Product Manager

Product Manager

  • IT
  • Leisure
  • Amsterdam
  • Vanaf 4 jaar werkervaring
  • 867 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Product Manager werkgeverspagina voor andere vacatures

Fit For Free wil de sportschool zijn waar iedereen zich thuis voelt. En met succes, want samen met zusterbedrijf Sportcity is de gym de op een na grootste sportketen van Nederland. Om de zeer competitieve fitness-industrie eens flink op te schudden, werken de ketens momenteel aan baanbrekende digitale producten. De begeleiding hiervan ligt in de handen van de zeer ervaren Product Manager.

Over Fit For Free

Een ware online fitnessrevolutie ontketenen, dat is wat Fit For Free en Sportcity voor ogen hebben. Olympus Investment, het moederbedrijf van beide merken, ambieert namelijk een state-of-the-art gezondheids- en fitnessplatform te worden. Na de overname door Bencis Capital Partners in 2018 is een nieuw managementteam begonnen om deze ambitie te realiseren. Een belangrijk element daarin is de visie op ‘digital fitness’.

De digitale transformatie is in volle gang. Op basis van een geslaagde pilot is eind 2019 een nieuwe app gelanceerd die leden helpt om hun persoonlijke gezondheidsdoelen te behalen. Want wat blijkt? Veel leden verliezen hun motivatie tot sporten door een gemis aan personalisatie en het gevoel geen tijd te hebben. Het vernieuwde product biedt daarom gepersonaliseerde workouts die je toevoegt aan je eigen online kalender. De app werkt trouwens met een machine-learning-gebaseerd algoritme. Hoe meer iemand de app gebruikt, hoe gepersonaliseerder deze wordt.

Dit alles is nog maar het begin. Olympus Investment werkt namelijk aan een geïntegreerde fitness journey die buiten de muren van de sportschool verdergaat. Het jaar 2020 staat daarom in het teken van veel onderzoeken doen, productontwikkelingen, nieuwe features ontwerpen en bouwen. Alles richt zich hierbij op grensverleggende functionaliteiten binnen, maar vooral buiten de sportschool.

“Ons hoofddoel is om de nummer 1-health-app worden. Daarbij ligt de focus breder dan sport en bewegen. Zie het als een soort life coach. Deze app ligt in de lijn met onze missie om happy & healthy ouder te worden.” – Tim de Jardine, Chief Product Officer

De basis ligt er al, maar er is nog veel werk aan de winkel om tot de ‘gym 2.0’ te komen. Daarom wordt er momenteel een nieuw team gevormd die deze digitale transitie verder uitbouwt. Om te beginnen met een datagedreven geest die de controle krijgt over een product dat mensen helpt om nieuwe, sportieve gewoonten te ontwikkelen. En deze persoon is de Product Manager.

Vacature: Product Manager

Met zijn/haar werk maakt de ervaren Product Manager een enorme impact op het gebruikersbestand van zo’n 400.000 mensen. Deze functie richt zich op het ontdekken van nieuwe mogelijkheden. De ideale kandidaat daagt daarom graag de status quo uit en denkt out-of-the-box. Hij/zij werkt hierbij nauw samen met Tim de Jardine, Chief Product Officer. De Product Manager filtert zijn bigger picture verder uit tot concrete productvisies. En balanceert daarbij makkelijk tussen een commercieel bewustzijn en in het oog springende technologie.

Fit For Free en Sportcity hebben een snelle cycle of learning, willen innoveren en een hechtere interactie met klanten krijgen. Van productroadmaps maken tot backlogs managen, de Product Manager heeft een veelzijdig takenpakket. Hij/zij begrijpt de invloed van apps op mensenlevens en is nieuwsgierig naar meer. Deze ondernemende persoonlijkheid is zeer klantgericht, kan perfect prioriteren en heeft een groot probleemoplossend vermogen.

De Product Manager bezit een rijk empathisch vermogen. Dit is een essentiële competentie om zich goed in de gebruiker te kunnen verplaatsen, maar ook voor de rol als leidinggevende. De Product Manager is verantwoordelijk voor de end-to-end teamoutput. Voor deze taak werkt hij/zij nauw samen met de Technology Lead die verantwoordelijk is voor alle technische beslissingen. De Product Manager werkt goed in cross-functionele teams, heeft een enorme teamgeest en weet ieders talent optimaal te benutten.

Als laatste weet de strategisch sterke Product Manager de productvisie goed aan het team en de rest van het bedrijf over te brengen. Deze persoon is daarom een uitstekende stakeholdermanager en heeft dito communicatieskills. De Product Manager rapporteert aan Tim de Jardine, Chief Product Officer en werkt vanuit een nieuw kantoor in Amsterdam.

Fit For Free werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.