Manager Sales & E-commerce

Manager Sales & E-commerce

 • Sales
 • Energy
 • Den Bosch
 • 796 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Zelfstroom werkgeverspagina voor andere vacatures

Ruim drie miljoen huizen in Nederland hebben een geschikt dak, maar nog geen zonnepanelen. Als het aan Zelfstroom ligt, komt daar snel verandering in. Om het fossiel brandstofgebruik in Nederland terug te dringen werkt de start-up met nieuwe businessmodellen om alle obstakels voor de aanschaf uit de weg te ruimen. Zo is Zelfstroom de grootste speler in het verhuren van zonnepanelen in Nederland geworden.

Over de start-up Zelfstroom

Slechts 5% van de energie die in Nederland wordt opgewekt, is duurzaam. Terwijl de zon hier genoeg schijnt om voor 100% te voorzien in onze energiebehoefte. Zonde, vond Bram Leijten. Daarom startte hij in april 2014 Zelfstroom.

“Waarom zonnepanelen? Omdat de technologie door en door ontwikkeld en beproefd is. Bovendien bevond zonne-energie zich drie jaar geleden net op het omslagpunt dat het goedkoper werd dan kolen. Wij willen het consumenten gemakkelijk maken om onze wereld schoner door te geven aan volgende generaties.” – Bram Leijten, CEO & Oprichter Zelfstroom

Zelfstroom richt zich op de gehele Nederlandse B2C-markt en onderscheidt zich van andere leveranciers door alle barrières die consumenten ervaren bij het aanschaffen van zonnepanelen weg te nemen. Bijvoorbeeld:

 • Geen budget om te investeren in panelen? Prima, dan kun je deze ook gewoon huren en wel direct honderden euro’s per jaar besparen. Op dit moment huurt 80% van de Zelfstroom-klanten een installatie, en de vraag neemt in snel tempo toe. De verwachting is dat Zelfstroom in 2020 zonnepanelen op ruim 50.000 woningen heeft geplaatst.
 • Wil je over een paar jaar verhuizen? Geen probleem, de verhuisservice van Zelfstroom zet de panelen op je nieuwe dak.
 • Geen zin in de rompslomp die bij zo’n proces hoort? Zelfstroom ook niet. Daarom richten ze de klantreis net zo efficiënt in als het online bestellen van een usb-kabeltje. Om het huidige salesproces te managen en de inrichting van de omnichannel klantreis continu te innoveren en optimaliseren wordt een Manager Sales & E-commerce aangetrokken. Lees meer over werken bij Zelfstroom.

https://www.youtube.com/watch?v=FPcgZB9nDDY

De vacature voor Manager Sales & E-commerce

De missie van de nieuwe Manager Sales & E-commerce is de salesoperatie en de omnichannel salesstrategie te optimaliseren. De focus is tweeledig: enerzijds het aansturen en verder ontwikkelen van het team van Accountmanagers Binnendienst (20 à 30 fte), anderzijds het opbouwen van het online saleskanaal. Op die manier draagt de Manager Sales & E-commerce bij aan product awareness, brand love, diversificatie van de klantreis en conversie-optimalisatie. Hij/zij houdt de sales- en marktanalyses goed in de gaten, herkent trends en ontwikkelingen al vroeg en stuurt op basis van inzichten. De Manager Sales & E-commerce maakt deel uit van het Management Team van Zelfstroom.

Ontwikkeling van de (online) klantreis

Op dit moment loopt iedere klantreis uiteindelijk via telefonisch contact met een accountmanager. Zo’n gesprek heeft drie functies: uitleg van het huurconcept, een band opbouwen met de klant en een offerte op maat opstellen. Nu de markt bekender raakt met het huurconcept en de naamsbekendheid van Zelfstroom groeit, stijgt de vraag vanuit de markt exponentieel. Daarom ontwikkelt de Manager Sales & E-commerce een zelfstandig online saleskanaal dat die schaalvergroting mogelijk maakt. Het uitgangspunt verschuift van altijd telefonisch contact, naar telefonisch contact op het moment dat de klant aangeeft dat te willen.

De Manager Sales & E-commerce ontwikkelt de visie, strategie en concrete plannen voor het online saleskanaal en is geeft vol gas op de implementatie. Voor het automatiseren en optimaliseren van klantsegmentatie, lead qualification, klantreizen en conversie werkt de Manager Sales & E-commerce intensief met de Business IT Manager, de CMO en de Manager Customer Service.

Teammanagement

Het optimaliseren en professionaliseren van de salesorganisatie is cruciaal voor groei op de middellange termijn en de transitie naar het online salesmodel. Daarom is de Manager Sales & E-commerce verantwoordelijk voor het team van accountmanagers. Op dit moment bestaat het team uit ruim twintig young professionals, starters en studenten, maar omdat de business snel groeit is er direct ruimte om het team verder uit te breiden en te professionaliseren. Dit team blijft immers van belang om consumenten te woord te staan wanneer zij daar behoefte aan hebben.

Voor het opleiden en coachen van het team kan de Manager Sales & E-commerce rekenen op twee Trainingsmanagers. In de dagelijkse aansturing van het team wordt hij/zij ondersteund door de Sales Support Manager. Hij/zij neemt de accountmanagers mee in de ontwikkeling van het bedrijf door plannen en doelstellingen helder te communiceren, houdt performance en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers in de gaten en zorgt dat er tijdig passende ontwikkelpaden geboden worden.

Persoonlijkheid

 • Analytische trendspotter
 • Innovatieve ondernemer
 • Geboren leider
 • Procesdenker

Ervaring

 • Analytische of technische WO-opleiding
 • Minimaal 3 jaar ervaring met B2C e-commerce
 • Expert in klantreis- en conversie-optimalisatie
 • Vanaf 2 jaar leidinggevende ervaring (>5 FTE)

Interessant, want

 • Bijdragen aan de energietransitie
 • Snelgroeiende organisatie
 • Ruimte voor initiatief en ontwikkeling
 • Eindverantwoordelijke positie
 • Participatie is een optie

Zelfstroom werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds Digital Executives. Voor meer informatie of om te solliciteren, neem contact op met Marlies Hoogvliet, Manager bij Top of Minds, via marlieshoogvliet@topofminds.com.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.