Investment Manager

Investment Manager

  • Finance
  • Energy
  • Eindhoven
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1104 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Ecorus werkgeverspagina voor andere vacatures

Ecorus is een succesvolle speler in de zonne-energiesector in Nederland en België. De duurzame energie markt is volop in beweging, Ecorus heeft een stevige groeiambitie en is met haar technische profiel sterk gepositioneerd. De Investment Manager krijgt een belangrijke rol om mee te bouwen aan dit innovatieve technologiebedrijf met een duurzame missie.

Over Ecorus

Ecorus is tien jaar geleden opgericht door Raphael Janssens & Philippe Vanhoef vanuit hun passie en fascinatie voor hernieuwbare energie en techniek. Ecorus is een echte scale-up die innovatief en resultaatgericht te werk gaat. De core business is het ontwikkelen van zonne-energieprojecten voor verschillende marktsegmenten in Nederland en België. Ecorus verzorgt het gehele zonne-energietraject vanaf het identificeren van locaties, regelen van subsidieaanvragen, vergunningen en financiering tot aan de realisatie en ingebruikname voor bedrijven, woningcorporaties en particulieren. Partners van grote zonnedakprojecten zijn onder andere ArcelorMittal, Ahold, Nike en Lidl. Ecorus heeft 14 zonneparken gebouwd waaronder een van de eerste zonneparken van Nederland: Solar Park Purmerend, gebouwd in 2016. Via samenwerkingen met verschillende woningcorporaties bereikt Ecorus ook de particuliere gebruiker.

Kwaliteit, oog voor biodiversiteit en het landschap evenals het belang van de stakeholders is voor Ecorus essentieel bij het realiseren van projecten. Ecorus onderscheidt zich vooral door haar technologische expertise en focus op de maatschappelijk impact.

Bij de organisatie werken ambitieuze en hoog opgeleide specialisten die gekenmerkt worden door ondernemerschap, betrokkenheid en betrouwbaarheid. De organisatiecultuur is open, laagdrempelig en stimulerend om optimale resultaten te behalen. Momenteel werken er circa 70 mensen in Amsterdam en Eindhoven.

Vacature: Investment Manager Ecorus

Investment Manager is een nieuwe rol ondersteunend aan de oprichters en de directie. Deze finance-expert is betrokken bij de projecten die in eigen beheer worden uitgevoerd en managet hierbij zelfstanding het hele investeringsproces van de ontwikkeling van de businesscase, interne goedkeuring, het indienen van de financieringsaanvraag, het uitvoeren van due diligence tot aan het onderhouden van relaties met banken en externe investeerders. Een scherp inzicht in het financiële model, de risico’s en de onderbouwing van de businesscase zijn belangrijke succesfactoren voor deze rol. De Investment Manager houdt zich naast het investeringsproces ook bezig met het analyseren en optimaliseren van de lopende investeringen en het verstrekken van rapportages aan de directie.

“We zoeken een finance-expert met brede funding-ervaring die ook een flinke dosis ondernemerschap in zich heeft en ons mee kan helpen Ecorus naar ‘the next level’ te brengen. Er is nu echt momentum en onze groeiambitie is groot, een prachtig moment om bij ons aan boord te stappen en bij te dragen aan de energie transitie.” – Philippe Vanhoef, oprichter Ecorus

Daarnaast is het een interessante periode om bij Ecorus aan de slag te gaan; de markt voor duurzame energie is volop in beweging. Zo heeft het Klimaatakkoord als doel om het aandeel hernieuwbare energie te verhogen naar 75% in 2030, dit betekent 75 miljoen zonnepanelen. Ecorus heeft dan ook stevige groeiambities voor de komende jaren.  De Investment Manager speelt hierbij een belangrijke rol en krijgt volop mogelijkheden om bij te dragen aan de groei van het bedrijf door naast de projecten in eigen beheer nieuwe samenwerkingsverbanden met bijvoorbeeld projectontwikkelaars te zoeken, maar ook om nieuwe kansen te benutten op het gebied van investeringsmodellen en crowdfunding. Een ondernemende en creatieve mindset is daarbij een pré.

De Investment Manager werkt vanuit het kantoor in Eindhoven, het is ook mogelijk om deels vanuit Amsterdam te werken.

Ecorus werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.