Head of Product

Head of Product

  • E-commerce
  • Consumer
  • Rotterdam
  • 838 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Coolblue werkgeverspagina voor andere vacatures

Coolblue groeit hard. En dat is eigenlijk een understatement, want Coolblue groeide tussen 2012-2014 het hardst van alle Nederlandse retailers. In 2015 had het bedrijf een omzet van 555 miljoen euro, 54% meer dan in 2014. De reden? Veel nieuwe klanten en – belangrijker nog – meer terugkerende klanten.  Dit succes kon alleen behaald worden door het continu optimaliseren van de webshops. 

Coolblue

Coolblue is ooit begonnen als studentenbedrijf, opgericht door Pieter Zwart, Paul de Jong en Bart Kuijpers. Hun ambitie was om een webwinkel te bouwen waar mensen écht blij van worden. Obsessieve focus op klanttevredenheid kenmerkt Coolblue. Dat gaat van grappige reacties op Facebook en het naar drie-hoog-achter tillen van de wasmachine tot het maken van filmpjes over hoe handig de nieuwste stofzuigers zijn. Inmiddels heeft Coolblue meer dan 318 specialistische webshops en 7 fysieke winkels.

Afdeling IT Development

Succes kan niet zonder slimme IT. Om te voldoen aan de extreme eisen op klanttevredenheid moeten de websites elke dag sneller, gemakkelijker en beter worden. Dat is de taak van de afdeling IT Development. De professionals werkzaam op deze afdeling analyseren de grote hoeveelheden data, verzamelen inzichten vanuit de hele organisatie, zetten dat om in ideeën en voorstellen, doen A/B-testen en implementeren de nieuwe features.

De afdeling is ingedeeld in teams die elk verantwoordelijk zijn voor een onderdeel van de website:

  1. Business Intelligence (analyseren en vertalen van big data)
  2. Back-Office (o.a. inkoop en applicatiebeheer)
  3. Platfom (bewaken gebruiksvriendelijkheid van de website)
  4. E-commerce (het laatste deel van de customer journey: de aankoop)

Vacature voor een Head of Product

De Head of Product ontwikkelt een langetermijnstrategie op alle e-commerce onderdelen van de webshops en mobiele applicaties en vertaalt die naar concrete projecten. De Head of Product is van kop tot staart betrokken – dus van idee, de beslissing om tot bouw over te gaan, het design en de A/B-test tot de daadwerkelijke lancering van de nieuwe feature.

Een succesvolle Head of Product is iemand die een visie heeft op de toekomst van de webshops van Coolblue. Hij/zij analyseert het experiment, schaaft continu bij en durft op basis van eerder behaalde resultaten ver vooruit te denken. De Head of Product rapporteert direct aan de CTO en heeft nauw contact met de directie van Coolblue.

Leiderschap

Het internationale team dat de Head of Product aanstuurt bestaat uit vijf Product Owners E-commerce die ieder twee development teams aansturen (bestaande uit front-end developers, back-end developers en designers). De Product Owners hebben allemaal een eigen functionaliteit van de website onder hun hoede, bijvoorbeeld categorisering, navigatie of check-out. De Product Owners zijn de link tussen de business en de Developers. Ze verzamelen alle inzichten en halen goede ideeën op bij collega’s. Op basis daarvan bepalen ze – in samenwerking met de Head of Product – wat wel en wat niet gebouwd gaat worden.

Een belangrijke taak van de Head of Product is coachen van het team, hen helpen met het aanbrengen van prioritering en het stroomlijnen van de workflow. Ideeën die de eindstreep halen voldoen altijd aan twee voorwaarden: het zijn omzetverhogende initiatieven en dragen bij aan nóg meer klanttevredenheid.

Contact

Jessica Lim Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.