Manager Accounting Operations

Manager Accounting Operations

 • Finance
 • Consumer
 • Veghel
 • 944 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Jumbo Vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

In 2016 groeide de autonome omzet met zo’n vier procent, recent is – na een reeks van andere acquisities – La Place aan de Jumbo-familie toegevoegd en ook Jumbo.com laat zeer goede resultaten zien. Ook voor dit jaar zijn de voorspellingen goed; de groei zal wederom boven het marktgemiddelde uitkomen. Een Finance-professional zal direct inzien: achter dit commercieel succes gaat een wereld van cijfers, sterke financiële processen en logistiek schuil. De Jumbo-formule van ‘het grootste assortiment en de beste service tegen de laagste prijs’ werkt. Op dit moment zoekt het bedrijf een Manager Accounting Operations om sturing te geven aan de financiële kernprocessen, deze elke dag te verbeteren en aan te blijven sluiten bij de sterke groei en innovatie van Jumbo.

JUMBO, WERKGEVER MET GROEIPERSPECTIEF

Met zo’n 30.000 eigen medewerkers, 600 winkels, een breed leveranciersnetwerk en een snel groeiend e-commerce kanaal is het essentieel dat de financiële backoffice kwalitatief meegroeit en de business ondersteunt. Om Jumbo iedere dag weer vlekkeloos te laten draaien, moet de backoffice niet alleen in staat zijn om haar processen goed laten verlopen, maar ook flexibel en bestendig genoeg zijn om mee te bewegen naar een nog groter en efficiënter netwerk passend bij Jumbo. De afdeling die dit waarmaakt is Accounting Operations, een van de vier pilaren onder Finance & Accounting.

Accounting Operations verwerkt onder meer: ongeveer vijf miljoen facturen per jaar, de geldstromen voor Jumbo, jumbo.com en La Place en het debiteurenbeheer. Als de ‘to do-lijsten’ zijn afgewerkt, zitten de financials niet achterover: vakinhoudelijke ontwikkelingen worden kritisch gewogen op hun waarde voor de verdere ontwikkeling van de finance functie binnen het bedrijf. De Manager Accounting Operations geeft leiding aan drie teams (Crediteuren, Cash Office en Facturatie & Debiteuren) en twee Procesbeheerders (in totaal 32fte) en geeft samen met de Manager Finance & Accounting inhoud aan de  kwalitatieve groei van de finance functie binnen Jumbo via de meest recente innovaties.

HET NIEUWE GEZICHT VAN HET COMPETENCE CENTER

Jumbo groeit iedere dag. Om de beste kwaliteit te blijven bieden, wordt er altijd nagedacht over slimmer werken, robotisering en kansen om extra waarde toe te voegen in de keten. De Manager Accounting Operations heeft hierin een voortrekkersrol en activeert medewerkers en de business om actief mee te denken. Als eerste aanspreekpunt van de backoffice adviseert hij/zij slagvaardig op het snijvlak van finance, digitale innovatie en accounting. Met perfecte balans, overzicht en een bastion van experts en sleutelaars om zich heen die de groeiambities kunnen vertalen naar overzichtelijke verbeterplannen.

Daarnaast zijn er de reguliere dagelijkse processen: facturen op tijd en volledig verwerken, betalingen van leveranciers, facturatie van geleverde goederen en vorderingen incasseren. Maar de verantwoordelijkheid voor een soepel verloop blijft mensenwerk: de Manager Accounting Operations controleert met zijn/haar teams of de facturatie optimaal gebeurt en analyseert de complexe processen en systemen regelmatig. Bij onregelmatigheden treedt de backoffice op als actief partner van de business en zorgt ervoor dat het financiële verkeer zo snel mogelijk zijn ritme terugvindt.

NAAR HIGH QUALITY FINANCIAL COMPETENCE CENTER

Onder invloed van de innoverende markt met bijbehorende differentiërende verkoopkanalen en complexe processen investeert Jumbo in een backoffice die zich ontwikkelt tot een Financieel Competence Center. Het is de bedoeling dat de afdeling gaat fungeren als een financieel kenniscentrum van het bedrijf waar de business, leveranciers en klanten terechtkunnen met vragen.

De Manager Accounting Operations geeft vorm aan deze inhoudelijke verbeteringsslag en gaat slim om met de bijkomende mogelijkheden en uitdagingen. Denk aan medewerkers opleiden tot analytische adviseurs, scherp definiëren hoe ze zich daarnaast verder kunnen ontwikkelen en een krachtige synergie bewerkstelligen tussen de competenties, expertise en verantwoordelijkheden van iedereen die hij/zij aanstuurt.

INSPIRERENDE REGISSEUR

Jumbo doet alles onder het mom van samen, ondernemen en winnen. Ambitie, inspiratie en professionaliteit zijn daarbij cruciaal. De Manager Accounting Operations heeft daarnaast de prikkelende geestkracht om die creativiteit en groeiwil ook bij andere medewerkers aan te wakkeren. Met de energie én het geduld om mensen effectief op te leiden.

PROFIEL

De Manager Accounting Operations is een gedreven financial met ervaring in accounting en control en is eerder verantwoordelijk geweest voor het aansturen van grotere finance teams.

Ervaring

 • Minimaal 8 jaar ervaring
 • Bij een van de Big Four en/of een corporate
 • Optimaliseren van financiële processen binnen een sterk veranderende omgeving
 • Kennis van complexe processen met bijbehorende ICT-systemen
 • Change management

Persoonlijkheid

 • Verbinder en coach
 • Procesgericht
 • Oog voor details
 • Vernieuwer
 • Flexibel

Jumbo werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds Digital Executives. Voor meer informatie of om te solliciteren, neem contact op met Annelijn Nijhuis, Consultant bij Top of Minds, via annelijnnijhuis@topofminds.com.

 

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.