Head of Sales

Head of Sales

 • Sales
 • Health
 • Amsterdam
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 1384 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Pro Parents werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf vijf jaar ervaring met B2B-sales in een startup of scale-upomgeving
 • Ondernemend
 • Hands-on
 • Procesoptimalisatie
 • Stakeholdermanager

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Samen met de grootste werkgevers van Nederland de arbeidsmarkt hervormen voor werkende ouders: dat is het doel van de Head of Sales bij Pro Parents. Zij/hij bepaalt de salesstrategie van het SaaS-platform, maar zit ook zelf bij prospects aan tafel om hun te ondersteunen in het vormgeven en verwezenlijken van goed werkgeverschap.

Over Pro Parents

Pro Parents is geen onbekende als het gaat om het ontwikkelen van prijswinnende zorginnovatie binnen de bedrijfsgezondheidszorg. In 2016 creëert de impact-onderneming het eerste wetenschappelijk onderbouwde offlineprogramma dat aanstaande en werkende ouders support biedt. Aanstaande en werkende ouders krijgen hierbij rechtstreeks toegang tot gepersonaliseerde informatie en tools, en kunnen 24/7 met één druk op de knop contact opnemen met de juiste zorgprofessional. Het is een waardevolle aanvulling op het offlinerepertoire, die de juiste zorg op het juiste moment garandeert.

Het team van Pro Parents bestaat uit ervaren professionals die hun vak verstaan, met een achtergrond in fysieke en mentale gezondheidszorg voor ouders, ontwikkelingspsychologie, user experience design, technologie, SaaS en HR-vitaliteitsmanagement. Social Enterprise Pro Parents maakt deel uit van het Nederlandse Life Sciences & Health-ecosysteem en heeft een uitgebreid netwerk en partnerschappen met academische zorginnovatie-partners zoals TNO en Radboud Universiteit-UMC. Naast haar Amsterdamse hoofdkantoor heeft Pro Parents een tweede kantoor op de Health & High Tech-campus in Nijmegen. Vanuit hier werkt het bedrijf nauw samen met de Radboud Universiteit en Radboudumc om zijn R&D-activiteiten te versnellen.

“Mensgerichte organisaties zijn een magneet voor talent. Anno 2023 zijn inclusief werkgeverschap en duurzame inzetbaarheid niet nice-to-have, maar een absolute must om als werkgever leidend en onderscheidend te zijn. Het team en de klanten van Pro Parents zijn daar als ambassadeurs van ons merk volledig van overtuigd.” – Joyce Knappe, CEO & Founder

De combinatie van werk en zorg, plus het behouden van talent zijn belangrijke thema’s voor moderne werkgevers die wendbaar te willen blijven. Toonaangevende bedrijven als BDO en bol.com zijn al fan van Pro Parents. Dit zijn precies de beoogde klanten waar het prijswinnende B2B-concept zich in deze fase op richt: grootzakelijke werkgevers. De organisatie is gefinancierd door een ervaren healthtechfonds en een groep van informele impactinvesteerders, waardoor het bedrijf – een thought leader op het gebied van werkend ouderschap – inmiddels voldoende middelen heeft om op te schalen. De ambitie is om vanuit het huidige klantportfolio volledig te transformeren tot een tech first business.

Vacature: Head of Sales

De Head of Sales bouwt samen met het team van Pro Parents aan een toekomst waarin werkgevers hun medewerkers optimaal ondersteunen bij het ouderschap. Daarin is de missie van de Head of Sales glashelder: nieuwe, grote partners aantrekken. In het ontsluiten van nieuwe klanten gaat de Head of Sales zeer doelgericht te werk. Zij/hij brengt interessante prospects helder in kaart en ontwikkelt een salesstrategie om klanten effectief aan zich te binden. Deals willen en kunnen verzilveren is immers haar/zijn tweede natuur.

De rol gaat echter verder dan het uitstippelen van de strategie: de Head of Sales is zelf ook volledig verantwoordelijk voor de executie ervan. Bij een SaaS-product met veel persoonlijke data zoals het platform van Pro Parents, gaat het in de meeste gevallen om maatwerk. In de praktijk werkt de Head of Sales zeer nauw samen met de COO, om samen te zorgen dat afspraken zorgvuldig nageleefd worden.

Dat vraagt meer van de Head of Sales dan alleen een commercieel brein en goede onderhandelingsvaardigheden. Zij/hij is een bevlogen ambassadeur van het merk, die de toegevoegde waarde van het product op overtuigende wijze aan klanten en andere stakeholders kan overbrengen. De Head of Sales stelt de juiste vragen en luistert goed naar de antwoorden, waardoor zij/hij de klant uitstekend kan doorgronden. Een netwerk bouwen en relaties onderhouden is belangrijk, temeer omdat salestrajecten doorgaans langer duren.

“Wij hebben een stevige groeiambitie, met gerichte focus. Als Head of Sales weet je precies welke klanten je aan ons wilt binden. Dankzij je ijzersterke salesskills en communicatieve vaardigheden weet je elke deal te verzilveren. Daarnaast ben je in staat om je eigen team te bouwen.” – Joyce Knappe, CEO & Founder

De Head of Sales krijgt de kans en alle ruimte om sales op te zetten en te verbeteren, om zo de organisatie verder te laten groeien. Die groei vertaalt zich door naar het team dat zij/hij op- en uitbouwt en op termijn zelf kan aansturen. Met stevige internationale opschaling als stip op de horizon, weet de Head of Sales aan de juiste sales- en marketingknoppen te draaien om deze groeidoelstellingen te realiseren.

De eerste periode werkt de Head of Sales nauw samen met de founder en CEO, Joyce Knappe. Een perfecte leerschool en ideale springplank naar de leidende rol die zij/hij na verloop van tijd op zich neemt. Het is een mooie rol voor een gedreven salesprofessional die het leuk vindt om met een relatief klein team de grootste klanten aan te trekken en samen het verschil te maken voor een hele generatie.

 

Interesse?

Pro Parents werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Wiebe Smit via wiebe.smit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Head of Sales Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.