IT-projectmanager

IT-projectmanager

  • IT
  • Technology
  • Eindhoven
  • Vanaf 3 jaar werkervaring
  • 654 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Wolfpack werkgeverspagina voor andere vacatures

Wolfpack heeft een gouden combinatie in handen: technologie & business. De startup ontwerpt complexe software en IT-oplossingen voor bedrijven die zich verder willen ontwikkelen. In drie jaar tijd heeft de organisatie ruim veertig ‘wolven’ in dienst genomen. En aankomend jaar heeft Wolfpack de ambitie om met nog eens tien fte te groeien.  

Voor deze groei is de ervaren IT-Projectmanager van essentieel belang.

Over Wolfpack

De naam Wolfpack verwijst naar de wolvenroedel. Van nature leven wolven in een sociaal mechanisme dat in het teken staat van eenheid. Daarbinnen zijn de taken verdeeld en heeft ieder een eigen rol om het geheel perfect te beschermen. Precies deze tactiek hanteert het softwarebedrijf Wolfpack. De startup biedt hun klanten een pack aan, een ‘roedel’ met o.a. Projectmanagers, Designers en IT-developers. Zo’n cross-functioneel-team bezit alle benodigde expertise voor een succesvolle uitvoering van uitdagende IT-opdrachten.

Even terug naar 2015. Het is het jaar dat TU/e-student Edwin Hermkens door dezelfde universiteit werd benaderd voor een opdracht: software voor de opleiding ontwikkelen. Hij nam deze klus samen met een vriend aan en bouwde er gelijk een bedrijf omheen. Een slimme zet, want de opdrachten stroomden binnen. Door het aannemen van medestudenten bleef de kennis over de nieuwste technologieën van hoog niveau en groeide Wolfpack uit tot een goedlopende startup.

“Als je het vergelijkt met de bouw kun je zeggen dat wij architecten zijn die niet schromen ook de uitvoering op te pakken.” – Edwin Hermkens, Founder Wolfpack, ED augustus 2018

In drie jaar tijd heeft Wolfpack zich flink ontwikkeld op het gebied van complexe platformontwikkeling, artificiële intelligentie en mobiele app-ontwikkeling. Het bedrijf creëert op-maat-gemaakte software en IT-oplossingen die de klant helpen om zijn/haar bedrijf verder te ontwikkelen en te verbeteren. Een voorbeeld hiervan is de creatie van een debiteurensysteem waarin AI het betaalgedrag helpt voorspellen. Dankzij de brede en in-house kennis op het gebied van zowel technologie als business, vormen de packs zeer waardevolle producten.

Vacature: IT-Projectmanager

Binnen een pack van developers zorgt de IT-projectmanager constant voor de tijdige levering van kwalitatieve oplossingen. De ochtenden in het Eindhovense hoofdkantoor starten vaak met stand-ups om de stand van zaken met een pack te bespreken. Om nog effectiever te werken, worden tijdens deze sessies ook de dagdoelen bepaald. Deze IT-Projectmanager houdt graag meerdere ballen in de lucht en schakelt snel. En dat komt goed uit, want bij Wolfpack werkt hij/zij vaak aan twee tot vier verschillende projecten tegelijk. Ieder van verschillende omvang en met een andere pack.

Deze proactieve regelaar gooit Wolfpacks klanten niet zomaar voor de leeuwen, maar zorgt altijd voor heldere afspraken. Dit organisatietalent vertaalt de dromen, ideeën of problemen van de klant naar duidelijke eisen, te leveren producten en planningen. De voortgang van projecten en deadlines bewaakt hij/zij als de beste en weet dit alles, inclusief de klantverwachtingen, strak te managen. Sterk ontwikkelde en effectieve communicatieve vaardigheden zijn daarom belangrijke assets. Dankzij deze resultaatgerichte persoonlijkheid krijgen alle klanten hun projecten piekfijn in orde opgeleverd.

Praten over de inhoud doet de IT-Projectmanager niet alleen met de klant. Dankzij grondige IT-kennis en -ervaring weet deze persoon eenvoudig te schakelen met de developers. Technologie-stacks als PHP (Yii2), Java (Spring), C# .NET (Core), Vue.js en Flutter kennen voor hem/haar dus weinig geheimen. Ditzelfde geldt trouwens voor agile- en scrum-methoden. Behalve een open houding heeft deze IT-Projectmanager een flexibele en praktische instelling. Daarnaast zorgt een grote teamgeest ervoor dat deze persoon zich makkelijk mengt in de Wolfpack-cultuur.

Als laatste nog het volgende: naast fantastische projectmanagementskills heeft de IT-Projectmanager een sterk coachende rol. Deze mensenmanager helpt graag jonge talenten met hun persoonlijke en professionele groei binnen Wolfpack. En daarnaast vindt hij/zij het een uitdaging om samen met collega-projectmanagers elkaars skills naar een hoger niveau te tillen. Deze IT-Projectmanager heeft daarom een duidelijke visie op projectmanagement en wordt gezien als een echte motivator.

Wolfpack werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.