HR Manager

HR Manager

 • HR
 • Consulting
 • Amsterdam
 • Vanaf 8 jaar werkervaring
 • 3044 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de McKinsey vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

The ultimate left brain – right brain challenge. Dat is HR bij McKinsey. Er is  geen andere organisatie in Nederland waar brainpower zo centraal staat. Waar zoveel energie wordt geïnvesteerd in het ontwikkelen van mensen. De missie van McKinsey is to create an unrivalled environment for exceptional people. Het is de verantwoordelijkheid van de HR Manager om het juiste klimaat hiervoor te scheppen.

Professionele ontwikkeling

Er is niets zo belangrijk voor een organisatie als de ontwikkeling van haar mensen. Het is de sleutel tot duurzaam succes. Iets waar iedereen binnen HR het wel over eens is. En tegelijkertijd hetgeen wat het minste in de praktijk wordt gebracht. Het ontwikkelen van mensen kost namelijk veel energie. Maar voor McKinsey is de ontwikkeling van haar talent net zo belangrijk als het bedienen van haar cliënten. Hier wordt dan ook bovengemiddeld veel tijd en energie in geïnvesteerd.

Persoonlijke ontwikkeling, professionele ontwikkeling – moeilijk van elkaar te scheiden. En als je baan zo intens is als bij McKinsey dan lopen die twee sowieso door elkaar. Het is daardoor ongelooflijk belangrijk voor de mensen die er werken dat er heel veel aandacht uitgaat naar deze ontwikkeling. Een van de voordelen van het werken voor de marktleider in brainpower is dat hier alle ruimte voor is.

HR als vakgebied
McKinsey is als strategy consulting firm degene met de meest geëvolueerde organisatie. Een van de dingen waar je dat aan afleest is de hoge specialisatiegraad. HR staat er dan ook stevig op de kaart, met een People Team van 15 mensen op een totale omvang van 400 professionals op het kantoor in Amsterdam.

“Het meest inspirerend van het werken voor McKinsey vind ik de potentie van jonge mensen. De enorme drive en positiviteit die loskomen als je talent stimuleert om zichzelf te ontwikkelen, dat is voor mij telkens weer de bevestiging dat er een fantastische toekomst op ons  wacht. Ik zie het dan ook als mijn belangrijkste taak om het uitzonderlijke talent wat bij ons werkt de meest voedende omgeving  te bieden.” – Dieuwert Inia, Managing Partner McKinsey Amsterdam

Vacature: HR Manager

De HR Manager functioneert als de rechterhersenhelft van een organisatie waar strategisch denken, analytisch vermogen en abstraheren dominante kwaliteiten zijn. Een omgeving waar professionaliteit is ontwikkeld tot in perfectie. Alles in de organisatie ademt kwaliteit. Voor een HR Manager die zich hier niet door laat intimideren betekent dit een kans om zijn eigen professionele ontwikkeling in een stroomversnelling te laten komen.

Bij McKinsey maakt het niet uit wat je rol is. Alles wat je oplevert moet goed zijn. Misschien zelfs wel perfect. Niet iedereen kan dat aan. Sterker nog, voor de meeste mensen is het niet weggelegd. Voor de rest is het de meest stimulerende omgeving die er bestaat.

De missie van de HR Manager is dezelfde als die van zijn collega’s: to create an unrivalled environment for exceptional people. De individuele taken en verantwoordelijkheden kennen daarbij uiteraard een HR-accent, maar de rol van samenwerking is erg groot.

De positie biedt een mix van strategische en operationele HR verantwoordelijkheden. Hierbij kun je denken aan:

 • Consolidatie van de HR Strategy op basis van de input van verschillende stakeholders.
 • Compensation management. Meer salaris is tegenwoordig een gepasseerd station, het gaat om veel wezenlijker zaken zoals tijd voor reflectie.
 • Cultuurbehoud. Het kantoor groeide in de afgelopen jaren van 250 naar 400 professionals. Welke cultuur elementen moeten worden behouden en hoe?
 • Innovatie. Marktleiderschap vereist continue innovatie, zowel in de primaire dienstverlening als in de kwaliteit van organisatie.
 • Learning & Development voor Firm Service Professionals (100 FTE) verder ontwikkelen.
 • Succession planning. Het leiden van individuele dossiers op gebied van ziekteverzuim, evaluaties en ontwikkeling binnen de support staff.

De HR Manager rapporteert aan Emmelie Erkelens, Head of People.

Carrière pad
Deze positie vormt de ideale tussenstap voor een HR Consultant op weg naar een eindverantwoordelijke HR positie, zowel binnen als buiten McKinsey. Vanwege het inhoudelijke en projectmatige karakter van de functie past het goed bij de werkervaring van een HR Consultant. Vanwege de operationele taken en de inbedding binnen het bedrijf is het de stap naar de lijn die noodzakelijk is om vanuit HR Consultancy de weg naar HR Director te volgen.

McKinsey werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Vivian Linker via vivianlinker@topofminds.com.

Interim kandidaten wordt verzocht contact op te nemen met Ian Dove via iandove@topofminds.com.

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.