Investment Manager

Investment Manager

 • Consulting Exit
 • Private Equity
 • Amsterdam
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 1786 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Mentha werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 5 jaar ervaring
 • Ervaring met operationeel management en/of consulting
 • Binnen private equity of bedrijfsleven
 • Analytisch
 • Empatisch
 • Ondernemend
 • Pragmatisch en down-to-earth

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Mentha is de drijvende kracht achter tientallen bedrijven in uiteenlopende sectoren, van BLOS Kinderopvang tot Amsterdam Data Collective, en van Fruit Op Je Werk tot de retailketen Lucardi. Om de succesvolle combinatie van investeren en begeleiden verder uit te rollen en het portfolio te laten groeien, breidt het team in Amsterdam uit met een Investment Manager.

Over Mentha

Mentha is vijftien jaar geleden aan de keukentafel gestart en heeft inmiddels kantoren in Amsterdam, Antwerpen en Kopenhagen. De investeerder concentreert zich op gevestigde, middelgrote en winstgevende bedrijven met duidelijke groeikansen langs verschillende wegen, zoals organische groei, expansie in nieuwe markten of een buy & build-strategie.

De sectoren ‘technology’, ‘business service’ en ‘consumer’, zijn sterk vertegenwoordigd in het portfolio. Maar Mentha is ook breder actief in onder andere ‘health & wellbeing’ en ‘advanced manufacturing’. Mentha richt zich op ondernemingen met een omzet van tussen de tien en honderd miljoen euro en een EBITDA van twee tot twintig miljoen euro. De gemiddelde investeringshorizon is vijf tot zeven jaar.

De investeerders zijn een gezonde mix van vermogende particulieren, families en institutionele beleggers met een lange termijn visie. Maar Mentha investeert meer dan alleen kapitaal – ondernemingen kunnen ook rekenen op inhoudelijke begeleiding en marktexpertise. De Investment Managers hebben gedegen financiële en zakelijke ervaring, en werken nauw samen met het management van ondernemingen om ambitieuze bedrijfsplannen te realiseren.

Mentha staat bekend als een prettige werkgever, die nuchter, bescheiden en menselijk opereert. Het team is divers, heeft een frisse dynamiek en is authentiek betrokken bij de bedrijven uit hun portfolio. Er wordt analytisch en resultaatgericht gewerkt, met gevoel voor ondernemerschap en ruimte voor voldoende ‘worklife-balance’. Dit resulteert in een succesvolle performance met een plaats in de Europese top van private equity.

Vacature: Investment Manager

De strategisch-analytische kennis en operationele ervaring die de Investment Manager brengt, maakt haar/hem een belangrijke schakel om de succesvolle groei van portfoliobedrijven te ondersteunen. Haar/zijn acquirerende initiatieven zorgen ervoor dat het portfolio van Mentha verder kan opschalen. Daarnaast is ondernemend en dynamisch portfoliomanagement belangrijk. Ook hierbij is de Investment Manager nauw betrokken. De Investment Manager heeft een centrale rol om de sterke positie van Mentha binnen de Europese private-equity sector verder uit te bouwen.

Mentha heeft een mix van mensen aan boord. Deels met een investment / PE achtergrond en deels met consulting en/of hands-on bedrijfservaring. Dit maakt dat Mentha een goede sparringpartner is voor portfoliobedrijven en vaak het vertrouwen krijgt van ondernemers om als eerste aan boord te komen.

“We groeien niet om het groeien, maar het is onze missie om de bedrijven waar we instappen met onze passie en expertise mooier en beter te maken.” – Barend Rutten, Partner van Mentha.

Voor Mentha is het van cruciaal belang dat collega’s niet alleen analytisch sterk zijn, maar dat zij ook de praktijk goed begrijpen. Om dit begrip te stimuleren wordt onder andere werknemers een externship aangeboden in een van hun portfoliobedrijven.

De passende kandidaat heeft een achtergrond in bijvoorbeeld PE of consulting, maar is voornamelijk ook iemand die met haar/zijn voeten in de klei heeft gestaan bij een bedrijf van relevante grootte. Precies die mix van ervaring is waar Mentha nu naar op zoek is.

De founders zijn actief betrokken, maar geven steeds meer ruimte aan de volgende generatie, wat ook voor de Investment Manager interessant perspectief biedt. Deze functie is een mooie stap voor een pragmatisch-ondernemende analyticus. Een inhoudelijk sterke en flexibele verbinder die de bedrijfswereld goed begrijpt. Zij/hij heeft de gezonde ambitie om deals te sluiten en vervolgens in partnerschap samen te werken met ondernemers.

 

Interesse?  

Mentha werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Imke Peters Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.