International Brand Lead

International Brand Lead

 • Marketing
 • Leisure
 • Hoofddorp
 • 869 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Basic-Fit werkgeverspagina voor andere vacatures

Fit worden, doe je samen met Basic-Fit. Het bedrijf maakt fitness toegankelijk, simpel, betaalbaar en leuk. Basic-Fit is met meer dan 1,8 miljoen leden het nummer 1 fitnessmerk van Europa. Om Basic-Fits unieke propositie aan nog meer mensen over te brengen, ontwerpt en implementeert de International Brand Lead de internationale merkstrategie. Hij/zij is de branding expert die de volgende stap zet naar een consistente en impactvolle merkbeleving in alle landen en via alle kanalen.

OVER BASIC-FIT

Basic-Fit wil fitness toegankelijk maken voor iedereen in Europa. Het Nederlandse bedrijf heeft meer dan 600 high-tech sportscholen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje, en daar komen gemiddeld twee nieuwe clubs per week bij.

Fitness is steeds digitaler en Basic-Fit loopt daarin voorop. In Frankrijk staat het bedrijf daardoor zelfs bekend als ‘de Spotify onder de sportscholen’. Zo biedt Basic-Fit, naast topkwaliteit apparatuur en een flexibel lidmaatschap, virtuele coaching, trainingsadvies en –ondersteuning via de app en digitale groepslessen. Daarmee is Basic-Fit een innovatieve fitnesspartner voor in de sportschool en voor thuis.

Sinds 2010 is Basic-Fit razendsnel gegroeid. Niet alleen heeft de fitnessketen veel nieuwe vestigingen geopend, ook het aantal leden per vestiging groeit. Toch is dit nog maar de warming up. Het doel is pas bereikt als er op elke keukentafel in Europa een Basic-Fit ledenpas ligt. Daarom wil Basic-Fit de komende jaren ten minste 300 nieuwe vestigingen openen door heel Europa.

DE VACATURE: INTERNATIONAL BRAND LEAD

De International Brand Lead bouwt het merk Basic-Fit. Hij/zij ontwerpt de merkstrategie, bepaalt de positionering en rolt deze uit naar de verschillende landen, waarin hij/zij de strategie door vertaalt naar creatieve campagnes.

De International Brand Lead zorgt dat alle uitingen aansluiten bij de kernwaarden van Basic-Fit: innovatie, ambitie, eenvoud en openheid. Daarnaast zorgt de International Brand Lead dat alle medewerkers van Basic-Fit volledig doorleven waar het merk voor staat.

De International Brand Lead geeft leiding aan een klein team dat hij/zij verder uit mag bouwen. De International Brand Lead rapporteert aan de International Marketing & E-commerce Manager.

“De International Brand Lead snapt wat onze kerndoeldroep (mensen tussen de 16 en de 35) belangrijk vindt en kan dat conceptueel en analytisch vertalen naar een merkstrategie. Daarnaast schuwt hij/zij het niet om zelf de handen uit de mouwen te steken en campagnes op te zetten. Met de combinatie van die kwaliteiten kan de International Brand Lead veel impact hebben op een beursgenoteerd, internationaal bedrijf dat nog voelt als een start-up: dynamisch, snelgroeiend, down to earth en weinig hiërarchisch.” – Erica Hahn, International Marketing & E-commerce Manager

VAN STRATEGIE NAAR LOKALE CAMPAGNES

De International Brand Lead zorgt ervoor dat de Marketing Managers in de landen zich achter de merkvisie scharen en de doelstellingen en KPIs realiseren die hij/zij per land vaststelt. De International Brand Lead is in de lead voor de internationale campagnes, van concept tot delivery. Hij/zij geeft input op de plannen en stuurt bij waar nodig.  De International Brand Lead zorgt dat alle lokale uitingen aansluiten bij de centrale merkstrategie, maar geeft ook voldoende ruimte om in te spelen op lokale cultuur- en marktverschillen.

Bij het ontwikkelen en uitrollen van de internationale campagnes zit de International Brand Lead zelf aan het stuur. Hij/zij overziet de planning, het budget en de dagelijkse operatie. De International Brand Lead werkt daarin samen met de International Content Lead die verantwoordelijk is voor het maken van de inhoud. Daarnaast werkt hij/zij ook veel samen met externe bureaus.

DE KLANT BEGRIJPEN

De International Brand Lead doet – met zijn/haar team – eigen kwantitatief en kwalitatief onderzoek naar de effectiviteit van campagnes en maakt gebruik van externe onderzoeken. Het gaat erom dat hij/zij echt begrijpt hoe en waarom mensen fit willen worden en welke rol Basic-Fit daarin kan spelen.

ERVARING

 • HBO+ opleiding in commercie of marketing
 • 8+ jaar werkervaring
 • Idealiter als Senior Brand Manager binnen FMCG
 • Ervaring met marktonderzoek,  media- en kanaalstrategie en campagnes
 • Ervaring met een team leiden en beter maken
 • Internationale (marketing) ervaring
 • Conceptueel en creatief
 • Analytisch sterk onderlegd
 • Vloeiend in Nederlands en Engels (Frans is een pré)
 • Ervaring met grafische design tools

Basic-Fit werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Suzanne Goedhart-Limmen via suzanne@topofminds.com.

Contact

International Brand Lead Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.