Head of Product

Head of Product

 • General Management
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 820 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Suitsupply werkgeverspagina voor andere vacatures

Suitsupply is nog niet volwassen. Dat zegt Fokke de Jong (CEO en Founder): “Volwassenheid impliceert dat de meeste groei achter de rug is en dat is bij ons niet het geval. We zijn aan het professionaliseren en realiseren een vergaande integratie tussen online en offline. Daar zal alleen maar meer groei uitkomen.” Suitsupply is actief in 22 landen en heeft meer dan 84 winkels. Nick Lenten (ex-Coolblue) is in mei 2017 aangenomen om de transitie verder vorm te geven. Hij breidt het team uit met een Head of Product om samen een visie voor de toekomst te schrijven.

Suitsupply

Suitsupply is in 2000 opgericht als webwinkel. Toen was online shoppen nog niet zo vanzelfsprekend als nu en dus – pragmatisch als Suitsupply is – verschoof de focus naar retail. De webwinkel is altijd blijven bestaan en inmiddels aan een fikse opmars bezig. Niet alleen de webshop overigens, ook online saleskanalen zoals WhatsApp en Instagram draaien volledig mee in de kanaalmix. In totaal komt 30 procent van de omzet (totale omzet: 207 miljoen euro in 2016) uit het online-kanaal.

Suitsupply helpt mannen – en sinds kort ook vrouwen – om er elke dag op hun best uit te zien. Om dat zo goed mogelijk te kunnen doen wil Suitsupply het beste omnichannel fashionmerk ter wereld worden. Ze bouwen een unieke klantbeleving voor elk onderdeel van de customer journey. De acht productteams bij Suitsupply zijn allemaal verantwoordelijk voor één onderdeel van die reis. Van klanten op de hoogte brengen van de nieuwe collectie via email, een puntgave UX in de webshop, retargeting via het Google Display netwerk tot aan de perfecte check-out. Tegelijkertijd werken alle teams intensief samen om ervoor te zorgen dat alle onderdelen naadloos op elkaar aansluiten.

Vacature Head of Product

De Head of Product is voor het team van negen Product Owners wat een coach is voor een getalenteerd voetbalteam. De Head of Product laat elke speler individueel excelleren, zet iedereen op de juiste plek, zorgt voor goed samenspel, maakt een trainingsschema om de zwakke punten te verbeteren en ontwikkelt de tactiek.

“Ik verwacht van de Head of Product dat hij of zij het grotere plaatje ziet: wat zijn we eigenlijk aan het bouwen, wat hebben we daarvoor nodig en hoe komen we daar?” – Nick Lenten, CMO/CPO

Het product: missie, visie en strategie
Suitsupply heeft het vanaf het begin af aan helemaal anders aangepakt. In 2000 dacht niemand dat een pak van een paar honderd euro dezelfde kwaliteit kon hebben als een jasje van de topmerken. Niets is minder waar. Ook dacht men dat online pakken verkopen niet zou werken. Suitsupply heeft het tegendeel bewezen.

De sterke merknaam, innovatieve mindset, de beschikking tot veel data, een uitgebreide klantendatabase en talent op de werkvloer zorgen ervoor dat Suitsupply dit soort concepten succesvol kan lanceren. De vraag voor de Head of Product: wat is de langetermijnvisie? De Head of Product formuleert voor elk onderdeel van de journey en elk kanaal een doel. Wat is bijvoorbeeld de ultieme functie van suitsupply.com binnen de hele customer journey? Welke proposities en features horen daarbij? Hoe is de verhouding tussen de website en de app en hoe passen alle 84 winkels in dat plaatje? Alle bestaande concepten worden beter met elkaar verbonden, nieuwe ideeën worden getoetst aan de langetermijnstrategie en vervolgens vertaald naar concrete plannen.

Leiderschap
De Head of Product is een ervaren leider. Hij/zij stuurt negen Product Owners aan en is intensief betrokken bij het aannemen van nog meer talent. De uitdaging is om het team mee te nemen in de langetermijnstrategie en hen te faciliteren waar nodig. Een goede Head of Product inspireert door het presenteren van een langetermijnvisie, maar snapt dat het succesvol uitrollen hiervan schuilt in het kleinste detail. Het team werkt volgens de Scrum-methode. Het is dan ook essentieel dat de Head of Product hier voldoende ervaring mee heeft.

“Door het toevoegen van een bevlogen, ambitieuze en ervaren Head of Product kan het team opstijgen. Niet alleen fiksen van de problemen die zich voordoen maar nadenken over: waar werken we naartoe? Data analyseren en op basis daarvan beslissingen maken.” – Nick Lenten, CMO/CPO

Wanneer een briljant idee ontstaat tijdens een heidag, zorgt de Head of Product ervoor dat het op de juiste plek op de backlog komt en het team een ‘minimum viable product’ (MVP) ontwikkelt. Na een of twee feedback-loops wordt besloten: gaan we door of niet? De Head of Product weet van aan- en doorpakken en kan kaf van koren scheiden.

Profiel

De Head of Product heeft een afgeronde Master-opleiding (en/of MBA) en minimaal vijf jaar werkervaring met het bouwen van B2C digitale producten (bij voorkeur e-commerce of fashion). Daarnaast heeft de Head of Product minimaal drie jaar ervaring met het aansturen van teams.

De ideale kandidaat heeft kennis en ervaring met Scrum en heeft eerder een team van Developers aangestuurd. Hij/zij heeft een track-record in het nemen van strategische beslissingen op basis van data.

Wat betreft persoonlijkheid: de Head of Product is een visionair. Een ondernemer die groots en innovatief kan denken en zijn ideeën tegelijkertijd klein en behapbaar kan maken voor een development team. De Head of Product rapporteert direct aan de CMO/CPO.

Kandidaat

 • Minimaal 7 jaar ervaring
 • Product management
 • Online en/of e-commerce
 • Leidinggevende ervaring
 • Visionair en strateeg
 • Gestructureerd
 • Gedisciplineerd

Kernwaarden Suitsupply

 • Internationaal bedrijf
 • Veel groeipotentie
 • Disruptor
 • Omnichannel

Contact

Jessica Lim Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.