Innovation Director

Innovation Director

  • Scale-up
  • Consumer
  • Soesterberg
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 1445 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Alpine Hearing Protection werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Vanaf acht jaar ervaring
  • Innovatiemanagement-goeroe
  • Ervaring met B2C-innovatieproces van ‘idea to launch’
  • Affiniteit met consumerlifestylebrands

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Wereldwijd lopen een miljard jonge mensen risico op ernstige gehoorschade, aldus de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Alpine Hearing Protection zet zich in om dit serieuze gezondheidsprobleem aan te pakken. De Nederlandse scale-up loopt voorop in de snelgroeiende markt voor gehoorbescherming. Om deze positie verder uit te bouwen komt er meer nadruk te liggen op innovatie. De Innovation Director wordt P&L-verantwoordelijk voor waardecreatie uit innovatie en gaat hiermee significant bijdragen aan de ambitieuze groeidoelstellingen.

Over Alpine Hearing Protection

Het Nederlandse Alpine Hearing Protection, de marktleider in gehoorbescherming, heeft een eenvoudige ambitie: het beste en grootste merk in gehoorbescherming ter wereld bouwen. Het bedrijf ontwikkelt en verkoopt premiumgehoorbeschermingsproducten zoals de Partyplug, Musicsafe, Sleepsoft en Motosafe, zowel universeel als high-end op maat gemaakt. Alpine heeft klanten in vijftig landen, bestaande uit grote winkelketens (Ahold, Watson, DM), concertzalen (Ziggo, Afas), sportevenementen (o.a. Formule 1, Moto GP) en bijna alle grote festivals. Daarmee is de scale-up nu al marktleider in Europa en binnenkort ook in de VS.

Alpine heeft voor iedere situatie de juiste gehoorbescherming en ontwikkelt alle producten zelf in samenwerking met haar partners. De producten lopen voorop in design en functionaliteit. Om deze voorsprong te behouden is er jaarlijks een uitgebreid innovatie- en renovatieprogramma. Zo werkt Alpine voortdurend aan het vervullen van haar missie: zo veel mogelijk mensen beschermen en laten genieten van geluid.

De laatste jaren maakte het bedrijf een enorme groei door, dankzij de innovatieve gedrevenheid en de ondersteuning van PE-fonds Vendis Capital. Alpine wil de waardecreatie uit innovatie versnellen. De Innovation Director wordt hierbij de drijvende kracht.

Vacature: Innovation Director

De Innovation Director wordt onderdeel van het directieteam en stuurt een team van productmanagers en registrationmanagers aan. In een markt die steeds competitiever wordt is het voor Alpine van belang leading edge te blijven door continue innovatie. De Innovation Director gaat hierbij het voortouw nemen. Zij/hij wordt verantwoordelijk voor het vullen van de innovatiepijplijn. Deze rol omspant het hele proces van ideation op basis van consumer insights tot de lancering en het in de markt zetten van het eindproduct. Een belangrijk doel is om structuur aan te brengen in dit proces. De Innovation Director bouwt een sterk team dat gaat werken volgens een logische aanpak en implementeert een efficiënte projectmanagementmethode.

“Vanwege de scope van de rol is het van belang dat de Innovation Director breed georiënteerd is en ervaring heeft met innovatieprocessen van idea to launch. We zoeken een innovatie-expert met zowel kennis van het ontwikkelproces tot ‘frozen prototype’ als van marketing en branding van innovaties. Zij/hij kan op al deze vlakken richting kan geven.” – Arthur van Keeken, CEO

Binnen het innovatieproces is zij/hij het aanspreekpunt voor de technische kant van nieuwe productontwikkeling. Zij/hij spreekt dan ook de taal van engineers en R&D-collega’s. Daarnaast is het van belang dat de Innovation Director affiniteit heeft met de visuele identiteit van het merk, gevoel heeft voor het in de markt zetten van nieuwe producten en ook genoeg commerciële bagage heeft om samen met Sales een gefundeerde businesscase te ontwikkelen en de verschillende productinnovaties strategisch te positioneren.

Alpine Hearing Protection werkt veel samen met zowel producenten en suppliers als met experts op verschillende vakgebieden. Zo is er een nauwe samenwerking met de TU Delft en met verschillende innovatiebureau ’s op het gebied van akoestiek en materiaalkunde. De Innovation Director beweegt zich makkelijk binnen verschillende netwerken en krijgt energie van het identificeren van mogelijke nieuwe samenwerkingspartners.

Alpine Hearing Protection ademt innovatie en ondernemerschap; dit is een rol met enorme impact en ongekende mogelijkheden binnen een jonge, ambitieuze club, met een fantastische missie en een internationale scope.

 

Interesse?

Alpine Hearing Protection werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Ole Cohen via ole.cohen@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature
.

Contact

Ole Cohen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.