IT Manager

IT Manager

  • IT
  • Health
  • Hoofddorp
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 1625 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de SpotOnMedics werkgeverspagina voor andere vacatures

SpotOnMedics ontzorgt fysiotherapeuten met 100% online, state-of-the-art praktijkmanagement software, getiteld FysioOne. Voor steeds complexer wordende praktijkstructuren is FysioOne de oplossing bij uitstek – ook vanwege de business intelligence uit data die het platform voor haar gebruikers ontsluit. De IT Manager gaat met coachend leiderschap de activiteiten en prioriteiten van het IT-team regisseren en wordt de centrale schakel tussen IT, de business en externe stakeholders.

SaaS voor praktijkmanagement

Patiëntdossiers, het bijhouden van behandelingen, het indienen van declaraties bij verzekeraars en belastingaangifte doen: administratie is een noodzakelijk kwaad van groeiende proporties voor fysiotherapeuten. En hoe meer kleinschalige praktijken zich samenvoegen tot grotere praktijken of ketens, des te complexer die administratie wordt. Terwijl hier juist ook schaalvoordelen in behaald kunnen worden.

SpotOnMedics biedt hiervoor de best-in-class oplossing: een praktijkmanagementplatform met geïntegreerde administratieve diensten, dat volledig in de cloud is gebouwd. In tegenstelling tot andere praktijkmanagementsoftware, die (gedeeltelijk) lokaal functioneert en daardoor ook lokaal onderhoud vergt, is het SaaS-product van SpotOnMedics 100% online. Het platform, dat in samenwerking met klanten is ontwikkeld, bestaat uit meerdere modules die gebruikers kunnen aan- en uitzetten al naar gelang de realiteit van hun praktijk. Dankzij dit SaaS-concept kan SpotOnMedics een grote hoeveelheid relevante data verzamelen, waar alle aangesloten klanten gebruik van kunnen maken. SpotOnMedics biedt als enige leverancier van praktijkmanagementsoftware bijvoorbeeld dashboards met realtime business intelligence. Ook inhoudelijke kennisdeling – bijvoorbeeld over de resultaten van (nieuwe) behandelingen – wordt hiermee gefaciliteerd.

Razendsnelle groei
In de afgelopen 5 jaar heeft SpotOnMedics bijna 30% marktaandeel verworven dankzij deze unieke propositie. Het bedrijf bedient honderden praktijken, elk met gemiddeld 11 fysiotherapeuten die het platform gebruiken.

Een IT-team van drie developers en een lead architect, rapporterend aan medeoprichter en technisch directeur Wilco Hamoen, is verantwoordelijk voor het functioneren en opschalen van het platform. Daarnaast neemt dit team de complexere klantvragen voor haar rekening – zoals bijvoorbeeld tussentijdse aanpassingen in de software vanwege veranderende afspraken met zorgverzekeraars. De complexiteit van het klantenbestand en van het product groeit echter voortdurend door, en de druk op het IT-team groeit mee. Intussen gaat de technisch directeur zich in 2021 richten op o.a. innovatie. Hierdoor is behoefte ontstaan aan een sterke IT-Manager, die door slim prioriteren en goede communicatie het platform relevant houdt en verbetert en daarin het team, de organisatie en stakeholders meeneemt.

Vacature: IT Manager

De IT Manager wordt verantwoordelijk voor het IT-team, waar nog een devops engineer aan zal worden toegevoegd. De IT Manager zal uiterlijk per 1 januari 2022 rechtstreeks gaan rapporteren aan de algemeen directeur. Tot die tijd werkt zij/hij nauw samen met de technisch directeur, om een optimale overdracht van de kennis over het platform te garanderen.

De taken van het IT-team hebben te maken met ontwikkeling en onderhoud van het FysioOne-platform en aanverwante diensten. Daarnaast werkt het team nauw samen met andere teams, zoals Product en Klantcontact, evenals met externe IT-partijen en met de leverancier van het datacenter waar FysioOne op draait. De IT-manager leidt alleen het IT-team, maar bekleedt een centrale en cruciale rol in de communicatie tussen al deze partijen. Zij of hij maakt immers – via het Product team – de vertaalslag van de klant en de business naar IT. Het onderhouden van deze relaties, maar ook bijvoorbeeld de capaciteitsplanning van de VMWare omgeving, het optimaliseren van de performance van de infrastructuur en de beveiliging van het SaaS-product worden de verantwoordelijkheid van de IT Manager.

‘De IT Manager geeft leiding aan het IT-team en is verantwoordelijk voor helder prioriteren, het faciliteren van het team en het inrichten van de processen zodat we voldoen aan de Service Level Agreements met klanten en binnen de ISO/NEN normering werken. De IT Manager heeft kennis van programmeren, maar is vooral een uitstekend leider met overzicht en coachende kwaliteiten.’ – Wilco Hamoen, technisch directeur SpotOnMedics

De kandidaat
De ideale kandidaat is bovenal een gestructureerd en inspirerend leider. Zij of hij heeft overzicht, begrijpt de strategie en kan daardoor de juiste prioriteiten aanbrengen. Zij of hij heeft bovendien verstand van zowel het (door)ontwikkelen als het beheren van software, bij voorkeur als het gaat om SAAS-oplossingen.

Sterke communicatieve vaardigheden zijn in deze functie van groot belang. Een coachende leiderschapsstijl en gevoel voor humor zijn voor deze rol eveneens van toegevoegde waarde. Het IT-team van SpotOnMedics is enthousiast en getalenteerd, en verdient daarom een manager die tijd en aandacht investeert in de ontwikkeling van de teamleden.

Tot slot is de IT Manager in staat het hoofd koel te houden en effectief te handelen in onverwachte situaties – soms ook buiten kantooruren. Fysiotherapiepraktijken zijn vaak ’s avonds open en hebben ook dan weleens urgente vragen. Het klantcontactteam is in staat het overgrote deel van de ad hoc klantvragen op te lossen, maar in sommige gevallen moet de oplossing vanuit IT komen. In andere onverwachte situaties omtrent het functioneren van het platform is de IT Manager het aanspreekpunt voor het team en bepaalt zij of hij de aanpak.

Een kandidaat met passie voor IT en SaaS, affiniteit met de zorg, en vooral goed leiderschap gaat zichzelf in deze functie – als senior IT lead binnen een SaaS scale-up – bewijzen als onmisbare katalysator van groei en kwaliteit voor het FysioOne-platform.

 

Interesse? 

SpotOnMedics werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Jessica Lim
 via jessica.lim@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Jessica Lim Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.