Head of HR

Head of HR

 • HR
 • Industrial
 • Wijk bij Duurstede
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 2042 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de AEGIR-Marine vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 10 jaar ervaring in HR
 • In een internationale omgeving
 • Leidinggevende ervaring
 • Kennis van Nederlands arbeidsrecht
 • Ervaring met internationale wet- en regelgeving
 • Hands-on

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

AEGIR-Marine wil de beste maritieme serviceprovider zijn in de nichemarkt waarin het wereldwijd opereert. Daarvoor is het belangrijk dat werknemers klanten op de beste manier bedienen, tevreden zijn en alle kansen krijgen om zich te blijven ontwikkelen. De Head of HR initieert nieuwe projecten en optimaliseert bestaande HR-processen waardoor AEGIR-Marine zijn positie als aantrekkelijke werkgever versterkt.

Over AEGIR-Marine

Het van oorsprong Nederlandse familiebedrijf AEGIR-Marine is de merkonafhankelijke expert en full-service aanbieder op het gebied van schroefasafdichtingen en voortstuwingssystemen voor schepen. Met optimale service, gedegen knowhow en flexibiliteit onderscheidt het bedrijf zich al sinds 2000 in de markt. Bijna een kwart eeuw later heeft AEGIR-Marine kantoren in Singapore, Shanghai, Perth, Ft. Lauderdale, Dubai, Panama, Tuzla en Namibië, en werken er wereldwijd zo’n tweehonderd mensen.

Door de jaren heen bouwde AEGIR-Marine een uitstekende reputatie op in de internationale maritieme industrie. Op het hoofdkantoor in Wijk bij Duurstede werken ongeveer honderd mensen, waaronder veel engineers. AEGIR-Marine is een down-to-earth organisatie waarin iedereen welkom is. Hoe groot en internationaal het bedrijf in ruim twee decennia ook is geworden, de oorspronkelijke kernwaarden en warmte van het familiebedrijf zijn altijd gebleven.

Vacature: Head of HR

Bij AEGIR-Marine weten ze heel goed wat belangrijk is: de mensen. Zij moeten zich thuis voelen in het bedrijf, zich voldoende kunnen ontwikkelen en tevreden en vitaal aan het werk zijn. Dat valt of staat bij een effectieve HR-organisatie, waar de Head of HR samen met een HR Support-collega en een toekomstige HR Adviseur verantwoordelijk voor is.

De basis van de HR-organisatie staat, nu is het tijd deze verder uit te bouwen en de optimale employee journey neer te zetten. Daar horen strategische projecten rondom recruitment, talentontwikkeling, vitaliteitsprogramma’s, cultuurprojecten en salariëring bij, zowel in Nederland als in de andere landen waar AEGIR-Marine actief is. Momenteel voert het bedrijf een uitgebreid medewerkerstevredenheidsonderzoek uit, waar logischerwijs ook ideeën voor nieuwe initiatieven uit voortkomen. De Head of HR bundelt initiatieven, bepaalt de prioriteiten en stippelt vervolgens een plan van aanpak uit.

Naast het signaleren en uitdenken van projecten, is de Head of HR ook verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. Dat maakt de rol naast strategisch ook zeer hands-on. Uiteraard zijn er collega’s die operationele zaken uit handen kunnen nemen, maar als het zo uitkomt stelt de Head of HR ook zelf een contract op.

Interculturele sensitiviteit
AEGIR-Marine opereert in een internationale omgeving met veel verschillende culturen. Momenteel werken er maar liefst 24 verschillende nationaliteiten in de organisatie. Naast kennis van internationale wet- en regelgeving, is een hoge mate van cultuursensitiviteit een must om succesvol te zijn. In zo’n internationale omgeving is het bewaren en bewaken van de bedrijfscultuur en de kernwaarden soms behoorlijk uitdagend. De Head of HR verplaatst zich goed in andere culturele contexten en stelt de juiste vragen om tot de kern te komen. Zij/hij maakt deel uit van het internationale MT.

“Micromanagen doe ik niet aan, ik geef je alle vrijheid en verantwoordelijkheid om ownership te nemen en onze HR-organisatie naar de volgende fase te brengen. De combinatie van het strategische en het operationele is een van de zaken die de rol zo uitdagend en afwisselend maken.” – Jaap de Lange, Managing Director

Een organisatie die mensen zo belangrijk vindt als AEGIR-Marine, begrijpt als geen ander het belang van deze rol. Vanuit die gedachte krijgt de Head of HR de vrijheid en ruimte om de organisatie optimaal verder uit te bouwen. Zo krijgt zij/hij de kans een belangrijke bijdrage te leveren aan de groei van een dynamisch en succesvol bedrijf.

Interesse?

AEGIR-Marine werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emma de Wit via emma.dewit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Emma de Wit Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.