Head of Integration Office

Head of Integration Office

  • Consulting Exit
  • Private Equity
  • Amsterdam
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 2987 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Broad Horizon werkgeverspagina voor andere vacatures

Broad Horizon begon in 2010 als provider van online hosting-diensten. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een succesvolle onderneming met meerdere sterke merken in IT-dienstverlening. Met de instap van investeerder EMK, een Private Equity-investeerder, kan de ambitieuze Buy&Build-strategie vol gas worden uitgevoerd. De Head of Integration Office wordt verantwoordelijk voor het integreren van de verschillende bedrijven in één toonaangevende en professioneel opererende organisatie.

Over Broad Horizon

In tien jaar tijd heeft Broad Horizon zich ontwikkeld tot een bedrijf dat haar naam eer aan doet. Door het toevoegen van meerdere succesvolle bedrijven op het gebied van (managed) hosting, workspace, cloud, business solutions en data & AI is een breed portfolio ontstaan van B2B IT-diensten met merken zoals True en CMotions. De Buy&Build-strategie heeft Broad Horizon geen windeieren gelegd. Dit viel ook Private Equity-investeerder EMK op. Deze partij is in 2020 ingestapt, en stort zich – samen met het managementteam van Broad Horizon – vol enthousiasme en ambitie op het verder uitbreiden van het portfolio. De rationale achter deze strategie is dat een IT-solutions bedrijf dat uit meerdere pijlers bestaat en kan profiteren van schaalvoordelen en kennisdeling, de internationale markt (inclusief grote en toonaangevende klanten) aan haar voeten heeft liggen. Broad Horizon heeft reeds marktaandeel in de Benelux en Denemarken, en een omzet van vele tientallen miljoenen.

‘Een kleine IT-speler kan een mooi product hebben en een paar goede klanten, maar loopt al snel tegen de grenzen aan van wat commercieel en operationeel mogelijk is. Door meerdere merken en verschillende producten onder één paraplu te verenigen bouwt Broad Horizon in korte tijd een portfolio met enorme potentie. Op operationeel gebied profiteren we van schaalvoordelen; op commercieel gebied van cross-sell-mogelijkheden; en op productgebied van kennisdeling en samenwerking.’ ­– Alexander van der Hooft, COO bij Broad Horizon

Integratie
Om het succes van Broad Horizon te optimaliseren moeten de verschillende bedrijven effectief in de organisatie worden geïntegreerd. Dat gebeurt in rap tempo: voor de komende jaren is het plan ieder jaar meerdere bedrijven in de groep te verwelkomen. De rol van investeerder EMK is hierbij een belangrijke: EMK heeft een lange-termijnblik op de groei van Broad Horizon en voldoende financiële middelen om deze visie te realiseren, in een combinatie van M&A en groei van het huidige bedrijf. Daarbij behouden sommige merken hun identiteit, terwijl andere onder de paraplu van Broad Horizon worden geschaard. Hierbij spelen altijd vraagstukken van technische, operationele, en culturele aard. Achter de schermen moet er sprake zijn van een goed op elkaar afgestemde modus operandi. Deze dient voor een deel nog te worden ingevuld. Broad Horizon heeft een lopend integratieprogramma, waarin stakeholders en projectleiders zijn aangewezen. Om dit programma met succes uit te voeren is een sterk Integration Office nodig, dat enerzijds de vinger aan de pols houdt en verantwoordelijk is voor strakke voortgangsrapportage richting zowel het managementteam als EMK, en anderzijds ervoor zorgt dat er actie wordt ondernomen op de implicaties van die rapportage.

Vacature: Head of Integration Office

De Head of Integration Office gaat deze rol vervullen. Zij/hij is een strategieconsultant met ervaring in het managen van projecten, en blinkt uit in rapportage- en communicatievaardigheden. Enerzijds is de ‘harde’ kant van het rapporteren over de voortgang van de verschillende integratieprojecten een belangrijk onderdeel van deze rol. Die rapportage is een topprioriteit van het management en de aandeelhouders. Hiervoor is een strakke rapportagecyclus met goed doordachte templates wenselijk, evenals de kunst van het doorvragen en challengen. Anderzijds kent de functie ook een ‘zachte’ kant: de Head of Integration Office is luisterend oor, coach, en verbindende factor – bijvoorbeeld in de samenwerking met projectleiders. Ten slotte is er een strategische kant, bestaande uit het identificeren van gewenste nieuwe projecten, het opstellen van een toekomstbestendig integratie-playbook, en het anticiperen op uitdagingen binnen verschillende integratieprojecten. Ook op het gebied van Corporate Development krijgt de Head of Integration Office de kans haar/zijn visie te vormen en hier taken in uit te voeren.

In eerste instantie vervult de Head of Integration Office deze rol alleen, en rapporteert daarbij rechtstreeks aan de COO. Op den duur zal zij/hij wellicht een team om zich heen verzamelen. Deze rol garandeert een hoge mate van exposure aan zowel het management van Broad Horizon als aan EMK, en biedt bovendien de kans om alles te leren over het runnen van een groeiende tech-organisatie én het uitvoeren van een Buy&Build-strategie. De functie is daarmee een uitstekende voorbereiding op bijvoorbeeld een carrière in het senior management binnen de scale-up wereld en/of de wereld van data en digital, of juist in de richting van portfolio management bij een private equity.

Broad Horizon werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Imke Peters op imke.peters@topofminds.com

Contact

Head of Integration Office Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.