Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Operating Manager

Operating Manager

  • Consulting Exit
  • Private Equity
  • Amsterdam
  • Vanaf 4 jaar werkervaring
  • 2008 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Nordian Capital werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Vanaf 4 jaar ervaring
  • In strategy consulting
  • Goede business sense
  • Verbindend op alle niveaus

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Nordian Capital staat voor groei, respect en duurzaamheid wat tot uiting komt in de manier van samenwerken met de bedrijven waarin Nordian Capital investeert. De Operating Manager vervult hierbij een belangrijke rol. Zij/hij ondersteunt actief de portfoliobedrijven, zowel op proces als inhoud, zodat deze hun ambities kunnen realiseren.

Over Nordian Capital

Nordian Capital is een succesvolle Nederlandse private equity investeerder, opgericht in 2014 door een verzelfstandiging vanuit Rabo Capital. Momenteel is er een team van ruim vijftien professionals werkzaam op het kantoor in Amsterdam, dit zijn voornamelijk Investment Professionals en sinds enige jaren ook een Operations Support Team.

Nordian investeert in middelgrote bedrijven, met een typische omzet tussen de dertig en tachtig miljoen euro, veel groeipotentie en gezonde marges. Nordian heeft geen focus op specifieke sectoren, maar zoekt in haar investeringen onderscheidende kwaliteiten en groeikansen in een businessplan en organisatie. Groei komt uit doorontwikkeling van producten, markten, internationalisering of via buy and build. Nordian onderwerpt investeringen aan een kritische evaluatie op het gebied van ESG (Environmental, Social, Governance) en initieert bij alle portfoliobedrijven een CO2-reductie- en compensatieprogramma.

Momenteel heeft Nordian belangen in een brede en uiteenlopende groep van bedrijven: van de trampolineparken van Jumpsquare tot aannemer Biltz. Van Mylaps, die de tijdregistratie verzorgt bij internationale marathons en de Formule1 tot Econox, fabrikant en groothandel in ventilatiematerialen.

De kracht van Nordian Capital zit in de gerichte, op maat gemaakte aanpak waardoor de groei van ondernemingen versnelt. Alle investeringen zijn gebaseerd op een businessplan met heldere doelstellingen als leidraad voor groei, gezamenlijk opgesteld door management en aandeelhouders. Het Operations Support Team van Nordian Capital biedt proactief ondersteuning op het gebied van strategie, operatie, financiering of fusies en overnames. Daarbij gaat men niet op de stoel van het management zitten, maar wordt expertise en support geboden, zodat de ondernemers kunnen blijven doen waar zij het beste in zijn: ondernemen.

Vacature: Operating Manager

De Operating Manager is onderdeel van het Operations Support Team van Nordian Capital, dat nauw samenwerkt met het Investment Team en de directies en managers van de portfoliobedrijven. De belangrijkste rol van dit team is het initiëren, ondersteunen en mede-realiseren van waardevermeerderende initiatieven.

Het team bestaat uit drie collega’s met verschillende ervaring en aandachtsgebieden. De Operating Team members worden meestal individueel toegevoegd aan enkele portfoliobedrijven, maar onderhouden nauw contact over de aanpak en cases. Het Operations Support Team verzorgt een uitgebreid onboarding traject bij nieuwe portfoliobedrijven, maar assisteert ook intensief op specifieke deelgebieden zoals finance en controlling, sales, marketing en pricing en operations.

“Hands-on kunnen inspringen bij onze portfoliobedrijven is waar deze rol om draait. Dat kan uiteenlopen van het leveren van support bij het opstellen van financiële rapportages tot aan het tijdelijk waarnemen van een directierol. Dat maakt deze rol een geweldige springplank voor een allround manager die zelf de ambitie heeft op termijn een managementpositie te vervullen” – Pepijn Post, Operating Partner

De ideale kandidaat voor deze rol is een generalist van hoog kaliber, met expertise bijvoorbeeld op het gebied van strategy consulting of corporate finance. Een ondernemende spirit met business sense en een pragmatische aanpak. Naast sterke analytische vaardigheden heeft de Operating Manager ook goed ontwikkelde sociale skills nodig en kan deze helder en gestructureerd een verhaal overbrengen. Zij/hij maakt makkelijk verbinding op alle niveaus binnen een organisatie, weet anderen mee te krijgen en voelt zich comfortabel de leiding te nemen wanneer de business daarom vraagt.

Sensitiviteit voor de organisatie is essentieel, om op respectvolle wijze resultaten te kunnen boeken in deze rol. Met analytische blik en oog voor de menskant, weet de Operating Manager snel in te schatten waar verbeterslagen te behalen zijn en hoe de organisatie mee te nemen in de implementatie van deze veranderingen. De Operating Manager krijgt energie van frequente interactie met stakeholders op senior niveau en weet te allen tijde de juiste toon te zetten die bijdraagt aan een constructieve samenwerkingssfeer. Zij/hij staat sterk in de schoenen, weet een duurzame band op te bouwen met de verschillende managementteams en wordt hiermee een belangrijke sparringpartner op strategisch niveau.

 

Interesse?

Nordian Capital werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Imke Peters Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.