Operationeel Directeur

Operationeel Directeur

 • Operations
 • Consumer
 • Randstad
 • Vanaf 15 jaar werkervaring
 • 3202 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Outdoor Life Group werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 15 jaar werkervaring
 • Achtergrond in logistieke en productiegerichte rollen en omgevingen
 • Ervaring met retail en e-commerce
 • Leiderschapservaring
 • Analytisch
 • Conceptueel
 • Verandermanagement

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Outdoor Life Group is in Europa dé specialist in houten tuinproducten zoals planken, schermen, overkappingen en tuinhuizen. Om zijn positie in de Benelux verder uit te bouwen, wil het bedrijf in de komende jaren operationeel flinke stappen zetten. De Operationeel Directeur geeft daar invulling aan, bijvoorbeeld door de logistieke footprint te optimaliseren.

Over Outdoor Life Group

In totaal werken er in Europa zo’n negenhonderd mensen bij OLG (van wie ca. 250 in de Benelux), die samen een omzet van ruim 400 miljoen euro per jaar realiseren (Benelux ca. 50%). Het bedrijf heeft productie- en assemblagelocaties en groothandelactiviteiten in onder andere de Benelux, Frankrijk, Noorwegen, Duitsland, Polen, Estland en Hongarije en exporteert zijn producten naar talloze andere landen.

Sinds 2019 heeft investeringsmaatschappij Parcom een meerderheidsbelang in OLG. Met de steun van Parcom richt OLG zich op het doorzetten van de indrukwekkende groei van de laatste jaren. Daarvoor zet het bedrijf onder andere in op het versterken van de Benelux-organisatie door het vergroten van de commerciële slagkracht en het verbeteren van de efficiency. Door de logistiek te optimaliseren, sneller te innoveren en de samenwerking tussen de merken te versterken, wil het bedrijf de volgende stap zetten en zijn hoogwaardige producten in nog meer markten en via nog meer kanalen gaan verkopen.

Als grootste producent, omnichannelgroothandel en distributeur in de Benelux werkt OLG samen met toonaangevende tuincentra, bouwmarkten, gespecialiseerde handelsbedrijven en e-tailers. Zo is het brede assortiment onder andere te vinden bij Bauhaus, Fonq, Hornbach, Gamma en Wehkamp en is men in de Benelux de exclusieve dealer van Jungle Gym-speeltoestellen.

Vacature: Operationeel Directeur

De Operationeel Directeur creëert de voorwaarden waarmee OLG Benelux de komende jaren zijn groei kan versnellen. Zij/hij ontwikkelt een visie op alle logistieke en operationele processen en leidt ook de implementatie van die visie. Daarnaast is zij/hij verantwoordelijk voor de ICT-infrastructuur en het applicatielandschap. Daarmee zorgt de Operationeel Directeur ervoor dat OLG nog hoger gaat scoren op doelstellingen rond levertijd, leverkwaliteit, productkwaliteit en betrouwbaarheid, tegen nog lagere kosten. Zij/hij geeft leiding aan alle operationele functies, waaronder Productie, Warehousing, Supply Chain en IT, en rapporteert aan de CEO.

“De Operationeel Directeur helpt ons de volgende stap te zetten in onze operatie. Onze locaties zijn verspreid door heel Nederland en werken met verschillende systemen en productielijnen. Dat optimaliseren is een mooie uitdaging die vraagt om iemand die ervaring heeft met grote operationele transformaties en ook de e-commercekant van ons bedrijf begrijpt.” – Michiel Verdonk, CEO

De Operationeel Directeur leidt complexe transformatieprojecten die cruciaal zijn voor de toekomst van OLG Benelux. Het belangrijkste voorbeeld is het vereenvoudigen van de logistieke footprint. De Operationeel Directeur ontwerpt de doelsituatie en is zelf in de lead voor de uitvoering. Daarin komen verschillende uitdagingen samen: van het goed begeleiden van de HR-component tot het zorgen dat de business onverminderd doordraait tijdens de transformatie. Andere grote projecten waar de Operationeel Directeur zich op richt, zijn bijvoorbeeld het verbeteren van toeleveringsprocessen, zorgen voor verdergaande digitalisering en automatisering, en het versterken van datagedreven sturing.

Onderdeel van de transformatie die de Operationeel Directeur inzet, is ook het goed organiseren van haar/zijn afdelingen. Zij/hij heeft met acht tot tien direct reports een flinke span of control en teams die werkzaam zijn over de verschillende locaties van OLG Benelux heen. De Operationeel Directeur zet een operationele strategie neer waarmee zij/hij de locaties verbindt, de teams richting geeft, ontwikkelt en inspireert, en tegelijkertijd de connectie legt met de commerciële teams en andere stakeholders in de organisatie. Daarvoor werkt de Operationeel Directeur nauw samen met haar/zijn peers in het MT (MT bestaande uit: CEO, Commercieel Directeur, Financieel Directeur en HR Directeur). Samen zetten zij een cultuur neer die draait om innovatie en continue verbetering.

Operationeel Directeur is een veelzijdige rol, centraal gepositioneerd in de strategie van OLG Benelux. De transformaties die zij/hij gaat leiden gecombineerd met de platte organisatiestructuur van het bedrijf, vragen om een kandidaat die zowel strategisch als pragmatisch sterk is en conceptuele plannen kan vertalen naar de werkvloer. Een Operationeel Directeur die zich thuis voelt in een dynamische omgeving krijgt bij OLG Benelux de kans om haar/zijn uitgebreide ervaring in te zetten om het succes van het bedrijf verder uit te bouwen.

 

Interesse?

Outdoor Life Group werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.