Managing Director

Managing Director

 • E-commerce
 • Consumer
 • Hardinxveld-Giessendam
 • Gepubliceerd op: 27 maart 2024
 • Vanaf 15 jaar werkervaring
 • 1666 views

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 15 jaar ervaring
 • In e-commerce / D2C
 • Ervaring met het opschalen van een organisatie
 • Coachende leider
 • Ondernemend
 • Hands-on
 • Empathische verbinder

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

E-commerceplatform NuBuiten biedt een breed scala aan buitenproducten, waardoor mensen meer genieten van de ruimte in en om hun huis. In lijn met de strategie van moederbedrijf Outdoor Life Group streeft NuBuiten ernaar om marktleider in de Benelux te worden. De Managing Director leidt de opschaling waarmee die ambitie verwezenlijkt wordt.

Over NuBuiten

NuBuiten biedt een breed scala aan hout- en tuinproducten. Met de tuinoverkappingen, sierbestrating, schuttingen, vlonders en complete blokhutten van NuBuiten kunnen mensen de ruimte in en om hun huis beter benutten, zodat ze er meer plezier van hebben. Het Zuid-Hollandse bedrijf – gelegen tussen Dordrecht en Gorinchem – groeide de afgelopen jaren uit tot category leader in de markt. In 2019 verwierf investeringsmaatschappij Parcom een meerderheidsbelang in Outdoor Life Group, waar NuBuiten onderdeel van is.

Efficiënte eigen resourcing, uitstekende dienstverlening en een focus op hoogkwalitatieve, unieke productontwikkeling zijn belangrijke redenen voor het succes van de omnichannelspeler. Het Experience Center in Hardinxveld-Giessendam speelt ook een sleutelrol: een groot deel van de klanten bezoekt deze mooie showroom voordat ze daar – of later online – tot aankoop overgaan.

Vacature: Managing Director

De Managing Director is verantwoordelijk voor verdere opschaling van NuBuiten in de Benelux. Professionaliseren, continu verbeteren, opschalen en de winstgevendheid vergroten: in die gebieden liggen de belangrijkste KPI’s van de Managing Director. Dat doet zij/hij met zo’n zestig medewerkers in het marketingteam, het on-site salesteam, platformontwikkeling, orderverwerking en de klantenservice. De Managing Director stuurt zelf direct een team aan van zeven managers/teamleiders. Zelf is de Managing Director onderdeel van het MT van Outdoor Life Group Benelux.

De basis van de organisatie staat, maar er is veel ruimte voor groei en verbetering, met name door samenwerking binnen OLG, professionalisering en automatisering. De Managing Director richt zich vooral op de performance, operatie, marketing en klantgerichtheid van NuBuiten. Op basis van eerdere ervaring met het opschalen van een e-commerceplatform weet zij/hij hoe processen efficiënter ingericht kunnen worden en welke keuzen strategisch de juiste zijn. Tevens beschikt zij/hij over de communicatieve en sociale vaardigheden om mensen effectief in plannen en veranderingen mee te nemen. In een mensgerichte organisatie als NuBuiten is dat laatste heel belangrijk. Als P&L-verantwoordelijke is de Managing Director in de lead van het commerciële domein. Zij/hij zoekt voortdurend naar manieren om sales te vergroten en werkt daarvoor intensief samen met externe partners en interne stakeholders binnen Outdoor Life Group. De Managing Director bepaalt de pricing, marges en promoties en stuurt mede op vernieuwende ideeën voor de diverse categorieën. Zij/hij is ondernemend en resultaatgericht, maar ook een uiterst bekwame stakeholder met oog voor het grotere geheel.

Continue doorontwikkeling en optimalisatie van het platform is een ander belangrijk speerpunt voor de Managing Director. Hoewel de focus op de front-end en UX het belangrijkst is, is kennis over de back-end vereist om met het IT-team te schakelen. In het logistieke domein werkt de Managing Director nauw samen met de COO van Outdoor Life Group. Rapporteren doet de Managing Director direct aan de CEO van Outdoor Life Group, Michiel Verdonk.

“Als Managing Director ligt succesvolle opschaling van NuBuiten in jouw handen. Op elk domein – strategie, sales, marketing, communicatie, teamontwikkeling en IT – weet je groei aan te jagen. Je beschikt niet alleen over een sterk strategisch en commercieel brein, maar ook de daadkracht en de energie om zaken hands-on in de organisatie te implementeren.” – Michiel Verdonk, CEO Outdoor Life Group

De rol vraagt om een stevige Managing Director met ervaring over de hele breedte van e-commerce. Met een mensgerichte leiderschapsstijl, een ondernemende mindset en een can do-mentaliteit leidt zij/hij NuBuiten succesvol naar de volgende fase.

Interesse?

NuBuiten werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Gijs Millaard via gijs.millaard@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Gijs Millaard Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Managing Director

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.