Programmamanager

Programmamanager

 • Consulting Exit
 • Noordwijk
 • Vanaf 6 jaar werkervaring
 • 1867 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Light & Living werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf zes jaar ervaring
 • Met operations, supply chain en/of consulting
 • Strategisch
 • Analytisch
 • Pragmatisch
 • Stakeholdermanager
 • Hands-on

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Light & Living is een van de grootste Nederlandse groothandels in inspirerende en betaalbare interieurs. De komende jaren wil het bedrijf – gesteund door private equity – de Europese markt veroveren. De Programmamanager is de drijvende kracht achter diverse digitale en commerciële strategische projecten waarmee het bedrijf haar internationale groeiambities kan realiseren.

Over Light & Living

Met sfeervolle verlichting, comfortabele meubels en unieke woonaccessoires maakt Light & Living een luxe interieur betaalbaar. Het assortiment met ruim achtduizend unieke artikelen is te vinden in woonwinkels in heel Nederland en online bij specialisten en grote e-tailers als fonQ.nl en bol.com. Ook exporteert Light & Living haar producten naar zo’n tachtig landen, waaronder Engeland, Duitsland en Frankrijk.

De afgelopen jaren ontwikkelde Light & Living zich van toeleverancier van één merk voor grote interieurketens en meubel- en verlichtingsspeciaalzaken tot een internationale groep met meerdere mooie merken, dankzij strategische acquisities van merken als Present Time, It’sAboutRoMi, Leitmotiv en GOOD&MOJO. Sindsdien opereert het bedrijf onder de naam Lumos Home Group. Naast het assortiment en de brands, breidde het bedrijf ook zijn scope significant uit: de afzetmarkt beperkt zich niet langer tot de Benelux, maar bestrijkt intussen heel Europa.

Onder aandeelhouderschap van private equitypartij Bluegem wil Light & Living haar groeistrategie de komende jaren onverminderd voortzetten en een van de grootste Europese spelers worden. Dat betekent onder meer: nieuwe productgroepen lanceren, merken en bedrijven integreren, distributie opzetten in nieuwe landen, nieuwe typen klanten bedienen en logistieke en commerciële concepten uitrollen om transactiekosten en complexiteit te verlagen. Er spelen verschillende initiatieven om de onderneming op commercieel en operationeel vlak sterker, schaalbaarder en klantgerichter te maken. Digitalisering van de business is daarbij een belangrijke component.

Vacature: Programmamanager

Light & Living zit in een fase waarin het bedrijf hard groeit en er veel goed gaat, maar bepaalde zaken ook beter kunnen. De Programmamanager buigt zich over verschillende strategische projecten die direct bijdragen aan het optimaliseren van de dagelijkse business en kostenbesparing bevorderen, waardoor Light & Living kan investeren in betere klantervaringen.

De basis hiervoor is een gedegen businessplan en heldere toekomstvisie van de groep, waar de Programmamanager direct aan mee schrijft. Projecten zijn vaak gericht op digitalisering en IT, maar hebben vaak ook een commercieel karakter. Bovenaan de agenda staat de implementatie van een optimaal order to cash-proces. Daar hoort onder meer het implementeren van een digital asset-managementsysteem bij, de implementatie van nieuwe Salesforce-tooling en het uitvoeren van benchmarks en het aanleveren van verbetervoorstellen op commercieel, operationeel of financieel gebied. Naast de bestaande projecten is er voor de Programmamanager ook ruimte om nieuwe initiatieven aan te dragen.

Rechterhand en sparringpartner van de CEO
De hands-on Programmamanager zet programma’s op, borgt de roadmap, draagt zorg voor de implementatie en bewaakt de voortgang. Daarbij schakelt zij/hij continu tussen de verschillende projecten en houdt het MT op de hoogte van ontwikkelingen. Zij/hij is rechterhand en sparringpartner van de CEO, Stephan van Kruisselberge, aan wie de Programmamanager ook direct rapporteert. In de dagelijkse praktijk schakelt de Programmamanager ook met de CFO en de Operations Director. Met hen spart zij/hij regelmatig over de voortgang, de inhoud en de concrete impact van de projecten.

De Programmamanager is een open, proactieve en helder communicerende veranderaar die gemakkelijk mensen in haar/zijn verhaal en enthousiasme mee kan krijgen. In combinatie met een uitgesproken hands-on mentaliteit, daadkracht en gezonde dosis overtuigingskracht zorgt de Programmamanager ervoor dat elk project succesvol in de organisatie landt.

In deze organisatie heeft alles wat je doet impact, als je Programmanager bent al helemaal. Je ziet meteen resultaat van wat je doet. Ik zie graag dat je als mijn rechterhand het voortouw neemt, zelf beslissingen durft te nemen en met je enthousiasme en overtuigingskracht de hele organisatie meekrijgt.” – Stephan van Kruisselberge, CEO

Programmamanager is een zeer zichtbare rol met heel veel impact. De ideale kandidaat begon haar/zijn carrière in operations of supply chain-management, werkte vervolgens een aantal jaar in consulting, en wil nu graag haar/zijn kennis in de praktijk brengen in een organisatie waar zij/hij echt het verschil kan maken. Een ambitieus get-the-job-done type gaat dat verschil zeker maken en zal daarmee Light & Living naar de volgende fase brengen.

 

Interesse? 

Light & Living werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.