Pricing Manager

Pricing Manager

 • Finance
 • Technology
 • Leiden
 • 806 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Infotheek werkgeverspagina voor andere vacatures

Infotheek is een van de grootste Europese leveranciers en verhuurder van hardware, software en IT-services. De organisatie is in 1991 opgericht en heeft inmiddels vier verschillende merken. De markt waarin ze opereren is groot, complex en zeer dynamisch. Dat vraagt om een gedetailleerde pricingstrategie. De Pricing Manager ontwikkelt en implementeert het pricing platform van de toekomst.

Infotheek

Infotheek is van oorsprong een leverancier van tweedehands en nieuwe computers, laptops, servers en smartphones. De afdeling Refurbishment poetst de apparaten op en verkoopt ze voor de beste mogelijke prijs. Tevens koopt Infotheek grote restpartijen op en verkoopt die door. Daarmee levert Infotheek een substantiële bijdrage aan de circulaire economie. Begin 2016 is Infotheek overgenomen door private equity partij Altor uit Zweden. Daarmee kan het bedrijf nog harder gaan groeien, verder professionaliseren en bovenal uitbreiden. Recent zijn onder andere Scholten Awater en Centralpoint overgenomen. Infotheek is daarmee de grootste IT dienstverlener van Nederland geworden. Op dit moment werken ruim 700 professionals bij Infotheek in 14 landen.

Pricing bij Infotheek

De Pricing Manager is verantwoordelijk voor het implementeren en verder ontwikkelen van de pricingstrategie. De basis voor het model is gelegd door externe consultants en wordt nu in de praktijk gebracht. Het is een bijzonder complex model, toepasbaar op alle facetten van de business. De Pricing Manager raakt zowel aan finance als aan de commerciële teams en is dan ook een kritische schakel in zowel inkoop als verkoop.

De hoge complexiteit van de functie wordt veroorzaakt door de internationale dimensie en het heterogene productaanbod. Denk aan de verschillende prijsstrategieën per land, differentiatie tussen aanbiedingen en vaste prijzen, veranderende marktcondities en klantvoorkeuren. In de pricingstrategie zijn zowel nieuwe als refurbished producten meegenomen, met het doel deze tegen de meest optimale prijs te verkopen in zeventien Europese landen, online én in retail, aan zowel eindgebruikers als distributeurs via de merken van Infotheek.

Vacature voor een Pricing Manager

In deze nieuwe functie binnen Infotheek begint de Pricing Manager from scratch, dus hij/zij kan naar eigen inzicht keuzes maken en pionieren. De Pricing Manager is verantwoordelijk voor het opzetten en uitbouwen van een uniek pricing platform. Een model dat de nieuwe sectorale standaard zet. Naarmate de Pricing Manager verder komt in deze functie verschuift de focus naar verbeteren, optimaliseren en opschalen. Gezien de impact en breedte van de functie, onderhoudt de Pricing Manager nauwe contacten met IT, Category Management, de Chief Procurement Officer en het overige management.

“Schaalgrootte en volume zijn belangrijk. In landen om ons heen zie je vaak vier tot vijf grote spelers. In Nederland is de markt nog versnipperd maar ook hier zal deze net als in Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk consolideren. Infotheek zal als een van de marktleiders overblijven.” – Jordy Kool, CEO Infotheek

In het aanscherpen van de strategie speelt het proces van intern stakeholdermanagement een belangrijke rol. Het is van belang dat de Pricing Manager de business weet te overtuigen en mee kan nemen in de wijzigingen van het beleid. Hij/zij bouwt business cases en toont op basis van data het winstpotentieel aan. Onder deze stakeholders vallen niet alleen de Chief Procurement Officer waaraan hij/zij rapporteert, maar ook de private equity-investeerders achter Infotheek.

“De Pricing Manager is eigenaar van de pricingstrategie van Infotheek. Jij creëert, implementeert, optimaliseert. Je voedt de strategie tot het opbloeit naar volwassenheid.” – Gilles Holl, Chief Procurement Officer bij Infotheek

Data

Infotheek is een datagedreven organisatie. Het is aan de Pricing Manager om deze bron van informatie zo goed mogelijk te gebruiken: het pricing platform zal meer en meer gevoed worden met data en uiteindelijk uitgroeien tot business intelligence platform. De Pricing Manager kan hierin meegroeien en beschikt dan ook over voldoende analytische skills, herkent gemakkelijk patronen en afwijkingen, ontwikkelt slimme algoritmen en vertaalt de data naar actionable insights. Het doel is om samen met Category Management, IT en het management te bepalen welke middelen nodig zijn om de pricingstrategie te implementeren en schaalbaar te maken.

Kandidaatsprofiel

 • Hands-on
 • Analytisch
 • Communicatief
 • Overtuigend
 • Resultaatgericht
 • Consulting en Pricing of Finance-ervaring
 • Ervaring met pricing is een pre
 • Affiniteit met de IT-sector
 • Standplaats is Leiden, reizen naar buitenland

Contact

Pricing Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.