HR Directeur

HR Directeur

 • HR
 • Energy
 • Delft
 • Gepubliceerd op: 16 april 2024
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 1206 views

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 10 jaar ervaring in HR
 • Leidinggevende ervaring
 • Eerder een cultuurverandering doorgevoerd
 • Ervaring met het bouwen van een werkgeversmerk
 • Ervaring met vakbonden en een OR
 • Hands-on

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Energie is vandaag de dag niet altijd meer vanzelfsprekend. Joulz biedt bedrijven een energie-infrastructuur waardoor ze altijd op duurzame energie kunnen rekenen. De HR Directeur ontwikkelt en implementeert een HR-strategie waarin Joulz als werkgeversmerk en een interne cultuurtransformatie centraal staan.

Over Joulz

De elektrificatie van bedrijven is een belangrijk en uitdagend onderdeel van de energietransitie. Joulz ontwerpt, bouwt, beheert en exploiteert energiesystemen om deze complexe stap mee te zetten. Daarvoor combineert men een breed scala aan oplossingen, waaronder meetdiensten, energie- en laadinfrastructuur, zonne-energie en energieopslag. Zo zorgt Joulz ervoor dat bedrijven overschakelen op duurzame energie die ze zelf opwekken, opslaan en op het juiste moment gebruiken. Tot de twintigduizend klanten behoren veel van de grote logistieke ondernemingen in Nederland. Joulz wordt financieel gesteund door PE-partij 3i Infrastructure.

Joulz helpt bedrijven met het vinden van antwoorden op strategische energievragen zoals: “Hoe ziet een toekomstbestendige energie-infrastructuur eruit?”, “Hoe krijgt een bedrijf grip op zijn energieverbruik?”, “Hoe kan ik mijn plannen voortzetten ondanks congestie op het elektriciteitsnet?”, “Wat zijn de beste oplossingen om doelstellingen rond duurzame energie te realiseren?” en “Welke investeringen in energie-infrastructuur leiden tot kostenbesparingen of genereren zelfs extra omzet?” Door steeds veranderende wet- en regelgeving en toenemende netcongestie zijn dit ingewikkelde vraagstukken waarin Joulz met zijn expertise het verschil kan maken.

Joulz kent een rijke geschiedenis en is voortgekomen uit de voorheen geïntegreerde energiesector. Hier werken ruim driehonderd energie-experts, ontwikkelaars, engineers, adviseurs en uitvoerend medewerkers met samen een enorme hoeveelheid kennis en ervaring met energievraagstukken. Er wordt gewerkt vanuit vestigingen in Delft, Nieuwegein en Diemen, terwijl de onderhoudsmedewerkers door het hele land werken.

Vacature: HR Directeur

De tijd dringt: het versnellen van de energietransitie is geen vrijblijvende keuze meer, maar absolute noodzaak. Er heerst krapte op de arbeidsmarkt, terwijl gekwalificeerde mensen essentieel zijn om de ambities waar te kunnen maken. In die realiteit opereert de HR Directeur van Joulz. Haar/zijn opdracht: een HR-strategie ontwerpen die voldoet aan de actuele eisen en wensen van de arbeidsmarkt, maar die ook binnen de kaders van de OR en bestaande vakbonden past. Aanvankelijk richt de HR Directeur haar/zijn pijlen op twee speerpunten: het aanjagen van een cultuurverandering en het optuigen van een effectief employer branding-traject. Daarnaast buigt zij/hij zich in het plan over andere strategische vraagstukken, onder meer gericht op het bepalen wat Joulz zelf doet of blijft doen, versus zaken die geoutsourcet worden. In geval van uitbesteden: hoe moet deze flexibele capaciteit georganiseerd worden en hoe behoudt Joulz optimaal inzicht in en overzicht op de uitvoering in verschillende kennisdomeinen?

Cultuurverandering
Medewerkers van Joulz vinden elkaar in een gedeelde drive om samen een bijdrage te leveren aan de energietransitie. Tegelijkertijd is de organisatie, die door verschillende samensmeltingen en overnamen tot stand gekomen is, ook redelijk gefragmenteerd. Recentelijk veranderde de organisatiestructuur en werden afdelingen opnieuw ingericht. Dat komt de efficiëntie en effectiviteit ten goede; nu is het zaak om deze partijen op andere vlakken beter met elkaar te verbinden. Medewerkers moeten zich thuis voelen in de nieuwe setup en zich onderdeel voelen van een cultuur met gedeelde waarden. Vanuit eerdere ervaring(en) met een dergelijke transformatie weet de HR Directeur hoe zo’n traject het meest succesvol uitpakt. Daartoe stippelt zij/hij niet alleen de strategische lijnen uit, maar implementeert zij/hij deze ook hands-on in de organisatie.

Positionering op de arbeidsmarkt
Die visie gebruikt de HR Directeur ook in het positioneren van Joulz op de arbeidsmarkt, zowel intern als extern. Voor elk bedrijf, maar zeker voor Joulz, is het vandaag de dag essentieel om effectieve medewerkers aan zich te binden – en te behouden. Niet alleen nieuwe medewerkers, maar ook mensen die al voor de organisatie werken wil Joulz zo lang mogelijk behouden. De HR Directeur bepaalt hoe succession planning in de organisatie eruit moet zien en profileert Joulz naar buiten toe optimaal als aantrekkelijke werkgever. Zij/hij gaat creatief en innovatief te werk en schakelt effectief met interne en externe stakeholders. De HR Directeur geeft leiding aan het groeiende HR-team (vijf fte’s), dat zij/hij zelf verder uitbouwt. Als lid van het MT werkt de HR Directeur nauw samen met de CEO, Sytse Zuidema.

“Bij Joulz heerst een enorme can-do mentaliteit. Samen kunnen we écht stappen maken om de energietransitie te versnellen. We zijn gepassioneerd en dagen elkaar op elk niveau uit. Als HR Directeur kun je op twee dimensies impact maken: binnen het bedrijf én op de energietransitie.” – Sytse Zuidema, CEO

De ideale kandidaat is een energieke HR Directeur die strategisch en operationeel sterk is en ervaring heeft in het speelveld met vakbonden en een OR. Zij/hij heeft een heldere visie op de arbeidsmarkt en ervaring op het gebied van cultuurverandering. Daardoor beschikt de kandidaat over de toolkit en de skills om het HR-beleid neer te zetten waarmee Joulz succesvol kan blijven groeien.

 

Interesse?

Joulz werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Charlotte Braat via charlottebraat@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Charlotte Braat Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

HR Directeur

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.