Head of E-commerce

Head of E-commerce

 • Marketing
 • Consumer
 • Amsterdam / Den Haag
 • Vanaf 7 jaar werkervaring
 • 2748 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de DOUXE werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf zeven jaar ervaring
 • In e-commerce
 • In retail
 • Ervaring met internationale opschaling
 • Strategisch
 • Hands-on
 • Affiniteit met hotel-lifestyle

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Wie in een vijfsterrenhotel overnacht, slaapt vaak onder het beddengoed van DOUXE. Het Nederlands hotel-lifestyle merk is niet meer weg te denken uit de wereld van luxe hotelproducten. Door het e-commercekanaal naar een hoger niveau te tillen, zorgt de Head of E-commerce ervoor dat het bedrijf haar internationale groeiambities kan verwezenlijken.

Over DOUXE

DOUXE wil de luxe van een vijfsterrenhotel toegankelijk maken voor iedereen. Met een assortiment van mooie hotelproducten – hotelbedden, beddengoed en luxe bad- en spa-artikelen – die allemaal te koop zijn in de eigen webshop, wint het Nederlandse merk sinds 2006 in rap tempo terrein.

Aan het roer staan Bart Kleiman en Liselotte Koenders. Nadat Bart in 2006 DOUXE startte, zegde een aantal jaar later Liselotte haar baan bij Rituals op om zich samen volledig op verdere groei van het bedrijf te kunnen richten. Hun gedeelde passie voor kwaliteit en verfijning, jaren ervaring in de hotelbranche in combinatie met een tomeloze ambitie vormen de basis van het succes van DOUXE.

DOUXE werkt samen met verschillende toonaangevende internationale hotels en hotelketens. Alle producten worden met respect voor mens, dier en duurzaamheid geproduceerd in kleinschalige fabrieken in Europa. Het gedreven team telt elf mensen, die werken vanuit de conceptstores in Amsterdam en Den Haag waar klanten de unieke merkbeleving kunnen ervaren. Een bevlogen, hands-on team dat alles op alles zet om het ultieme doel te bereiken: het nummer 1 hotel-lifestyle brand ter wereld worden.

Vacature: Head of E-commerce

DOUXE groeit hard. Tegelijkertijd is er nog veel ruimte voor verdere professionalisering en internationale expansie. E-commerce is bij uitstek een gebied waar het merk nog veel slagen kan maken. De Head of E-commerce is het strategische zwaargewicht dat een omnichannel-marketingstrategie uitstippelt waarmee de organisatie de kansen in de markt kan verzilveren.

Dat begint met een heldere analyse van hoe de organisatie er op marketingniveau voor staat. Dat plaatje brengt de Head of E-commerce gedetailleerd in kaart, en presenteert bevindingen en aanbevelingen aan Liselotte Koenders, Managing Director. De inzichten gebruikt de creatieve Head of E-commerce om een goede, commercieel-gedreven marketingkalender op te stellen, inclusief het bijbehorende budget. 

De grote strategische lijnen zet de Head of E-commerce samen met Liselotte uit; daarna is de Head of E-commerce zelf volledig in de lead. Zij/hij vertaalt en voert de kalender uit over alle saleskanalen. Zaken als social media, newsletters, PR en in-store POS-materialen vallen ook onder de verantwoordelijkheid van de Head of E-commerce. Daarnaast stuurt zij/hij de verschillende externe bureaus aan waar DOUXE mee werkt – onder andere voor SEA, SEO en websitebeheer. Diepe technische kennis van SEA is geen harde eis, wel is de Head of E-commerce altijd op de hoogte van wat er speelt en weet zij/hij precies welke stappen moeten worden gezet om succesvol te zijn.

De perfecte customer journey
‘Succesvol zijn’ betekent concreet: een groter omnichannel bereik waarin de webshop en de retail stores naadloos op elkaar aansluiten. De commerciële marketingkalender en succesvolle aansturing van SEA en SEO zorgen voor meer traffic, een beter gevuld winkelmandje en hogere verkoopcijfers. Met behulp van data stippelt de Head of E-commerce de perfecte customer journey uit – inclusief effectieve add-ons en cross- en upsell-mogelijkheden – en realiseert zij/hij gestelde doelen, zowel online als offline. Online geldt de Nederlandse site als belangrijkste focus, maar zodra die als een huis staat, zijn de Engelse en Duitse webshops aan de beurt. Internationale opschaling is immers het grotere doel. Ook het verder ontwikkelen van B2B en de fysieke conceptstores behoren tot de verantwoordelijkheden van de Head of E-commerce. 

Als Head of E-commerce heb je veel invloed op de koers en het succes van DOUXE. Dat vertrouwen en vrijheid geven we je ook: je bent van a tot z in de lead voor onze marketingstrategie over alle kanalen.” – Liselotte Koenders, Managing Director

Het huidige marketingteam bestaat momenteel uit een junior marketeer, een e-commercespecialist en een freelance marketing creative. De Head of E-commerce voorziet het team van een duidelijke structuur en taakverdeling, en bouwt het team verder uit. Daar hoort een inspirerende en coachende leiderschapsstijl bij, maar zeker ook een ondernemende, hands-on aanpak. Want in een gepassioneerd bedrijf als DOUXE steekt iedereen de handen uit de mouwen.

 

Interesse?

DOUXE werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emily Olij via emily.olij@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Emily Olij Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.