IT Manager

IT Manager

  • IT
  • Technology
  • Deventer
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 1149 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Staff Capital Groep werkgeverspagina voor andere vacatures

Staff Capital Groep is de frontrunner op het gebied van digitale HR-processen. Momenteel zit de grootste organisatie in de uitzendbranche midden in de transitiefase naar een HR-techbedrijf met drie krachtige merken. De IT Manager geeft de IT-visie en unieke online oplossingen verder vorm, implementeert ze en zorgt bovendien voor een eersteklas IT-team.  

Over Staff Capital Groep

Het verhaal van Staff Capital Groep begint in 2002, wanneer de huidige CEO Rick Simons onder de naam Payroll Select een van Nederlands eerste payrollbedrijven opricht. Zowel organisch als door middel van overnames groeit deze payroll- en backofficedienstverlener in korte tijd flink door. In 2017 worden de krachten gebundeld en versmelten alle aangekochte bedrijven tot één organisatie met baanbrekende online groeiplannen: Staff Capital Groep.

Anno 2021 zit Staff Capital Groep midden in de transitie om zich van ervaren payroller om te vormen tot dé HR-techspeler. De groep benut de kansen van de snelle technologische ontwikkelingen om het vinden, binden en organiseren van goed personeel zo makkelijk mogelijk te maken. De diensten van Staff Capital Groep zijn daarom ondergebracht in drie labels, ieder gericht op een verschillende markt. Zo zorgt Payroll Select voor WAB-payrolling en salarisverwerking, helpt het digitale uitzendbureau Easyworx met complete staffing-oplossingen en biedt de uitzendmarktplaats Easyjobs ruimte voor het plaatsen en vinden van korte klussen. Al deze merken werken vanuit onderliggende platformen, zoals Easystaffer, Flexplein en Easyoffice.

De innovatieve zelfservicepropositie van Staff Capital Groep is razend interessant voor zowel kleine als grote organisaties en maakt van het bedrijf een echte disruptor in de conservatieve uitzendbranche. Dankzij de inzet van platformtechnologie en apps kunnen de ruim 1250 opdrachtgevers en 18.000 flexkrachten in de toekomst namelijk zelf online hun weg naar elkaar vinden. Staff Capital Groep zorgt vervolgens voor de afhandeling aan de achterkant. Deze vernieuwende werkwijze werkt niet alleen efficiënter, maar zorgt ook voor lagere kosten.

Op het gebied van tech heeft Staff Capital Groep inmiddels een enorme voorsprong en met een jaaromzet van tientallen miljoenen en veel creatieve ideeën in petto, wil de groep snel extra stappen zetten. En precies hier komt de IT Manager beeld.

Vacature: IT Manager

Van richting geven aan het IT-landschap en het realiseren van toekomstige platformen tot het opstellen van de IT-strategie en –visie, de IT Manager doet het allemaal. HR Tech-platformen spelen een sleutelrol in de strategie van Staff Capital Groep en uiteindelijk ontstaat er overloop tussen de aparte labels van Staff Capital Groep, zodat bedrijven met één druk op de knop kunnen schakelen tussen verschillende diensten. En dit alles vanuit één platform. De IT Manager gaat dit samen met haar/zijn IT-team faciliteren. Belangrijke elementen in deze rol zijn een grondige kennis van privacy- en securityvraagstukken en een sterke affiniteit met IT operations. Zo kan de IT Manager bijvoorbeeld bijspringen als er een eerste prioriteit is en makkelijk over code meepraten.

De IT Manager leidt op coachende wijze het IT-team dat is opgedeeld in drie sub-teams. In het sub-team Automatisering werken 4 fte aan onder andere het werkplekbeheer en functioneel beheer.  Het sub-team Platform Beheer is met 3 fte verantwoordelijk voor interne/externe IT support, bijvoorbeeld aan intercedenten en uitzendkrachten. Daarnaast neemt dit team de verantwoordelijkheid voor de gebruikerstesten. Als derde is het sub-team HR-Tech (6fte, in de vorm van Product Owners) verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de platformen. Hierbij ligt de regie in handen van de PO’s; de uitvoering vindt plaats bij externe partners in Nederland en Moldavië. Met het oog op de ambities van Staff Capital wordt een hybride model met een gedeeltelijk lokaal development team overwogen.

“De IT Manager staat met het ene been in de oude wereld en het andere in de nieuwe. Enerzijds heeft zij/hij dus veel ervaring met het leiden van grote transformatieprocessen en het overhevelen van veel data. Anderzijds houdt zij/hij graag de nieuwste trends en ontwikkelingen in IT-land bij om deze vervolgens te vertalen naar innovatieve ideeën voor Staff Capital Groep.” – Rick Simons, CEO

De ideale IT Manager staat niet alleen stevig in haar/zijn schoenen, zij/hij communiceert ook eenvoudig met diverse interne stakeholders. Zo is de IT Manager de verbindende schakel tussen IT en de rest van de organisatie en schakelt daarbij het meest met de afdelingen Operations en Marketing. Zij/hij is onderdeel van het MT, werkt vanuit het hoofdkantoor in Deventer en rapporteert aan de Rick Simons, CEO. En eventuele next steps? Die zijn er zeker. Naast het feit dat er sowieso veel aandacht wordt besteed aan professionele ontwikkeling, is het idee dat de IT Manager binnen zo’n drie jaar tijd uitgroeit tot CTO.

 

Interesse?

Deze werkgever werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Hayke Tjemmes via
 hayke.tjemmes@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.