Key Account Manager Foodservice

Key Account Manager Foodservice

 • Sales
 • Consumer
 • Zeist
 • 998 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Kraft Heinz werkgeverspagina voor andere vacatures

Het toptalent van Kraft Heinz is resultaatgericht, gefocust op succes en hands-on. Met een passie voor A-merken zoals Heinz, de Ruijter en Karvan Cévitam. Het bedrijf investeert flink in het aantrekken van talent om de komende jaren commercieel verder te groeien en het beste voedingsmiddelenconcern van Nederland te worden. De Key Account Manager Foodservice is hier geen uitzondering op.

Kraft Heinz Company

In 2013 is Heinz overgenomen door investeerders Berkshire Hathaway en 3G Capital. Twee jaar later fuseerde Heinz met Kraft Foods tot de Kraft Heinz Company. Kraft Heinz is nu de #5 grootste voedingsmiddelenproducent wereldwijd en heeft een omzet van zo’n $27 miljard (2015). Ze zijn actief in veertig landen en beheren A-merken waarvan Heinz, Karvan Cévitam, Honig en de Ruyter in Nederland de bekendste zijn.

Werken bij Kraft Heinz

Mensen bij Kraft Heinz beschikken over de ‘winnaarsmentaliteit’. Altijd, elke minuut van de dag het beste uit jezelf halen. Hart voor de zaak en focus op succes. Bij Kraft Heinz werken jonge professionals die zichzelf zouden omschrijven als: energiek, ondernemend, zelfstandig, ambitieus, gedreven, hands-on, resultaatgericht en proactief.

“Bij Kraft Heinz werk je om te winnen.” – Ali Alkhalili, European Talent Acquisition Manager

Key Account Manager Foodservice

De ambitie van Kraft Heinz is om de komende vijf jaar de omzet van het foodservice-kanaal te verdubbelen. Om dat te realiseren wordt ingezet op drie pijlers, namelijk: betere samenwerking met groothandels en national accounts, activeren van de buitendienst om de distributie te verhogen en een prominentere rol voor e-commerce. De KAM Foodservice speelt voor het realiseren van al deze pijlers een belangrijke rol. Allereerst is deze persoon verantwoordelijk voor het onderhouden en verder uitbouwen van de relatie met de groothandels. Hij/zij weet wat de behoeften zijn van de groothandels, verwerkt dat in de jaarplannen en zorgt dat het assortiment daarop aansluit. De tweede pijler is: activatie van de buitendienst. De KAM Foodservice werkt intensief samen met de buitendienst van Kraft Heinz om de kennis en data die zij hebben te vertalen naar producten en diensten voor de groothandels.

“Het foodservice-kanaal is complex omdat alle klanten via de groothandel hun producten kopen. We willen de eindverbruiker zo goed mogelijk van dienst zijn door onze dienstverlening aan de groothandels te optimaliseren. Het doel is het vergroten van de distributie via de groothandel.” – Ilja Konneman, Sales Director Foodservice Benelux

De derde pijler, de rol van e-commerce, sluit hierbij aan. De KAM Foodservice zorgt voor meer mogelijkheden voor het online bestellen van de producten van Kraft Heinz via de webshops van de groothandel. Daar ligt nog veel ruimte voor groei.

Type werkzaamheden

De KAM Foodservice is verantwoordelijk voor alle categorieën en een aantal leidende groothandels in Nederland waaronder Sligro, Bidvest, Deli XL, Hanos, Maxxam. Hij/zij vertaalt de overkoepelende commerciële strategie van Kraft Heinz naar effectieve accountplannen per klant zodat het foodservice-kanaal verder kan ontwikkelen en de omzet wordt vergroot. De KAM Foodservice voert zelfstandig de jaaronderhandelingen, ontwikkelt, implementeert en analyseert promoties en gaat aan de slag met een activatiestrategie. De KAM Foodservice zorgt voor nieuwe klanten en dat het hele portfolio van Kraft Heinz goed bekend is bij de bestaande klanten.

Persoonlijkheid

 • Ambitieus
 • Winnersmentaliteit
 • Zelfstandig
 • Prestatiegericht

Ervaring

 • Minimaal vijf jaar werkervaring
 • Bij voorkeur ervaring in FMCG
 • Netwerk binnen out-of-home
 • Minimaal WO-opleiding

Groeimogelijkheden

 • Key Account Manager Retail
 • Customer Group Manager
 • Trade Marketeer
 • Richting marketing
 • Internationale mogelijkheden

Team

De KAM Foodservice stuurt een Account Manager aan en een Junior Account Manager. Deze persoon rapporteert zelf direct aan Ilja Konneman (Sales Director Foodservice Benelux). Aan hem rapporteren nog een KAM Foodservice (verantwoordelijk voor grote national accounts zoals restaurantketens en hotels), een Trade Marketeer en de Field Sales Managers (de buitendienst). De KAM Foodservice werkt intensief samen met alle collega’s bij Field Sales, Trade Marketing en Marketing.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.