Head of Finance

Head of Finance

 • Finance
 • Financial Services
 • Amersfoort / Utrecht
 • Vanaf 7 jaar werkervaring
 • 1473 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de PIA Group vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 7 jaar ervaring
 • In een snelgroeiende buy-and-build-, PE- of scale-up-omgeving
 • Ervaring met het opzetten van een datastructuur
 • Ondernemend
 • Analytisch

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

PIA Group is een internationale groep die samen met lokale accountancykantoren de markt wil veranderen. Sinds PIA Group Nederland – in navolging van België – in 2022 werd opgericht, groeide het bedrijf significant, met name dankzij verschillende acquisities. De Head of Finance bouwt zowel de financiële organisatie als het team dat de aanhoudende groei in goede banen leidt.

Over PIA Group

PIA Group is in 2012 in België opgericht door Steven Brouckaert. Met PIA streeft hij ernaar de wereld van lokale accountancykantoren en die van schaalgrootte met elkaar te combineren. Wat begon als een visionair concept, groeide uit tot een sterke organisatie die lokale accountancy- en advisorykantoren overneemt en versterkt, met behoud van hun eigen merk, identiteit en way of working. Als ‘house of brands’ ondersteunt PIA deelnemende kantoren op het gebied van data en digitalisering, operations, HR, finance en marketing en bevordert het onderlinge samenwerking. Zo helpt PIA Group deze kantoren te innoveren, de markt te veranderen en accountants in hun kracht te zetten.

In 2022 werd PIA Group Nederland gelanceerd. Met CEO Ewout Brouwers (voorheen werkzaam bij KPMG en Picnic) wil PIA Group de Nederlandse markt veroveren – gesteund door een family fund. In 2023 trad Elke Klaassen (eerder werkzaam bij BCG en Flexport) aan als COO om waardecreatie en integratie van de kantoren te leiden.

De behoefte aan accounting- en breder financieel advies blijft toenemen, net als de krapte op de arbeidsmarkt. Ook is er sprake van strengere wet- en regelgeving en volgen technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo op. PIA Group ziet deze uitdagingen vooral als kansen om de accountancysector drastisch te veranderen, wat dringend nodig is. De organisatie heeft hét antwoord op de vragen en behoeften, en daarmee is het momentum aan haar zijde. PIA Group is vastberaden alle kansen in de markt te benutten.

Afgelopen jaar deed PIA Group Nederland de eerste acquisities. Vandaag de dag telt de tak vijf labels, goed voor zo’n vijfhonderd medewerkers. Dat is slechts het begin: dit jaar zullen meer acquisities volgen en zal de organisatie in aantal labels en medewerkers verder groeien.

Om de ambitieuze doelstellingen te realiseren, is een ijzersterk team nodig. Dat team zijn Ewout en Elke nu aan het bouwen.

Vacature: Head of Finance

PIA Group wil een sector die van oudsher vrij traditioneel is voor altijd veranderen. De Head of Finance is de architect van het solide, schaalbare financiële fundament waarop PIA Group Nederland en de deelnemende kantoren verder kunnen blijven groeien en speelt daarmee een sleutelrol in die ambitie. Met het groeiende aantal kantoren wordt ook het financiële en stakeholderveld complexer. Stakeholders zijn PIA zelf, de verschillende kantoren en debt- en equity-financiers. De Head of Finance navigeert effectief door de complexiteiten, stelt duidelijke prioriteiten en automatiseert zoveel mogelijk financiële processen en data. Met minimaal één acquisitie per twee maanden, inclusief de uitdagingen die daarbij komen kijken, is het speelveld zeer dynamisch te noemen.

Terwijl de kantoren die PIA overneemt verantwoordelijk blijven voor hun eigen financiële administratie, ontfermt de Head of Finance zich over de financiën van de Nederlandse groep. De Plan & Control-cyclus – van accurate planning tot relevante rapportages – ligt in handen van de Head of Finance. Als onderdeel van het centrale PIA-team analyseert de Head of Finance de financiële data van alle kantoren en identificeert mogelijkheden voor synergie. Nieuwe inzichten koppelt de Head of Finance aan de financiële operatie en aan strategische projecten, met het vizier altijd scherpgesteld op de lange termijn.

Voor zowel de participerende kantoren als voor het centrale team van PIA is de Head of Finance het eerste aanspreekpunt en de belangrijkste financiële sparringpartner. Met proactieve adviezen voor (externe) stakeholders, een ondernemende mindset en het lef om de status quo uit te dagen, geeft de Head of Finance helder en effectief vorm aan de financiële koers van PIA Group.

“Met onze ambitieuze buy-and-buildstrategie gaan we de komende jaren vol gas geven. Als Head of Finance ben je de architect van de financiële organisatie die deze groei mogelijk maakt. Je kijkt kritisch naar de impact op ons cashflowmanagement en onze financieringsstructuur en grijpt elke kans aan om te automatiseren. Zo borg je dat we niet alleen als groep blijven groeien en innoveren, maar dat de koers en het speelveld van de sector voorgoed veranderen.” – Ewout Brouwers, CEO

De Head of Finance bouwt een eigen team en werkt nauw samen met Ewout, die als voormalig financieel eindverantwoordelijke van Picnic veel ervaring heeft met het bouwen van een financiële afdeling in een snelgroeiende omgeving. Onder zijn vleugels kan de Head of Finance niet alleen veel waarde toevoegen aan de groei en het succes van PIA Group, maar zichzelf er ook professioneel flink doorontwikkelen.

Interesse?

PIA Group werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.