Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Head of Finance

Head of Finance

  • Finance
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 3250 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de ANNA + NINA werkgeverspagina voor andere vacatures

In nog geen tien jaar tijd heeft ANNA + NINA zich getransformeerd van een sieradenagentschap tot eersteklas lifestylemerk. Inmiddels zijn de gewilde sieraden, kleding en interieuraccessoires van de scale-up terug te vinden in de vier fysieke winkels, webshop en honderden binnen- én buitenlandse verkooppunten. Vanuit financieel perspectief weet de Head of Finance precies hoe zij/hij de verdere internationale groeiambities van ANNA + NINA kan bereiken.

Over ANNA + NINA

Het succesverhaal van lifestylelabel ANNA + NINA begint tijdens een vakantie op Bali in 2012. Hier raken oprichters Anna de Lanoy Meijer en Nina Poot verliefd op het sieradenmerk Jewel Rocks en nemen een aantal van de handgemaakte items mee terug naar Nederland. Dankzij de slimme inzet van hun PR- en mode-achtergrond krijgt hun droom om te ondernemen al snel vleugels. De eerste retailers dienen zich aan en de twee weten ook andere sieradenmerken aan te sluiten. Het sieradenagentschap is een feit en niet lang daarna volgt een eigen showroom annex winkel in hartje Amsterdam. De verbreding van het productportfolio blijkt het laatste zetje naar blijvend succes. In korte tijd groeit ANNA + NINA namelijk uit tot dé go-to conceptstore voor sieraden, mode en interieurobjecten.

De World of Wonder-beleving die in de winkels en webshop van ANNA + NINA centraal staat, trekt dagelijks nog steeds veel mensen. Inmiddels is Amsterdam niet één, maar drie ANNA + NINA-winkels rijk en draait de internationale webshop op volle toeren. Bovendien kunnen de Belgische fans sinds 2019 hun hart ophalen in de Antwerpse boetiek. Naast dit alles levert de initiële groothandelaar ook nog steeds haar collecties aan meer dan honderd Nederlandse én internationale retailers. Denk hierbij aan high-end warenhuizen als de Bijenkorf en Selfridges & Co in Londen, maar ook op de idyllische Faeröer-eilanden zijn de items verkrijgbaar.

“We willen wereldwijd nog minstens vijf eigen winkels lanceren.” – Nina Poot, ecommercenews.nl (29 april 2019)

Ambitieus als ANNA + NINA is, ligt er natuurlijk meer in het verschiet. Als het aan De Lanoy Meijer en Poot zelf ligt, kunnen mensen binnenkort op meerdere plekken in Europa – en ver daarbuiten – hun wonderlijke wereld fysiek binnentreden. Om de scale-up uiteindelijk te kunnen uitbouwen tot het gedroomde lifestyle-imperium, speelt de Head of Finance een essentiële rol.

Vacature: Head of Finance

Ondernemen, bouwen en leiden, dat doet de Head of Finance in een notendop. Het doel van deze positie is namelijk heel helder: ervoor zorgen dat het bedrijf structureel in waarde stijgt. ANNA + NINA moet namelijk een household name in binnen- en buitenland worden. Kennis van de (veranderende) internationale fiscale en financiële wet- en regelgeving is daarom voor deze rol een must. Al met al zijn de financiële keuzen die de Head of Finance maakt medebepalend voor de gewenste langetermijneffecten. Naast zich te richten op de day-to-day financiële operatie, duikt de Head of Finance dus strategisch de diepte in.

De Head of Finance draagt de verantwoordelijkheid voor de volledige financiële afdeling. Dit houdt onder andere in dat zij/hij zich richt op de financiële planning. Zij/hij weet precies waar te besparen, doet slimme investeringen en is sterk in het binnenhalen van nieuwe geldstromen. Daarnaast definieert zij/hij strategisch haalbare doelen en budgetten en houdt ze nauwkeurig bij. Dankzij een sterk ontwikkelde groeimentaliteit zoekt zij/hij actief naar nieuwe en toekomstige kansen en de bijbehorende financiële vereisten.

Naast het verder structureren van ANNA + NINA’s financiële ruggengraat, stuurt de Head of Finance het Financeteam aan dat bestaat uit 2fte. De ideale kandidaat weet dit team op een natuurlijke wijze te coachen. Zij/hij begeleidt de professionele ontwikkeling van beiden op individueel niveau en zorgt voor een krachtige teamspirit.

De Head of Finance voelt zich prettig in een internationaal georiënteerde scale-up-omgeving met een informele en familiaire sfeer, in een klein team.

 

Interesse?

Deze werkgever werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.