Operations Manager

Operations Manager

 • Operations
 • Sustainability
 • Harderwijk
 • Vanaf 6 jaar werkervaring
 • 2466 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Myne werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 6 jaar ervaring
 • Opschalen van productie
 • Strategisch
 • Hands-on
 • Leiderschapsskills

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Myne is het eerste digitale recyclingbedrijf ter wereld. Het Nederlandse bedrijf werkt toe naar een wereld waarin we metalen niet meer uit de grond halen, maar we deze oneindig kunnen recyclen. Koper is een belangrijk product, waarvan de productie gaat verdubbelen. De Operations Manager optimaliseert de operatie en schaalt deze op zodat die verdubbeling effectief gerealiseerd kan worden.

Over Myne

Metalen zijn overal: van de auto-industrie en de bouw tot de energiesector en de lucht- en ruimtevaart. We kunnen niet meer zonder, maar tegelijkertijd zijn de voorraden eindig en is het winnen ervan kostbaar en slecht voor de planeet. Daar bedacht het Nederlandse bedrijf Myne een oplossing voor. Samen met de TU Delft ontwikkelde Myne de Xorter: een machine die met behulp van AI en robots metalen scheidt. Met de Xorter zet Myne metaalafval om in grondstoffen die dezelfde kwaliteit hebben als primair metaal. Voorheen was recycling vaak downcycling: van hoogwaardige grondstoffen naar laagwaardige producten; Myne maakt uit de producten van vandaag de circulaire metalen – waaronder aluminium en koper – van morgen. Het bedrijf is gevestigd in Harderwijk, telt 75 medewerkers en heeft een omzet van zo’n 400 miljoen euro.

Myne produceert on demand, met precies de gewenste specificaties, tegen de laagste kosten. Bovendien biedt het volledig digitale proces enorme voordelen op het gebied van production control en transparantie, wat cruciaal is in een tijd met steeds striktere klimaateisen en bedrijven die moeten kunnen aantonen hoe zij hun metalen sourcen.

“Wij zijn ‘the new mining’. We werken toe naar een wereld waarin metalen niet meer uit de grond gehaald worden, maar een waarin we oneindig kunnen recyclen. Daarmee verminderen we de klimaatimpact van metaalproductie met maar liefst 95 procent.” – Martijn van de Poll, co-CEO

Vacature: Operations Manager

Myne verwacht de komende jaren – als de technologie zich heeft bewezen – een enorme groei door te maken. Dat geldt nu al voor de circulaire koperlijn, die op korte termijn in productie zal verdubbelen. Het groeiende team is jaarlijks verantwoordelijk voor de verwerking van twintigduizend ton koper; volgend jaar zullen dat er veertigduizend zijn. De fabriek is technologisch nog volop in ontwikkeling en de Xorter voor de koperlijn moet nog ingebouwd worden. De Operations Manager richt de operationele processen zo in dat de organisatie die verdubbeling kan faciliteren en zorgt voor een efficiënte integratie van de nieuwe Xorter.

De verantwoordelijkheid van de Operations Manager begint zodra de materialen de fabriek in Harderwijk binnenkomen en eindigt pas als ze die weer verlaten. Zij/hij monitort alle uitvoerende processen daartussenin: het sorteren en samenvoegen van de materialen, en de uiteindelijke verwerking ervan. De Operations Manager draagt de brede verantwoordelijkheid voor de gehele plant – waaronder logistiek, quality control en techniek – en werkt nauw samen met het commerciële team. Gedurende het hele traject staan kwaliteit, veiligheid en leverbetrouwbaarheid voorop, en de Operations Manager ziet er nauwkeurig op toe dat dit – ook bij de dubbele schaal – zo blijft. Data vormen de basis voor continue procesoptimalisatie. De Operations Manager werkt nauw samen met de andere operations managers voor aluminium en de Xorter, en rapporteert direct aan de COO.

“Als Operations Manager krijg je eigenlijk je eigen winkel. Die winkel draait op volle toeren, en along the way moet je hem verdubbelen. Er gaan regelmatig dingen kapot en processen zijn nog niet in beton gegoten. Dat maakt het een heel dynamische functie met volop ruimte om te pionieren. Die ondernemende mindset moet je niet alleen goed liggen; je moet er ook veel energie van krijgen.” – Martijn van de Poll, co-CEO

Een ondernemende Operations Manager die graag verantwoordelijkheid neemt zal zich bij Myne gelijk thuis voelen. In deze innovatieve scale-up krijgt zij/hij alle ruimte om de lijnen uit te zetten en de operationele organisatie van de toekomst in te richten.

 

Interesse?

Myne werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emma de Wit via emma.dewit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Emma de Wit Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.