Operational Compliance Analyst

Operational Compliance Analyst

  • Operations
  • Financial Services
  • Amsterdam
  • Vanaf 2 jaar werkervaring
  • 1268 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de IMC werkgeverspagina voor andere vacatures

IMC verbindt de effectenhandel op innovatieve wijze met cutting edge technologie. Midden op de bruisende handelsvloer zit, naast handelaren en de ‘s werelds beste developers uit de econometrie, mathematica en tech, de Operational Compliance Analyst. Dé persoon die ervoor zorgt dat alles tot in de puntjes volgens de geldende wet- en regelgeving verloopt.

Over IMC

IMC is een high-frequency proprietary trading firm en marktmaker met een belangrijke USP: het handelt op basis van algoritmes. Het bedrijf ontstaat in 1989 onder de naam International Marketmaker’s Combination in Amsterdam, op de handelsvloer van ’s werelds oudste effectenbeurs. Waar de koop- en verkoopprijs toen handmatig werd berekend, zien twee beurshandelaren als een van de eersten het belang van technologie. Een gouden zet, want inmiddels zijn tech en de aandelenhandel onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Innovatieve technologie zit diep in het DNA van IMC verankerd. Als handelshuis annex technologiebedrijf is IMC actief in nieuwe markten en alle belangrijke activaklassen op meer dan 100 handelsplatformen. Om dit in goede banen te leiden, werkt IMC multidisciplinair samen en vindt er op de handelsvloer veel kruisbestuiving plaats tussen de handelaren en software-engineers. Samen werken zij continu aan het vormgeven van de meest effectieve handelsstrategie op basis van algoritmes, software, hardware en geavanceerde netwerken.

De handelsgeest van het Amsterdamse IMC is intussen neergedaald in Chicago en Sydney. In deze vier kantoren delen dagelijks meer dan 800 collega’s innovatieve ideeën, expertisen en systemen. Al met al is het geen wonder dat ‘s werelds best graduates uit onder andere de econometrie, mathematica en tech zich aan IMC willen verbinden. De Operational Compliance Analyst ziet erop toe dat al het werk van het trading- als technologieteam altijd compliant is aan de in- en externe regelgeving.

Vacature: Operational Compliance Analyst

Voor de integriteit van een financial service als IMC is compliance het belangrijkste goed. Naleving van wet- en regelgeving missen staat gelijk aan hoge boetes, maar daar hoeft IMC met de Operational Compliance Analyst niet bang voor te zijn. Van de dagelijkse compliance-activiteiten monitoren tot het onboarden van counterparties, zij/hij regelt het. Om deze rol tot een succes te maken, combineert zij/hij sterke analytische vaardigheden met operationele en systeemkennis. Op deze manier weet de Operational Compliance Analyst ten alle tijden waarde aan IMC toe te voegen.

De Operational Compliance Analyst komt terecht in het vierkoppige team van Mark van Vliet, Head of Compliance. Om ervoor te zorgen dat de Operational Compliance Analyst het beleid en regels niet alleen kent, maar ook de context en bedoeling ervan begrijpt, werkt zij/hij samen met het team midden in the buzz van de handelsvloer. Zij/hij zit dus direct bij de business en is, zoals het in de handelswereld betaamd, in staat om continu on top of the game te blijven zonder de teugels te laten vieren.

De ideale kandidaat ziet direct de allerkleinste onregelmatigheden of kansen en kan de traders flink challengen. Duidelijke communicatie is hierin de sleutel. Kennis van het regelgevingslandschap, toegepaste handelsstrategieën, tegenpartijen en handelsplatformen is praktisch, maar niet noodzakelijk. Ditzelfde geldt voor het werken met grote datasets. Beide elementen maakt zij/hij zich snel eigen on the job. Basiskennis van derivaten, market making en programmeertalen is overigens een pre.

De cultuur van IMC richt zich sterk op hechte samenwerkingen en het delen van ideeën en best practices. Hiermee onderscheidt het zich sterk van het clichébeeld waarin de aandelenhandel gepaard gaat met ellenbogenwerk. De Operational Compliance Analyst vindt daarentegen goed haar/zijn weg in een platte organisatie met een open, nuchtere en benaderbare sfeer. De werkzaamheden vinden plaats in het unieke kantoorgebouw Inifity in de Amsterdamse Zuidas.

 

Interesse?

IMC werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.