International Sales Manager

International Sales Manager

 • Sales
 • Consumer
 • Roosendaal
 • 946 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Ofyr werkgeverspagina voor andere vacatures

OFYR heeft in korte tijd de wereld van buitenkoken veranderd. Met een uniek product dat buiten koken makkelijker, gezelliger én diverser maakt, verovert de Nederlandse scale-up de internationale buitenkookbranche. Een ondernemende International Sales Manager bouwt het succes van OFYR verder uit door nieuwe markten te ontginnen en bestaande markten te vergroten.

OVER OFYR: THE ART OF OUTDOOR COOKING

Iedereen kent het: tijdens een zomerse barbecue zit het gezelschap aan tafel terwijl de kok alleen achter de barbecue staat. Zonde, want juist samenzijn én samen koken moeten centraal staan bij outdoor cooking vindt OFYR oprichter Hans Goossens. Daarom ontwikkelde hij OFYR kookunits: mooie, kwalitatief hoogwaardige en op hout gestookte buitenkeukens. Een stalen ringvormige plaat vormt de sleutel achter het succes van OFYR: de ronde vormgeving nodigt groepen uit om zich te verzamelen rond het vuur om samen te genieten van de warmte en het koken. In drie jaar tijd is OFYR uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende lifestylemerken voor buitenkoken. De producten worden via distributeurs in meer dan zeventig landen verkocht en leveren een miljoenenomzet op. Daarnaast is het assortiment verrijkt met een brede range aan kookunits en bijpassende producten en accessoires. Vanuit deze stevige positie zet OFYR sterk in op verdere internationale groei, die ze gaat realiseren in samenwerking met investeringspartij Mentha Capital, dat in 2018 groot aandeelhouder werd. Zij brengen naast de nodige financiële middelen ook de juiste kennis en ervaring met zich mee om OFYR uit te bouwen van succesvolle start-up naar internationale scale-up.

‘‘Zowel de markt als OFYR groeien hard. De International Sales Manager grijpt het momentum en schakelt snel zodat we onze positie behouden en de concurrentie voorblijven.’’  – Harmen Treep, Managing Director OFYR

VACATURE: INTERNATIONAL SALES MANAGER

De International Sales Manager zorgt dat OFYR wereldwijd marktleider wordt in de buitenkookcategorie. Hij/zij is zelfstandig verantwoordelijk voor het opschalen van grote afzetmarkten zoals Nederland, Duitsland en Spanje. De International Sales Manager sluit in iedere markt de juiste partners aan en zorgt dat zij de juiste tools in handen hebben om de beoogde groei te realiseren. Daarnaast richt de International Sales Manager zich op het openbreken van nieuwe markten, zoals Amerika. Hiervoor ontwikkelt hij/zij samen met distributeurs een succesvolle entry- en groeistrategie. De International Sales Manager overziet de volledige sales en marketing scope: hij/zij bepaalt de beschikbaarheid en distributiestrategie per markt en via welke kanalen OFYR bekendheid opbouwt. Daarbij werkt de International Sales Manager intensief samen met het marketing team van OFYR. Verder zorgt de International Sales Manager voor een vlekkeloze logistiek en optimale operatie in iedere markt en is hands-on betrokken bij de dagelijkse business. Hij/zij stoomt OFYR klaar voor de volgende fase en richt processen zo in dat ze ook over vijf jaar nog relevant zijn. De International Sales Manager rapporteert direct aan Managing Director Harmen Treep.

KANDIDAATSPROFIEL

De International Sales Manager is een ondernemer pur sang: een echte zelfstarter die afmaakt waar hij/zij aan begint. De International Sales Manager komt structuur brengen, maar heeft het niet nodig om goede resultaten te boeken. Daarnaast heeft hij/zij een groot internationaal netwerk en bouwt dit zelfstandig verder uit om de ambitieuze doelen van OFYR te realiseren.

ERVARING
 • Minimaal zes jaar ervaring in een brede internationale sales rol, idealiter binnen een vergelijkbare scale-up
 • Ervaring in het zelfstandig uitbouwen van een internationaal merk via distributeurs
 • Minimaal HBO opgeleid
PERSOONLIJKHEID
 • Ondernemend
 • Goede communicatie vaardigheden
 • Zelfstandig
 • Proactief
 • Kritisch

Ofyr werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Wiebe Smit via wiebe@topofminds.com.

Contact

International Sales Manager Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.