Marketing Lead Low & No Alcohol

Marketing Lead Low & No Alcohol

 • Marketing
 • Consumer
 • Zoeterwoude / Leiden
 • 1005 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Heineken vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Low & No Alcohol is voor Heineken Nederland dé groeimarkt. Dat blijkt wel uit het succes van Heineken 0.0 en Amstel Radler. En er is nog veel meer mogelijk. De ambitie is dat dit segment de komende jaren uitgroeit tot 30% van de business. Daarom wordt er een Marketing Lead aangetrokken voor dit segment.

OVER HEINEKEN NEDERLAND

De Nederlandse multinational werd in 1864 opgericht in Amsterdam en heeft sindsdien een duidelijk stempel gezet op de stad Amsterdam en de Nederlandse maatschappij. Anno 2019 staat de rol die het bedrijf in de maatschappij heeft weer prominent op de agenda van de brouwer.

“Vroeger werd er in Nederland veel sterke drank gedronken. Heineken heeft de alcoholconsumptie teruggedrongen door het pilsje te promoten. En die beweging blazen we nieuw leven in met onze Low & No Alcohol range. Zo nemen we de verantwoordelijkheid voor de maatschappij.”  – Josefien Olij, Marketing Manager Lager en Low & No Alcohol

Heineken Nederland is in transitie. Twee jaar geleden is het Digital Acceleration Team opgericht; inmiddels is dit team één-derde van de Marketingafdeling. De overige twintig marketeers zijn sinds kort niet meer ingedeeld naar merk, maar naar segment: Lager (met name Amstel en Heineken); Low & No Alcohol (Heineken® 0.0, Amstel Radler, speciaalbier en meer); Craft (speciaalbier en cider); Variety (met name Desperados en Wieckse). Ook is de route-to-market voor het eerst in decennia drastisch veranderd om de producten sneller en effectiever bij de klant te krijgen. Er zijn geen heilige huisjes meer. Met een sterke businesscase is alles mogelijk bij Heineken Nederland. Een sterke onderbouwing is het uitgangspunt voor iedere verandering. Ook de succesvolle introductie van Heineken 0.0 in het voorjaar van 2017 was gebaseerd op marktinzichten.

“De consument maakt steeds vaker de bewuste keuze voor alcoholvrij en alcoholarm. Het is aan ons om de juiste producten te brouwen die bij die trend passen.” – Pascal Gilet, Algemeen Directeur Heineken Nederland

OVER DE VACATURE: MARKETING LEAD LOW & NO ALCOHOL

Dit is een rol met een volledige marketingscope: verantwoordelijk voor de groei van Heineken 0.0 en Radler, het ontwikkelen van baanbrekende innovaties en het aansturen van een Junior Brand Manager. De lat ligt hoog. Op dit moment is Low & No Alcohol goed voor 10% van de business van Heineken Nederland en dat percentage moeten worden verdriedubbeld.

Aan die verwachtingen kan een Marketing Lead alleen voldoen door zowel analytisch als visionair te zijn. Marktdata en consumenteninzichten zijn cruciaal om de huidige groei van Heineken 0.0 en Amstel Radler voort te zetten. De Marketing Lead ontwikkelt de strategie-, communicatie- en mediaplannen voor deze productgroepen en stuurt een Junior Brand Manager aan voor de implementatie. Maar de ambities zijn vele malen groter dan wat met extrapolatie alleen bereikt kan worden. De Marketing Lead ontwikkelt daarom de visie waardoor het drinkpatroon van heel Nederland de komende jaren zal veranderen.

“Het is groei, groei, groei. Van business, van merken en van mensen. Als het aan jou ligt, zit straks iedereen aan de hopsoda, kombucha en andere natuurlijke alternatieven voor frisdrank.” – Josefien Olij, Marketing Manager Lager en Low & No Alcohol

Het gaat niet alleen om nieuwe producten en nieuwe merken; samen met het innovatieteam zet de Marketing Lead hele nieuwe categorieën op de kaart binnen het segment Low & No Alcohol. En samen met Trade Marketing zorgt hij/zij dat de supermarkten bijbehorende schappen inrichten en Horeca en evenementen instappen op de trend. Kortom, het is een rol met grote impact – niet alleen binnen Heineken, maar op de hele maatschappij.

KANDIDAATPROFIEL

ERVARING

 • Senior marketing achtergrond
 • Innovatieve branding omgeving
 • Bij voorkeur FMCG

COMPETENTIES

 • Innovatief denken & visie ontwikkelen
 • Enthousiasmeren & overtuigingskracht
 • Analytisch met commerciële drive
 • Initiatief

Heineken werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Suzanne Goedhart-Limmen via suzanne@topofminds.com

Contact

Marketing Lead Low & No Alcohol Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.