Head of HR

Head of HR

  • HR
  • Technology
  • Amsterdam
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 1121 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Fourthline werkgeverspagina voor andere vacatures

Fourthline is een scale-up die neobanken, corporate banken, fintechs en andere bedrijven in heel Europa voorziet van oplossingen op het gebied van Know-Your-Customer(KYC)-checks en compliance-analyses van hun klanten. In deze fase vormt cultuur de sleutel. Om de groei en professionalisering te leiden trekt deze zeer succesvolle, internationaal georiënteerde scale-up een Head of HR aan.

Over Fourthline

Fintech scale-up Fourthline, voorheen beter bekend als SafeNed, is een Europese provider van KYC-oplossingen voor neobanken en corporate banken . Het bedrijf heeft kantoren in Amsterdam en Barcelona. Fourthline heeft haar doelgroep duidelijk geïdentificeerd: het is de enige KYC-provider in Europa die zich richt op gereguleerde bedrijven en die banken oplossingen biedt op het gebied van end-to-end onboarding. In Spanje, Italië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en diverse andere landen heeft het team inmiddels al een solide klantenbestand met een sterk salesmomentum opgebouwd.

De missie van Fourthline is het beschermen van het online financieel systeem. Ze gebruiken innovatieve technologieën om hun KYC-oplossing veilig en klantvriendelijk te maken. Fourthline bevindt zich aan de frontlinie van de KYC-SaaS-oplossingensector. Met een managementteam dat staat als een huis en high-profile klanten die hun tevredenheid hebben geuit, is nu de volgende groeifase aangebroken. De omzet-ambitie is ook groot.

Het team bestaat uit jonge, gedreven en bijzonder intelligente professionals die nauw samenwerken. Naast een cultuur van open communicatie heerst er een hoge mate van vrijheid op elk niveau binnen het bedrijf.

“We hebben een gaaf product dat een zeer belangrijk doel dient. En juist dat is wat ons hier allemaal inspireert.” – Duco van Lanschot, Chief Commercial Officer

Vacature: Head of HR

Fourthline is hard gegroeid de afgelopen jaren, met name door de kwaliteit van het product en de vraag daarnaar vanuit de markt. Bij de huidige fase van schaalvergroting spelen cultuur en professionalisering een sleutelrol. In het verlengde van de bedrijfsstrategie ontwikkelt de Head of HR de internationale HR-strategie voor deze fase en zorgt voor de implementatie.

Het gaat te allen tijde om het bewaren van het evenwicht tussen de bedrijfsvisie en de dagelijkse gang van zaken. Strategisch gezien is de persoon in deze rol verantwoordelijk voor het definiëren van de bedrijfscultuur, de benadering van het wervingsproces, de planning van learning & development, HR analytics en performance management. Op operationeel vlak ontfermt de Head of HR gaat zich over het HR-team. Onderwerpen waar het HR-team mee te maken krijgt variëren sterk. Denk bijvoorbeeld aan het opschalen van het sales- en operationsteam, het inrichten van het onboardingsprogramma en HR-processen verbeteren. De Head of HR leidt een team van twee of drie fte, in een organisatie van rond de 200 medewerkers. Het team is zeer internationaal.

De Head of HR zal een grote mate van vrijheid genieten in het opzetten en managen van de HR-functie van het bedrijf. Dat kan vanuit een achtergrond in HR, consulting of business, zo lang hij/zij maar weet wat ervoor nodig is om te winnen in het fintech/scale-up-landschap. Iedereen binnen Fourthline vertrouwt op zijn of haar expertise en vindt het belangrijk om constant van elkaar te blijven leren om op die manier het bedrijf verder op te bouwen. Gezien het internationale karakter van de organisatie en de ambities, ligt een kandidaat met een internationale achtergrond voor de hand.

“Ik weet niet wat ik niet weet. Het is aan de Head of HR om te zorgen voor een frisse stroom aan ideeën die zullen bijdragen aan een antwoord op die vraag van hoe we echt de beste werkgever voor onze mensen kunnen worden!” – Remco Vlemmix, Chief Operations Officer

Kortom, dit is een uitgelezen kans voor een strategische én proactieve HR-professional of ex-consultant om grote impact te hebben op een zeer succesvolle, internationale scale-up.

Fourthline  werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Martine Francken via martine.francken@topofminds.com.

Contact

Martine Francken Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.