Marketing Project Manager

Marketing Project Manager

  • Marketing
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 3 jaar werkervaring
  • 769 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Yarrah werkgeverspagina voor andere vacatures

Yarrah is al meer dan 25 jaar specialist op het gebied van biologische diervoeding. Toch kennen veel huisdierbezitters Yarrah niet. Een mooie uitdaging voor de Marketing Project Manager om op een creatieve, hands-on en strategische manier het merk en de producten meer bekendheid te geven. 

Over Yarrah

Yarrah was al bezig met biologische diervoeding lang voordat het een ‘hype’ werd. Logisch: voor Yarrah is biologisch geen trend, maar een diepgewortelde overtuiging.  Het bedrijf zorgt al sinds begin jaren ’90 dat diervoeding goed is voor huisdieren en voor de wereld. Geen vlees uit megastallen of van plofkippen, geen chemische toevoegingen, geen kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen en geen hormonen, conserveermiddelen of pesticiden: Dankzij Yarrah weten honden- en katteneigenaren zeker dat ze hun dieren gezond en met hoge kwaliteit voer voorschotelen. De gezondheid voor huisdieren staat immers voorop.

Bij Yarrah zijn ze betrokken bij de wereld waarin we leven en voelen ze zich verantwoordelijk voor het welzijn van mens, dier en natuur om het positieve verschil te maken. Hun oprechtheid en transparantie zetten zij kracht bij door te werken met de striktste certificaten. Een voorbeeld hiervan is de vorig jaar verkregen BCorp certificering welke bewijst dat je aan de hoogste standaarden voor zowel het milieu, de maatschappij als je werknemers voldoet.

Vandaag de dag is Yarrah actief in 26 landen en marktleider in een nichesegment met enorme potentie. De strategie van het toonaangevende bedrijf is gericht op verdere internationale uitbreiding. Brand awareness en kanaaldifferentiatie zijn cruciaal voor het realiseren van die ambitie.

Het marketingteam van Yarrah richt zich voornamelijk op Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. In de relatief kleine biologische doelgroep is Yarrah een bekende naam, maar daarbuiten is bekendheid nog gering. En juist daar ligt een geweldige uitdaging voor de Marketing Project Manager.

Vacature: Marketing Project Manager


De Marketing Project Manager speelt een cruciale rol in de missie om meer mensen kennis te laten maken met Yarrah en haar producten. Op creatieve, proactieve en uitvoerende wijze stelt zij/hij alles in het werk om die ambitie te verwezenlijken. Proactief in het zoeken naar en aanjagen van samenwerkingen met retail- en andere relevante partners (e.g. goede doelen); creatief in het bedenken van effectieve marketing- en mediaplannen en uitvoerend in het optimaal uitrollen ervan. Overal waar Yarrah zich tot de consument richt, daar denkt de Marketing Project Manager over mee.

Nieuwe brand identity
De nieuwe visuele brand identity van Yarrah is daarin leidend. Hoe kunnen aspecten uit die nieuwe identiteit het best worden vertaald om optimale exposure te garanderen? Of het nou om copy voor Facebook of Instagram, de invalshoek voor een verhaal in een internationaal magazine, aankleding van een stand op een beurs of om een geïntegreerd marketingplan gaat, de Marketing Project Manager bedenkt voor elk kanaal een effectief plan de campagne. Kortom: de Marketing Project Manager houdt zich bezig met de marketing voor Yarrah over de hele breedte, en probeert daarin altijd creatief en vernieuwend te werk te gaan. En dat alles natuurlijk binnen gestelde budgetten: de Marketing Project Manager maakt per land en per kanaal de juiste keuzes om een zo groot mogelijke doelgroep te bereiken.

“De Brand Manager kan snel resultaat boeken door de plannen uit te voeren en niet in de theorie te blijven hangen. We zoeken iemand die actiegericht en pragmatisch is. Daar zit de winst.” – Jetske Bouma, CMO

Uitvoerende spil in het web
Naast een strategische en creatieve blik, is de Marketing Project Manager ook een spil in het operationele web. Zo valt onder meer de webshop onder haar/zijn verantwoordelijkheid. Ook al is deze uitbesteed bij een e-Commerce partij, de Marketing Project Manager houdt een oog op voorraadbeheer, maakt codes aan, denkt na over de producten in de webshop, analyseert hoe deze gepresenteerd worden en hoe dat beter zou kunnen. Ziet de Marketing Project Manager mogelijkheden om processen efficiënter te maken of anderszins te optimaliseren? Breng het ter sprake; initiatief en constructieve feedback wordt meer dan gewaardeerd.

Ruimte en vrijheid
Dat de ideale kandidaat initiatiefrijk en proactief is, staat vast. De rol komt met veel ruimte en vrijheid om zaken op te pakken en in de organisatie neer te zetten. Iemand die op een slimme, strategische en daadkrachtige manier weet hoe Yarrah met behulp van sociale media en marketing zoveel mogelijk katten- en hondeneigenaren weet te bereiken. En daarmee tastbaar impact maakt op deze toonaangevende, snelgroeiende organisatie.

Yarrah werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Vivian den Dekker via vivian.dendekker@topofminds.com.

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.