Head of Finance

Head of Finance

 • Finance
 • Consumer
 • Amsterdam
 • Vanaf 6 jaar werkervaring
 • 1139 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de ANNA + NINA werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 6 jaar ervaring
 • Waarvan minimaal 3 jaar in een managementpositie
 • In Finance
 • Binnen internationale e-commerce-organisaties
 • Ervaring met automatiseren
 • Strategisch en ondernemend

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Sinds de oprichting in 2012 heeft ANNA + NINA zich getransformeerd van een sieradenagentschap tot eersteklas lifestylemerk. Inmiddels zijn de gewilde sieraden, kleding en interieuraccessoires van de scale-up terug te vinden in de vier fysieke winkels, de webshop en honderden binnen- en buitenlandse verkooppunten. De Head of Finance ontwikkelt een strategische en toekomstgerichte visie om het financieel beleid mee vorm te geven en de internationale groeiambities waar te maken.

Over ANNA + NINA

Het succesverhaal van lifestylelabel ANNA + NINA begint tijdens een vakantie op Bali in 2012. Hier raken oprichters Anna de Lanoy Meijer en Nina Poot verliefd op een lokaal sieradenmerk en nemen ze een aantal van de handgemaakte items mee terug naar Nederland. Dankzij de slimme inzet van hun PR- en mode-achtergrond krijgt hun droom om te ondernemen al snel vleugels. De eerste retailers dienen zich aan en de twee weten ook andere sieradenmerken aan te sluiten. Het sieradenagentschap is een feit. Niet lang daarna volgt een eigen showroom annex winkel in hartje Amsterdam. De verbreding van het productportfolio is het laatste zetje naar blijvend succes. In korte tijd groeit ANNA + NINA uit tot de go-to conceptstore voor sieraden, mode en interieurobjecten.

De World of Wonder-beleving die in de winkels en webshop van ANNA + NINA centraal staat, trekt dagelijks veel mensen. Het merk heeft vier fysieke winkels in Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen, naast honderden verkooppunten. De internationale webshop draait op volle toeren. Naast dit alles levert het bedrijf ook nog steeds collecties aan meer dan honderd Nederlandse en internationale retailers. Denk hierbij aan high-end warenhuizen als de Bijenkorf, Anthropologie en Selfridges & Co in Londen. Maar ook op de idyllische Faeröer-eilanden zijn de items verkrijgbaar.

Ambitieus als ANNA + NINA is, ligt er natuurlijk meer in het verschiet. Als het aan De Lanoy Meijer en Poot ligt, kunnen mensen binnenkort op meerdere plekken in Europa – en ver daarbuiten – hun wonderlijke wereld fysiek binnentreden. De Head of Finance speelt een essentiële rol in het uitbouwen van de scale-up tot het gedroomde lifestyle-imperium.

Vacature: Head of Finance

De Head of Finance zorgt ervoor dat ANNA + NINA structureel in waarde stijgt. Zij/hij draagt verantwoordelijkheid voor het volledige financiële beleid, gedefinieerd als financiële planning, investeringsagenda en financieringsstrategie.

Ondernemende financiële strategie
Het doel is om van ANNA + NINA een gevestigde naam te maken, in binnen- en buitenland. De Head of Finance is dus niet alleen een kundig en gestructureerd financieel brein, maar ook een toekomstgerichte strateeg, altijd op zoek naar groeimogelijkheden. Zij/hij beoordeelt vanuit een ondernemende blik de kapitaalbehoeften voor verdere expansie, en levert proactief strategische aanbevelingen voor groei. Uiteraard bewaart de Head of Finance daarbij de balans tussen investeren in kansen en het voldoen aan alle financiële verplichtingen. Kennis van de (veranderende) internationale fiscale en financiële wet- en regelgeving is daarom voor deze rol een must.

Datagedreven en gestructureerd
De Head of Finance beheert en automatiseert de processen voor financiële prognoses en budgetten en houdt toezicht op (en werkt ook zelf aan) alle financiële rapportages. Zij/hij kiest slimme besparingen en investeringen op basis van datagedreven analyse en is sterk in het binnenhalen van nieuwe geldstromen. Daarnaast definieert zij/hij strategisch haalbare doelen en houdt deze nauwkeurig bij.

De Head of Finance structureert op professionele wijze de financiële ruggengraat van het bedrijf. Zij/hij onderhoudt goede relaties met externe partners. Ook stuurt zij/hij het Financeteam aan, bestaand uit een fte en twee werkstudenten. De ideale kandidaat definieert de verantwoordelijkheden in het team kraakhelder en weet het team op een natuurlijke wijze te coachen. Zij/hij begeleidt de professionele ontwikkeling van teamleden op individueel niveau en zorgt voor een krachtige teamgeest.

“Om die groei solide vorm te geven, is een strategische Head of Finance onmisbaar.” – Nina Poot, mede-oprichter en mede-eigenaar

“Onze collecties zijn gebaseerd op onze voorliefde voor reizen, natuur, kunst en bijzondere designs. We willen de komende jaren flink uitbreiden om deze inspiratie met een groeiend en internationaal publiek te delen.” – Anna de Lanoy Meijer, mede-oprichter en mede-eigenaar

De Head of Finance voelt zich prettig in een internationaal georiënteerde scale-up-omgeving met een informele en familiaire sfeer, in een klein team. Zij/hij werkt, als lid van het Management Team, nauw samen met andere afdelingshoofden en rapporteert aan de eigenaren.

Interesse?

ANNA + NINA werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijnnijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Contact

Claire den Beer Poortugael Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.