Marketing Directeur

Marketing Directeur

 • Veghel
 • Gepubliceerd op 12 februari 2020
 • 3243
 • Vanaf 15 jaar werkervaring
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Sligro werkgeverspagina voor andere vacatures

Voor wie?

 • >15 jaar ervaring in (Retail) Marketing
 • Uitstekende manager met empathisch vermogen en overtuigingskracht
 • Zowel operationeel als strategisch sterk
 • Affiniteit met food en foodservice

Sligro bevoorraadt, ondersteunt en inspireert Nederlandse foodprosessionals met goed eten en alles wat daarmee te maken heeft. Sligro zoekt een ervaren Marketing Directeur Nederland, die met operational excellence en een vernieuwende visie de aantrekkingskracht van Sligro verder gaat verhogen – in een markt waar disruptieve concurrenten een steeds grotere rol gaan spelen.

85 jaar leveren, nog altijd vernieuwen

In 1935 richtte Abel Slippens een groothandel in oliën, vetten en margarines op. 85 jaar later is het beursgenoteerde familiebedrijf Sligro Food Group met ruim 24% marktaandeel de leidende foodservice groothandel in Nederland. Sligro is onderdeel van Sligro Food Group dat in 2019 EUR 2,4 miljard omzet heeft gerealiseerd. Met trots presenteert de groep traditioneel als eerste van de Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen haar jaarverslag.

Ook als het gaat om visie en klantbeleving is Sligro toonaangevend. Het bedrijf richt zich met een landelijk netwerk van zelfbedieningsgroothandels en bezorgservicevestigingen op allerlei klantsegmenten, zoals groot- en kleinschalige horeca, cateraars, sportkantines, grootverbruikers, bedrijfsrestaurants, pompstations, convenience outlet en kleinschalige retail. Deze klanten bedient Sligro vanuit het eigen vlaggenschip. Daarnaast is er het merk Van Hoeckel dat specifiek gericht is op de institutionele markt. Ook heeft Sligro verschillende succesvolle partnerschappen: in een strategische samenwerking met Heineken verzorgt Sligro bijvoorbeeld de exclusieve distributie van Heineken fustbieren in Nederland.

De kracht van het zelfbedienings- en digitale bezorgnetwerk ligt in de onderlinge samenwerking. Tweederde van de omzet is voor rekening van het online bestel- en bezorgkanaal, maar 75% van de bezorgklanten bezoekt daarnaast gemiddeld tweemaal per maand de zelfbedieningsgroothandel voor inspiratie, advies of een extra inkoopmoment naast de bezorging. Daarnaast maakt een groot deel van de klanten in de zelfbedieningsgroothandel alléén gebruik van het offline kanaal. De zelfbedieningsgroothandel leent zich bij uitstek als inspiratie en voorraad- en afhaalcentrum, voor zowel de professionele kok als de kleine ondernemer die goede koffie op kantoor wil of advies zoekt voor een personeelsevent. De vakspecialisten van Sligro staan voor de professional en de ondernemer klaar met advies en inspiratie, in een omgeving die daartoe stimuleert.

De opdracht voor marketing
De afgelopen jaren heeft de afdeling Marketing veel prioriteit gegeven aan het bouwen en verankeren van het merk Sligro. Met succes: naast de altijd al hoge naamsbekendheid heeft het merk Sligro ook meer lading gekregen als inspirerende marktleider. Echter, operational excellence in marketing basics heeft daarbij aan aandacht verloren. Sligro gelooft heilig in de combinatie van de online- en offlinekanalen en is volop bezig met een digitale transitie. Tal van mogelijkheden zijn in kaart gebracht om de zelfbedieningsvestigingen in een volgende levensfase te brengen, onder het programma ZB Next Gen. Ook de fors groeiende bestel- en bezorgservice van Sligro staat voor nieuwe kansen en uitdagingen. Nieuwe concurrenten dienen zich aan. Het recent gelanceerde Customer Solutions team bouwt een platform waar niet alleen producten te vinden zijn, maar ook allerlei diensten (veelal buiten Sligro om) – zodat Sligro de rol van portal binnen de foodservice-industrie kan gaan vervullen.

Voor de 51 zelfbedieningsvestigingen is de hoogste prioriteit het verhogen van de traffic. Op korte termijn zal de nieuwe Marketing Directeur zich dus richten op de operationele executie van trafficverhogende campagnes en andere klantcontacten. Samen met de Directeur Zelfbediening gaat de Marketing Directeur daarnaast invulling geven aan een succesvolle executie van het ZB Next Gen programma. Op de lange termijn komen de strategische uitdagingen voor het onlinekanaal daarbij.

De Marketing Directeur is daarnaast verantwoordelijk voor een consistente uiting en invulling van het merk Sligro, waaronder de visuele identiteit. Hij of zij heeft ook de rol om binnen het directieteam trends, vernieuwingen en ontwikkelingen op online en offline marketingvlak onder de aandacht te brengen, zodat deze kunnen worden meegenomen in de strategieontwikkeling. En als onderdeel van het Directieteam Nederland deelt de Marketing Directeur de gezamenlijke en afdeling-overstijgende verantwoordelijkheid voor het opstellen van het jaarplan en de perfecte executie daarvan, inclusief het leveren van de daarbij horende begroting. De Marketing Directeur rapporteert aan de Directeur Foodservice NL en geeft leiding aan een team van 25 personen.

Vacature: Marketing Directeur

De nieuwe Marketing Directeur kan deze rol alleen vervullen als hij of zij al voldoende door de wol geverfd is in zowel de operationele als de strategische kant van (retail) marketing. De Marketing Directeur krijgt energie van de snelheid en schaal die bij het operationele aspect horen. Op strategisch gebied is hij of zij in staat om de relevante vraagstukken rondom de online klantreis te formuleren, analyseren en in samenspraak met de directie een nieuwe marketingvisie te creëren en implementeren.

Sligro werkt informeel en ondernemend en is wars van status. Goede onderlinge samenwerking en persoonlijke relaties zijn van groot belang. Een succesvolle Marketing Directeur is stevig genoeg om de status quo uit te dagen, maar heeft ook interesse in de mensen achter het bedrijf, geduld, en gevoel voor timing.

De Marketing Directeur gaat bij deze uitdagingen een inhoudelijke, commerciële en klantgerichte visie ontwikkelen, die trouw is aan de erfenis van het merk Sligro en tegelijkertijd een disruptieve rol kan gaan spelen in het landschap van horeca- en bedrijfsleveranciers.

Sligro werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Janko Klaeijsen via janko.klaeijsen@topofminds.com.

Contact

Janko Klaeijsen Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

Marketing Directeur

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Marketing Directeur

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Marketing Directeur

Vraag over deze vacature? Vraag het Janko Klaeijsen

Volgende vacature
Head of PR & CommunicationsMarktplaats

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.