Managing Director

Managing Director

  • General Management
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 4461 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Oot Granola werkgeverspagina voor andere vacatures

Oot Granola heeft een duidelijke missie: mensen een gezond en onverminderd lekker ontbijt bieden. Het bedrijf groeide in razend tempo uit tot grootste online ontbijtmerk van de Benelux. De nieuwe Managing Director bouwt Oot uit tot internationaal gezond ontbijtmerk met honderdduizenden klanten. 

Over Oot Granola

Toen ‘cereal entrepreneur’ Valentine van der Lande zich realiseerde hoeveel suiker er in haar ‘gezonde’ cruesli zat, wist ze: dit kan beter. Samen met bakkers, chefkoks, diëtisten en voedingswetenschappers ontwikkelde ze Oot Granola: 100% biologisch, suikerarm, glutenvrij, ambachtelijk gebakken en kraakvers.

Op dit moment telt het granola-assortiment zes verschillende soorten, en daar komen nieuwe smaken en producten bij. Door direct aan de consument te leveren, kan Oot garanderen dat de granola lekkerder en verser is dan wat er in de supermarktschappen te vinden is. En vele malen gezonder. Vandaag vóór 17.00 uur besteld, is morgen in huis. Thuis zijn hoeft niet, want de verpakking waarin de granola geleverd wordt past precies door de brievenbus. Daarmee heeft Oot een ultiem recept te pakken: een goed product, een mooie verpakking en uitstekende service.

Vanuit de Benelux de rest van de Europa veroveren
Sinds de lancering begin 2018 ging het hard. In 2,5 jaar tijd groeide Oot Granola uit tot een bedrijf met 35.000 klanten in Nederland en België en een team van tien mensen. Nu is het tijd om flink op te schalen. Zo bereidt Oot zich voor op expansie naar het buitenland en is de doelstelling om de komende drie jaar de omzet te vertienvoudigen.

De gezonde ‘puur natuur’ granola van Oot past volledig in de tijdgeest waarin gezondheid en duurzaamheid een prominente rol spelen. Met die kennis in het achterhoofd weten Valentine en haar team dat dit hét moment is om het team en de organisatie op te schalen. Dat is de belangrijkste taak van de Managing Director.

Vacature: Managing Director

De Managing Director heeft een bewezen track record in e-commerce en know-how van de direct-to-consumer relatie bij een A-merk. Zij/hij heeft een duidelijke inhoudelijke visie op hoe een (online) merk gebouwd moet worden, en laat zich daarbij leiden door datagedreven insights over de customer journey en de belangrijkste touchpoints in die reis. Met altijd als ultieme doel: maximale klanttevredenheid en voortzetting van de groei.

Het product en concept staat– nu is het tijd voor de volgende stap: Oot uitbouwen tot een internationaal online ontbijtmerk met honderdduizenden enthousiaste klanten. Om die ambitie waar te kunnen maken, moet de organisatie volledig future-proof zijn. De Managing Director zorgt ervoor dat het team de juiste focus heeft, stuurt het optimaal aan en weet de stijgende lijn van de verkoopcijfers in binnen- en buitenland onverminderd door te trekken.

De Managing Director overziet de dagelijkse business van Oot Granola en stuurt op inspirerende wijze het jonge, getalenteerde team aan. Bij deze snelgroeiende scale-up betekent dit dat de Managing Director als meewerkend voorman niet boven, maar naast het team staat. Een gestructureerde persoonlijkheid die diezelfde structuur overbrengt aan het team en de processen, en de vaart er te allen tijde in houdt. Meerdere verschillende projecten tegelijk runnen en tegelijkertijd de dagelijkse gang van zaken managen is voor de Managing Director geen bezwaar, maar juist een eis: zij/hij gedijt optimaal in een hands-on, dynamische omgeving waarin geen dag hetzelfde is. Naast geoliede organisatorische skills, is de Managing Director ook financieel goed onderlegd.

“De ambitieuze Managing Director weet met haar/zijn inhoudelijke visie en analytische mindset de enorme groeipotentie van Oot te verzilveren, zowel in eigen land als over de grenzen heen.” – Valentine van der Lande, founder

Het is pas goed als het perfect is
Perfectionistisch en tot op het bot gedreven: zo laat het dna van Oot zich het best omschrijven. Een nieuw product is pas goed als alles – de structuur, de textuur, de voedingswaarden en de smaak – helemaal perfect is. Diezelfde drive tekent het ambitieuze team, dat continu bezig is met de vraag hoe Oot een stap verder, beter en sneller kan. De Managing Director deelt die ambitie en zet zich daar vol overgave voor in. In de dagelijkse praktijk werkt zij/hij nauw samen met de founder, maar krijgt voldoende vrijheid en verantwoordelijkheid om zelf aan de knoppen te draaien

Oot Granola werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met 
Vivian Linker via vivian.linker@topofminds.com.

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.