Marketing & Business Intelligence Analist

Marketing & Business Intelligence Analist

 • Analytics
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 733 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de NautaDutilh werkgeverspagina voor andere vacatures

NautaDutilh is een internationaal opererend en onafhankelijk advocatenkantoor. Als een van de topspelers binnen de advocatuur wil ze continu haar commerciële impact vergroten. Daarom is er een vacature voor iemand die relevante inzichten over markten, sectoren en beschikbaar maakt nog voordat de organisatie erom vraagt. Een perfecte rol voor een Marketing & Business Intelligence Analist die van aanpakken houdt.

Over NautaDutilh

Van het adviestraject voor de management buy-out van Blokker tot de klimaatzaak van Stichting Urgenda tegen de Nederlandse staat. Met een veelzijdig portfolio en wereldwijd ruim 800 werknemers staat NautaDutilh al jaren in de top 5 van grootste advocatenkantoren in Nederland. Naast kantoren in Londen en New York, bedient het vanuit Amsterdam, Rotterdam, Brussel en Luxemburg de Benelux-markt.

Door internationaal te opereren en tegelijkertijd onafhankelijk te blijven, bepaalt NautaDutilh haar eigen koers. Ze biedt haar nationale en internationale cliënten al 295 jaar bedrijfsjuridische diensten op het hoogste niveau.

Vacature: Marketing & Business Intelligence Analist

De analist vervult een belangrijke rol binnen het team Business Development, Marketing & Communications (BMC) en de organisatie. Deze datagedreven professional vertaalt onder andere interne en externe data naar bruikbare inzichten. Denk hierbij aan het verzamelen, samenvoegen, analyseren en delen van markt- en bedrijfsinformatie, maar ook aan het opstellen van trend- en concurrentieanalyses en prognosebepalingen.

De kern van de rol is het doorgronden van grote datasets, vormgeven van verschillende dashboards en deze optimaliseren en onderhouden. De werkzaamheden vragen om een natuurlijke nieuwsgierigheid naar technologie en systemen. Naast het brengen van een hoge mate van structuur, is een analytisch vermogen en kennis van marktanalyses van belang. Ook zijn sterke communicatie-skills belangrijk. De analist weet de verkregen inzichten toegankelijk en overtuigend te presenteren en bouwt eenvoudig een solide intern netwerk op.

“Je moet proactief zijn en de partners prikkelen in hun ondernemerschap. Dit is een sleutelrol binnen het team en de organisatie.” 

De analist maakt collega’s enthousiast voor datagedreven strategieën. Hij/zij zorgt ervoor dat partners, advocaten, marketeers en business developers altijd op de hoogte zijn van wat er speelt in hun markten en bij hun cliënten. Zo zetten de adviezen van de analist niet alleen de Business Development-tak op de kaart; ook op strategisch en organisatorisch niveau hebben ze impact.

De positie is een rol met veel speelruimte en doorgroeimogelijkheden in het verschiet. Een zelfsturende aard en stevige persoonlijkheid zijn daarom van groot belang.

Kandidaatprofiel

 • Drie tot vijf jaar werkervaring in strategy- en/of managementconsultancy
 • Opleiding op WO-niveau, bijvoorbeeld op gebied van Economie, Marketing of Bedrijfskunde
 • Ervaring met vertalen van grote datasets naar bruikbare inzichten
 • Proactieve houding met stevige stakeholdermanagement-skills
 • Communiceert makkelijk op verschillende niveaus
 • Uitstekende beheersing van de Engelse taal

NautaDutilh werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Catherine Visch, via catherine@topofminds.com.

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.