Head of Marketplaces

Head of Marketplaces

 • E-commerce
 • Consumer
 • Lochem
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 2190 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Mepal werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf vijf jaar ervaring
 • Met digital marketplaces zoals Amazon
 • Ervaring met consumer goods
 • Analytisch
 • Hands-on

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Mepal staat onder meer bekend om zijn duurzame lunchboxen en drinkflessen. Het Nederlandse merk noteert al jaren double-digit groeicijfers en het einde is nog lang niet in zicht. Online is de grootste groeipijler; met name op marketplaces valt nog meer winst te behalen. De Head of Marketplaces zorgt voor maximale zichtbaarheid en optimale conversie op nationale en internationale marketplaces.

Over Mepal

Mepal ontwerpt en produceert al ruim zeventig jaar hoogwaardige bewaaroplossingen voor eten en drinken die het leven – thuis en onderweg – makkelijker en zorgelozer maken. Denk aan handige voorraaddozen, onverwoestbare lunchboxen, gegarandeerd lekvrije pop-updrinkflessen en perfect isolerende thermosflessen. Mepal is er voor de kleine alledaagse en de grote bijzondere momenten: de eerste schooldag, de lunch met collega’s of een vakantie met het gezin.

Het van oorsprong Nederlandse bedrijf is gevestigd in Lochem en kent een lange traditie van innovatieve productontwikkeling. Mepal staat bekend om haar hoge kwaliteit, duurzaamheid, modieuze vormgeving en slimmigheden die zorgen voor een optimale gebruikservaring. Ook biedt het bedrijf de mogelijkheid om de trommels, bakjes, flessen en bekers te personaliseren met teksten, afbeeldingen en kleuren – iets wat tegenwoordig niet alleen via de eigen website Mepal.com maar ook via Amazon kan.

Focus op verdere internationale expansie
Sinds eind 2021 is Mepal onderdeel van 3i Group. Gesteund door deze Britse PE-investeerder richt het bedrijf zich op verdere internationale expansie en online groei. Duitsland en Groot-Brittannië gelden momenteel als grootste groeimarkten.

Ook wil het bedrijf flink versnellen via de eigen webshops en de grote platforms, waaronder Amazon en bol.com. Mepal staat er uitstekend voor om uit te groeien tot een van de grootste Europese spelers in zijn categorie. Onlangs trok het bedrijf Wesley Kloppenburg (voormalig Procter & Gamble, Jacobs Douwe Egberts en Landal GreenParks) aan als nieuwe Chief Marketing & Digital Officer om deze ambitie te kunnen realiseren. De Head of Marketplaces zal nauw met hem samenwerken.

Vacature: Head of Marketplaces

E-commerce is een van de belangrijkste groeipijlers van Mepal. Afgelopen jaar nam de online groei al razendsnel toe, en die stijgende lijn moet de komende jaren onverminderd worden voortgezet. Daartoe bieden zowel Amazon – waar momenteel het leeuwendeel van de online inkomsten vandaan komt – als andere marketplaces volop mogelijkheden. Dat is de belangrijkste missie van de Head of Marketplaces: dat grote online potentieel optimaal verzilveren.

De Head of Marketplaces heeft de leiding over alle verkopen via digitale platforms als Amazon en bol.com en brengt mogelijkheden voor nieuwe nationale en internationale platforms in kaart. Als first point of contact en eindverantwoordelijke bouwt zij/hij bestaande sellerstrategieën met de platforms uit, ontsluit nieuwe Europese markten en voert daarbij zelf de onderhandelingen. Daar hoort een nauwe samenwerking met de lokale salesteams bij. Door te zorgen voor uniforme en geoptimaliseerde content, goede online marketing, het juiste prijsbeleid en productaanbod en een sterke advertentiestrategie, weet de Head of Marketplaces de omzet via marketplaces significant te verhogen. Daarmee heeft zij/hij de sleutel voor het online succes van Mepal in handen.

Om dat succes te realiseren beschikt de Head of Marketplaces over een snelgroeiend team van getalenteerde en zeer ambitieuze marketplace-specialisten. Dit team stuurt de Head of Marketplaces op inspirerende, coachende wijze aan, en zij/hij bouwt het op termijn verder uit. De Head of Marketplaces rapporteert net als de Head of Webshops direct aan de E-commerce Manager, Rob de Bruijn. Dit hechte drietal is gezamenlijk verantwoordelijk voor de totale P&L van e-commerce. In de praktijk van alledag werkt de Head of Marketplaces ook samen met de afdelingen Digital Marketing en Supply Chain en onderhoudt zij/hij relaties met externe bureaus.

Marketplaces zijn de toekomst. In deze rol heb je de mooie en uitdagende taak om ervoor te zorgen dat wij alle potentie die marketplaces ons bieden volop benutten. Zo word je direct verantwoordelijk voor het snelstgroeiende kanaal van Mepal.” – Wesley Kloppenburg, Chief Marketing & Digital Officer

De rol is een mooie stap voor een analytische Head of Marketplaces die ownership neemt voor haar/zijn werk en zich daarin continu wil blijven ontwikkelen. De ideale kandidaat combineert sterk strategisch denkvermogen met energiek ondernemerschap, en weet met haar/zijn overtuigende communicatieve vaardigheden gemakkelijk draagvlak in alle lagen van de organisatie te creëren. Die organisatie kenmerkt zich door een hands-on aanpak, een down-to-earth mentaliteit en een collectieve drive om een van de grootste spelers in Europa te worden. De Head of Marketplaces speelt een cruciale rol in het verwezenlijken van die ambitie.

Interesse?

Mepal werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Ole Cohen via ole.cohen@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature. 

Contact

Head of Marketplaces Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.