Manager Real Estate Contracts

Manager Real Estate Contracts

 • Finance
 • Consumer
 • Zaandam
 • 1104 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Albert Heijn vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Dagelijks stappen er miljoenen Nederlanders bij een Albert Heijn naar binnen. Van Appingedam tot Vaals en van AH To Go tot Albert Heijn XL, het moment dat de schuifdeuren opengaan voelt het bekend. Die consistentie in de merkbeleving is een indrukwekkende prestatie van de afdeling Real Estate & Franchise.

Albert Heijn Real Estate & Franchise

Ahold Delhaize heeft wereldwijd meer dan 375.000 medewerkers en 6.500 winkels. De roots van het concern liggen in Nederland en België. Op dit moment staan er in die regio 995 Albert Heijn winkels, 66 AH To Go’s, 538 Etos winkels en 600 Gall & Gall winkels op de kaart.

“Het tempo is hoog. Een idee voor een nieuw product kan binnen vier weken in het schap liggen. Ook in de real estate praktijk – in een dynamische omgeving en met enorme bedragen – merk je die professionaliteit. Iedereen is inhoudelijk sterk en behulpzaam om samen zo snel mogelijk tot goede resultaten te komen.” – Marcel Goode, HR Business Partner Real Estate & Construction en Franchise

De afdeling Real Estate Management bij Albert Heijn houdt zich bezig met het asset management en portfolio management van de vastgoedportefeuille. Dat gaat om eigendom, huur en verhuur van onder andere de winkels en distributiecentra. Bij Albert Heijn is ‘iedere dag beter’ een belangrijk speerpunt, waarvan het resultaat al goed zichtbaar is. Zo zijn eind 2016 de afdelingen Real Estate & Construction en Franchise samengevoegd om een efficiëntere organisatie te vormen. De nieuwe organisatie is een aantrekkelijke werkomgeving voor ambitieuze topprofessionals die snel veel impact willen maken. Een voorbeeld is Alica van der Duin, zij zette in maart 2017 de stap naar Albert Heijn Real Estate. In haar team heeft ze de positie van Contractmanager ge-upgrade waardoor de vacature voor Manager Real Estate Contracts is ontstaan.

 Vacature: Manager Real Estate Contracts

Dit is een sleutelfunctie voor een commerciële professional die graag meebouwt aan de organisatie en collega’s en externe partners meeneemt in de ontwikkeling naar betere processen en resultaten. De impact van de Manager Real Estate Contracts zal merkbaar zijn in de hele vastgoedportefeuille: minimale verbeteringen leiden al snel tot grote resultaten. Dit is terug te zien in zowel eigendom als huur; voor de merken AH, Etos, Gall & Gall en AH to Go; in Nederland, België en Duitsland. De vastgoedcontracten zijn onderverdeeld in twee categorieën: Hot Shell en Cold Shell. Cold Shell is de buitenkant – muren, vloeren, daken, parkeergarages – en Hot Shell is alles daarbinnen, van airconditioning tot koelcel. De Manager Real Estate Contracts zal zich voornamelijk bezighouden met de Cold Shell. Daarnaast zal deze professional ook hands-on betrokken zijn bij onderhandelingen met externe opdrachtnemers. De Manager Real Estate Contracts definieert kaders voor het contractbeheer van vastgoed en zorgt voor een effectieve inrichting van het proces, waarbij de details niet uit het oog verloren worden. De uitvoering van het contractbeheer ligt bij externe partijen, die door de Manager Real Estate Contracts worden aangestuurd. Wie in deze rol stapt krijgt de kans een eigen stempel te drukken en heeft dan ook grote, blijvende impact op het team en de organisatie.

Persoonlijkheid

 • Charismatisch en communicatief
 • Relatie-bouwer
 • Commercieel
 • Ambitieus

Competenties

 • Strategisch
 • Analytisch en accuraat
 • Dienstverlenend

Ervaring

Persoonlijkheid en competenties zijn belangrijker dan specifieke ervaring. Mogelijke achtergronden:

 • Vastgoedbeheer
 • Business Controlling

Visie & Impact

Om tot een goede contractstrategie te komen verzamelt en analyseert de Manager Real Estate Contracts relevante ontwikkelingen in wet- en regelgeving en analyseert de bestaande afspraken met betrekking tot huurcontracten, debiteurenbeheer, VVE-beheer, servicekosten en exploitatiekosten. Op basis daarvan ontwikkelt hij/zij de kaders voor verbetering en zorgt dat er draagvlak komt om tot betere afspraken en processen te komen.

Om na het opstellen van de contractstrategie te zorgen voor een succesvolle implementatie geeft de Manager Real Estate Contracts sturing aan interne en externe stakeholders. De voornaamste stakeholders zijn Asset Managers (die het vastgoed in een bepaalde regio managen), Portfolio Managers (die gaan over zaken als aan- en verkoop, leegstand en rent-reduction), Controllers, IT, externe bureaus die de contracten beheren en vastgoedontwikkelaars. Het is dan ook zaak niet alleen analytisch en strategisch sterk te zijn, maar ook commercieel, communicatief en overtuigend. Potentiële kandidaten die zullen uitblinken in deze rol, zijn dus zowel commercieel als procesmatig erg sterk.

Doorgroeimogelijkheden

Het uitstekende talentmanagementprogramma is een van de redenen achter het succes van Albert Heijn. Dat betekent dat kandidaten die zich in deze rol bewijzen kansen krijgen om door te groeien binnen Albert Heijn. De Manager Real Estate Contracts rapporteert direct aan de Senior Director Real Estate Management, Alica van der Duin.

Contact

Manager Real Estate Contracts Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.