Senior Category Manager

Senior Category Manager

  • Analytics
  • Consumer
  • Made
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1731 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Spadel werkgeverspagina voor andere vacatures

De tijd waarin we argeloos frisdrank boordevol suiker dronken, ligt achter ons. Bij een gezondere levensstijl horen gezondere dranken. Van die trend profiteert Spadel, producent van natuurlijk mineraalwater, volop. Door revenue growth management in de strategie te verweven en samen met klanten de categorie verder te laten groeien, speelt de Senior Category Manager een sleutelrol in het succes van de organisatie. 

Over Spadel

Spadel is een Europees familiebedrijf dat mineraalwater en limonades produceert. Met succesvolle merken als Spa en Bru is het marktleider in de Benelux. Daarnaast zijn Wattwiller, Carola en Devin in Frankrijk en Bulgarije leidende merken. Vanuit het hoofdkantoor in Brussel en het Nederlandse kantoor in de buurt van Breda zetten dagelijks bijna 700 medewerkers zich in om consumenten in de Benelux, Frankrijk en Bulgarije van gezonde en lekkere water- en frisdranken te voorzien. Met sterke regionale merken en natuurlijke producten wist Spadel de afgelopen jaren haar leidende positie flink te verstevigen.

Eerste CO2-neutrale drankbedrijf in Europa
Zoals elke beursgenoteerd bedrijf heeft Spadel ambitieuze commerciële doelen. Wat de organisatie echter anders maakt, is dat commerciële targets nooit ten koste van de natuur mogen gaan. Spadel is het eerste drankbedrijf in de Benelux dat volledig CO2-neutraal is. Een prestatie waar ze met recht trots op zijn. Duurzaamheid is voor het bedrijf geen license to operate, maar een kernwaarde die diep in het dna van de organisatie en al haar medewerkers verankerd zit.

Een van de belangrijkste doelstellingen is om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Dat bereikt Spadel onder meer door zo lokaal mogelijk te opereren en transport zoveel mogelijk te beperken. Het in-house R&D team is continu op zoek naar manieren om verpakkingen duurzamer te maken. Ook de bescherming van de natuurlijke waterbronnen en het bevorderen van biodiversiteit staan hoog op de prioriteitenlijst.

Team spirit en empowerment
Andere kernwaarden van Spadel zijn agility, togetherness, ownership en excellence. Medewerkers zijn enorm ambitieus; de lat kan altijd nog iets hoger. Team spirit is een groot goed – in je eentje bereik je lang niet wat je samen kunt neerzetten. Men krijgt veel verantwoordelijkheid en vrijheid om altijd en overal het beste uit zichzelf en haar/zijn collega’s te halen.

Vacature: Senior Category Manager

De Senior Category Manager is verantwoordelijk voor alle Nederlandse klanten van Spadel, met onder meer Jumbo en Albert Heijn als grootste accounts. Vanuit die hoedanigheid bouwt de Senior Category Manager de brug tussen Spadel en de retailers en vertaalt de merkstrategie en marketingplannen naar categoriestrategieën voor zowel het Home-kanaal als de verschillende OOH-kanalen. Met een strategische blik buigt de Senior Category Manager zich over datagedreven onderzoek over klantgedrag en -behoeften, en vertaalt deze moeiteloos door naar heldere actionable insights waarmee de verschillende categorieën en de leidende positie van Spadel daarin verstevigd worden.

Revenue growth management
De klantgerichte categoriestrategie die daaruit voortvloeit, behelst onder meer een duidelijke visie en aanpak op het gebied van pricing, promotie en marges. Implementatie en volledige integratie van revenue growth management (RGM) in de strategie van Spadel zijn cruciaal. Een omvangrijk, uitdagend project waar de Senior Category Manager van A tot Z verantwoordelijk voor is, en als proactieve zelfstarter echt ownership over neemt.

Dat doet zij/hij niet alleen. Samenwerking staat hoog in het vaandel bij Spadel: zowel intern met collega’s, als met klanten en met externe bureaus. De beoogde groei van de categorie kan alleen gerealiseerd worden als Spadel goed met klanten samenwerkt. In het verstevigen van die relatie werkt de Senior Category Manager intern nauw samen met de Key Account Manager. Door data-analyses en inzichten met de klant te delen, en kansen en mogelijkheden helder voor ze in kaart te brengen, presenteren de Senior Category Manager en de Key Account Manager een joint business plan waarmee de potentie voor alle partijen en de categorie optimaal benut kan worden. Ook de Belgische counterpart fungeert als een belangrijke gesprekspartner van de Senior Category Manager: door regelmatig te sparren over ideeën, uitdagingen en best practices en daar waar mogelijk de handen ineen te slaan, intensiveert en optimaliseert de Senior Category Manager de samenwerking met de klanten in Nederland.

Strategische sparringpartner
Als onderdeel van het Trade Marketing Team stuurt de Senior Category Manager een Category Manager en een Junior Category Manager aan. Dat doet zij/hij op coachende en inspirerende wijze. Zelf rapporteert zij/hij direct aan Julie Verstringhe, Trade Marketing & Category Development Director Benelux, die graag ook op strategisch niveau met de Senior Category Manager spart. Ook op dit niveau speelt de Senior Category Manager dus een belangrijke rol in het verder vormgeven van de toekomstige koers en het succes van Spadel.

De ideale kandidaat is een zelfstartende teamplayer die zowel conceptueel als operationeel kan denken en werken. Zij/hij gaat analytisch, resultaatgericht en innovatief te werk, en zet haar/zijn sociale en communicatieve vaardigheden in om binnen de organisatie draagvlak voor ideeën en concepten te genereren. Goede beheersing van het Engels is een must, net als inspirerende leiderschapskwaliteiten.

“Spadel is een relatief klein bedrijf, maar wel de grootste speler in de markt. Daardoor hebben we enorm veel invloed op de toekomst van de categorie. De Senior Category Manager speelt een sleutelrol in het vormgeven van die toekomst en het succes van Spadel.” – Julie Verstringhe, Trade Marketing & Category Development Director Benelux


Interesse?

Spadel werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emily Olij via
emily.olij@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Emily Olij Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.