebied van M&A-strategie en marktonderzoek. Ook is er kruisbestuiving met andere practices rondom thema’s als omzetgroei, pricing, marketing en digital.

“De rol is een mooie stap voor iemand met een track record op het gebied van commercial due diligence. In deze ondernemende omgeving bouw je mee aan deze nieuwe practice. Daarmee lever je niet alleen een bijdrage aan het succes van de organisatie, maar ook aan verdere verduurzaming van de economie.” – Tom Hesselink, Partner

Zoals gebruikelijk bij het opzetten van een nieuwe business unit zijn processen en structuren nog niet altijd in beton gegoten. Dat vraagt om een ondernemende mentaliteit en de durf om te pionieren – maar dat binnen de veilige omgeving van een grote internationale corporate met bijbehorend netwerk. Aan een ondernemende mindset mag het de Senior Manager of Transaction Services niet ontbreken; zij/hij/hen krijgt er energie van om de practice van scratch vorm te geven. Bij succes in deze rol ligt de stap naar Partner binnen de organisatie voor de hand.

Simon-Kucher is een zeer menselijke organisatie waarin mensen in een informele cultuur hoge doelen nastreven. In deze omgeving kan de Senior Manager of Transaction Services veel aan de organisatie toevoegen, maar er minstens zo veel leren. Integriteit, respect, teamspirit en ondernemerschap zijn andere belangrijke kernwaarden van Simon-Kucher.

 

Interesse?

Simon-Kucher werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Senior Manager of Transaction Services

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.