Online Marketing Manager

Online Marketing Manager

 • Sales
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 951 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Praxis werkgeverspagina voor andere vacatures

Praxis is hard op weg om de #1 online bouwmarkt van Nederland te worden. Alle benodigdheden liggen klaar op de werkbank. Nu is het de beurt aan de Online Marketing Manager om het bouwpakket verder in elkaar te zetten. Het belangrijkste doel: de online omzet laten toenemen en de merkpropositie van Praxis in alle online uitingen stevig verankeren.

De organisatie

Recent heeft Praxis een Marketing Directeur ‘nieuwe stijl’ aangenomen: Jasper van Orden. Zijn grootste uitdaging is het uitwerken en implementeren van de omni-channel marketingstrategie. Van Orden wil de afzonderlijke (offline) branding, online marketing en content teams intensiever met elkaar laten samenwerken en zodoende de kanalen beter met elkaar verbinden. Daarnaast is het zijn ambitie om de commerciële verantwoordelijkheid van de teams beter vast te leggen. Van Orden stuurt meerdere teams aan, waaronder het Online Marketing Team (5 fte). Het is een ambitieus team met veel potentie, dat aangestuurd wordt door de Online Marketing Manager. De Online Marketing Manager is een expert binnen het vakgebied en kan zijn/haar team dan ook op alle verschillende facetten en disciplines inhoudelijk aansturen en coachen. Deze persoon heeft een directe lijn met de Marketing Directeur en stelt samen met hem de commerciële KPI’s voor 2017/2018 op.

Vacature voor Online Marketing Manager

De Online Marketing Manager ontwikkelt en implementeert de online marketing strategie. Omdat deze strategie een belangrijk onderdeel is van de bredere omni-channel marketingstrategie die Praxis voert, heeft deze persoon veel contact met zowel IT & Web Development als met de (offline) Branding teams binnen Praxis. De Online Marketing Manager is bijvoorbeeld intensief betrokken bij de ontwikkeling van een vernieuwde website. De brede e-commerce en online marketing expertise van de Online Marketing Manager komen hier goed van pas. Hij/zij analyseert het online gedrag van de huidige website-bezoekers, denkt na over het aantrekken van meer bezoekers en ontwikkelt slimme A/B-testen om de e-commerce paden verder te optimaliseren. De verwachting is dat dit snel tot meer omzet leidt.

Voor de makers

Praxis is er Voor de Makers. Die propositie kan beter geïntegreerd worden in de hele customer journey. De Online Marketing Manager zorgt ervoor dat de flow tussen alle kanalen goed is en dat de consument op elk moment in zijn of haar journey met de juiste boodschap geconfronteerd wordt. Ter illustratie: op Facebook heeft Praxis bijna 90.000 volgers. Als zij na het zien van een video over het zelf maken van een hobbelpaard, tuinhuis of schemerlamp doorklikken naar de website om daar de benodigdheden ook daadwerkelijk aan te schaffen kan dat een substantieel deel van de omzet gaan betekenen.

“Het mechanisme is eigenlijk heel simpel: als we mensen laten zien hoe tof het is om iets zélf te maken en hen de handvatten geven dat te doen, verwacht ik dat zij de voorkeur geven aan Praxis.” – Jasper van Orden, Marketing Directeur Praxis

Het doorvoeren van de merkgedachte en de nauwere aansluiting met de website van Praxis (en uiteindelijk het online winkelmandje), wordt ook toegepast bij het uitzetten van online campagnes en het opstellen van de nieuwsbrief.

Leiderschap

De Online Marketing Manager is een strateeg en heeft veel hands-on ervaring met de commerciële kant van online marketing. Deze persoon bedenkt effectieve A/B-testen die het team uitzet. Zodra de eerste resultaten binnendruppelen is de Online Marketing Manager alweer bezig met een volgend experiment. Het team wordt zodoende gestimuleerd nieuwe dingen te leren en te streven naar de hoogst haalbare resultaten. Wat zich vertaalt in concrete cijfers. De Online Marketing Manager geeft inhoudelijk sturing aan het team en ondersteunt het team in de uitvoering. https://youtu.be/9RGXa5wVECQ

In het kort

 • Strategisch
 • Commercieel
 • Resultaatgericht
 • Pragmatisch
 • Leider
 • Brede online marketing ervaring
 • Customer Journey
 • E-commerce
 • Kennis van IT en web development
 • Op de hoogte van trends en ontwikkelingen

Contact

Online Marketing Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.